REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Cioloș: Indiferent cine vine la guvernare trebuie să reformeze administrația publică

Cioloș: Indiferent cine vine la guvernare trebuie să reformeze administrația publică

Replica API 18 noiembrie 2016 | 00:41 279

Premierul Dacian Cioloș a declarat joi că indiferent cine vine la guvernare trebuie să înceapă o reașezare a administrației publice dacă vrea să aplice un program de guvernare eficient.

"Indiferent cine va veni la guvernare, un viitor guvern, o viitoare majoritate, dacă vrea să aplice un program de guvernare eficient, are neapărat nevoie din punctul meu de vedere să treacă sau să înceapă cu un proces de reașezare, de reformare a administrației publice, măsuri clare de creștere a eficienței administrației publice. (...) E nevoie de o reașezare a aparatului administrativ pe criterii de profesionalism, pe criterii de competență", a spus prim-ministrul la lansarea analizei OECD cu privire la cinci domenii cheie ale guvernanței publice și reformei administrative în România, care are loc la Palatul Victoria.

Cioloș a adăugat că a constatat acest lucru încă din primele luni de guvernare însă nu a existat "apetitul politic" necesar pentru a se trece la o reformă a administrației.

"Am lucrat în primele luni la un astfel de pachet de reformare (...) și am pregătit chiar o dezbatere publică cu câteva propuneri de idei de reformare. (...) Probabil într-un an preelectoral, într-un context în care era vorba de o relație dintre Parlament cu un guvern independent, fără o majoritate clar definită și obiective clar asumate din acest punct de vedere, am constatat, din păcate, în urma acestei dezbateri publice pe care noi am dorit să o lansăm, lipsa apetitului de a aborda frontal aceste subiecte și atunci, decât să dăm dovadă doar de eroism în acest proces de reformare fără să avem convingerea, certitudinea că putem înrădăcina acest proces de reformă, am abordat lucrurile mai mult din punct de vedere strategic", a susținut Cioloș.

Potrivit premierului, în aceste condiții, au fost reactivate anumite analize făcute deja cu sprijinul financiar din partea unor instituții internaționale precum Banca Mondială sau OECD, rezultând niște strategii care pot sta la baza reformei în administrație.

"Am dus la bun sfârșit aceste strategii. Mă refer aici la Strategia pentru funcția publică, la Strategia pentru formarea profesională în administrației (...), care pot sta la baza unui proces de reformare a administrației, care poate să vină în perioada imediat următoare", a adăugat prim-ministrul, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367