REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Cioloş: Nu excludem un guvern minoritar; am un mandat şi trebuie să îl duc până la capăt

Cioloş: Nu excludem un guvern minoritar; am un mandat şi trebuie să îl duc până la capăt

Replica API 14 octombrie 2021 | 00:10 872

Premierul desemnat, Dacian Cioloş, liderul USR, a declarat, miercuri, că nu exclude formarea unui guvern minoritar susţinut de PNL şi UDMR, precizând că îşi va duce mandatul până la capăt.

Dacian Cioloş

"Mâine vor decide (liderii PNL şi UDMR - n.r.) dacă susţin una dintre variantele pe care le-am propus: sau să începem negocierile pentru un guvern de coaliţie, sau dacă nu sunt de acord să intre într-un guvern de coaliţie, dacă sunt în măsură să susţină un guvern minoritar în cazul în care noi vom face o propunere de program şi de guvern minoritar în Parlament şi lucrul acesta îl vom discuta astăzi în Biroul Naţional. Discutăm toate opţiunile care sunt pe masă acum", a afirmat Cioloş, într-o conferinţă de presă, după întâlnirea cu liderii PNL, UDMR şi minorităţi, scrie Agerpres.

El a spus că nu este exclusă varianta unui guvern minoritar. "Nu excludem (un guvern minoritar - n.r.), dar pentru asta trebuie o discuţie şi o decizie în conducerea partidului", a adăugat Dacian Cioloş.

Cioloş a menţionat că îşi va duce mandatul până la capăt.

Întrebat dacă s-ar retrage în cazul în care PNL şi UDMR ar fi de acord cu refacerea coaliţiei cu un premier liberal, Cioloş a răspuns: "Eu am un mandat şi trebuie să duc la capăt acest mandat. Dacă PNL şi-ar fi dorit să facă o propunere de premier, putea să o facă şi, evident, pot să o facă şi de acum înainte. Aici este decizia lor. O să vedem ce decizie iau. Însă deocamdată răspunsul lor trebuie să fie legat de propunerea de premier pe care a făcut-o deja preşedintele Klaus Iohannis".

În opinia sa, "acum important este ca România să aibă un guvern cu măsuri clare, concrete, care să fie puse în practică cât mai repede.''

''Avem o propunere pe masă, dacă vor să facă altă propunere trebuie să o facă ei, nu să comentez eu presupuneri ale discuţiilor lor. Acestea sunt discuţiile interne. (...) Nu a fost această propunere. Discuţiile au fost în jurul propunerii de premier desemnat pe care preşedintele Klaus Iohannis a făcut-o deja şi care e pe masă. Asta a fost obiectivul discuţiei şi asta am înţeles că va fi şi subiectul discuţiei în conducerea PNL şi UDMR. (...) În momentul în care vor veni astfel de propuneri, le vom discuta. Deocamdată avem o responsabilitate asumată şi vom merge înainte cu această responsabilitate", a adăugat Cioloş.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
daca voi nu ma vreti eu va vreau
1
0
din partea lui Macron? looool
3
0
N-au luat nici 10% dar pot pune prim-ministru?F U C K O FF cu Europa si cu tara voastra imputita!Art 1 din Constitutia Europeana este incalcat!DE AZI VA FOOT MORTII SI NU MAI RESPECT NICI EU NIMIC!
5
0
ai mandat dar sa nu fie pe puscarie.hotilor
6
0
Ai fost investit premier si noi nu stim mai latraule?
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102