REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Cioloş: Prea puţin mă interesează părerea lui Dăncilă cu privire la activitatea mea de comisar european

Cioloş: Prea puţin mă interesează părerea lui Dăncilă cu privire la activitatea mea de comisar european

Replica API 22 iulie 2019 | 02:12 466

Dacian Cioloş

Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că "prea puţin" îl interesează părerea premierului Viorica Dăncilă cu privire la activitatea sa de comisar european.

Întrebat despre afirmaţiile lui Dăncilă privind lipsa de performanţă a celor doi comisari europeni care au reprezentat România, Cioloş a răspuns: "Doamna Dăncilă e în poziţie să vorbească de performanţă, mai ales la nivel european, după modul catastrofal în care a condus Guvernul până acum şi după modul catastrofal în care PSD-ul a guvernat? Prea puţin mă interesează părerea doamnei Dăncilă din acest punct de vedere. După 5 ani de zile ca şi comisar european pentru Agricultură eu ştiu un lucru: au crescut subvenţiile pentru agricultorii români. (...) Mă surprinde, pe de altă parte, pentru că, în perioada când dânsa era europarlamentar şi membru în Comisia de agricultură, era toată ziua bună-ziua pe acolo pe la mine, pe la cabinet, să-mi spună cât de bine lucrăm noi împreună pentru România. Acum, dintr-o dată şi-a schimbat opinia".

Cioloş a afirmat că România ar putea să negocieze orice portofoliu de comisar european. "România, prin poziţia pe care o are la nivel european, ar putea să negocieze orice portofoliu important, cred eu, inclusiv o poziţie de vicepreşedinte al Comisiei Europene, dar pentru asta trebuie să vii cu candidaţi de calitate, de anvergură, care să fie recunoscuţi nu doar în bula PSD-istă sau în România, care să fie cunoscuţi şi apreciaţi la nivel european şi cărora să li se poată încredinţa responsabilităţi importante în Comisia Europeană. (...) România ca stat membru, al şaptelea, în curând al şaselea stat membru al UE, ar putea să aibă orice pretenţie în Comisia Europeană. După părerea mea, România ar trebui să înceapă să aibă pretenţii inclusiv la o poziţie de preşedinte al Comisiei Europene, de preşedinte al Consiliului sau chiar al Parlamentului European", a susţinut el.

Potrivit liderului PLUS, atunci când sunt candidaţi competenţi, cum e cazul pentru poziţia de procuror-şef european, vine susţinerea şi din partea altor state membre.

"România a avut două portofolii importante - cel al Agriculturii şi dezvoltării rurale, dar şi cel al Politicilor regionale - două portofolii care au cea mai mare alocare financiară, dar, din păcate, aceste două portofolii deosebit de importante nu au adus foarte multe lucruri bune pentru România", a declarat, vineri, prim-ministrul Viorica Dăncilă.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toate LEGILE pe justitie ale lui tudorel toader, sluga psd, facute in ultimii doi ani, TOATE in favoarea HOTILOR si CONDAMNATILOR PENALI, URGENT ABROGATE! La fel si PENSIILE SPECIALE!
3
0
este omul Frantei, nu al Romaniei asa cum Joianis este omul Germaniei si Austriei
1
2
madam tate moi si cur mare , sa vorbesti cand ii vei fi superioara , nu o simpla mancatoare de seminte cu afis de '' cazare '' in mana .
2
1
tata asta nu merita a fi luata in consideratie- este un nimic ce se crede mare, amai incercat cineva si a ajuns, cu intarziere, acalo unde ii era locul. Nulitatea absoluta- bucatareasa viorica, in prostia ei, se viseaza presedintele tarii. Multe tigle trebuie sa ii lipseasca de pe casa
5
2
frantuzo fanul asta a mai fost premier si ce a facut? hai sa fim seriosi gasca asta de usr-plus e mai periculoasa decat psd
2
5
PSD, cu de-ade codrin stefanescu, radulescu mitraliera, nicolicea, serban nicolae, papagalul ala cu alta-ntrebare, ca nici nu-mi mai aduc aminte cum il cheama, va avea soarta PNTCD-ului!! Sub 4% la urmatoarele alegeti...
7
5
In loc sa se contreze,Ciolos si Dancila ar face bine sa mearga impreuna la o cafea inr-o tara exotica si sa ramana prieteni acolo,sa nu mai vina acasa. Cu siguranta ca nimeni nu le-ar simti lipsa,nimeni nu ar striga ca lipsesc geniile astea doua din tara.
3
3
adevarul e undeva la mijloc avand in vedere ca concurenta ue ul in romania este psd nu are nimeni de castigat decat ue , cand o sa avem cu adevarat oameni politici adevarati nu glume rpasote precum codrin stefanescu, ludovic orban, raluca turcan, viorica dancila sau idoata aia de la craiova care are fata de prostituata gen centura bcuresti 30 de ron muia aa olguta da..
6
1
Ei au facut intelegeri pe la spate sa iasa nemtoaica si vai ce sa spun, la procurorul european cel mai competent e o plagiatoare. Sa fim seriosi. Se arunca si la estici o frimitura ca oricum pozitia e mai degraba un moft. Un moft scump ce-i drept, dar cine nu-si doreste sa incaseze zeci de mii de euro si sa nu faca nimic. UE e o gluma proasta si un sac fara fund.
1
4
Dobitocul asta mai minte mult populatia, s-a aranjat pentru inca 4 ani....s-a despartit de frantuzoaica ?, asta a sta numai la Neptun cat a mintit asta poporul, ca prim ministrul pulii noastre
6
7
Un nenorocit ordinar.
5
10
AMBII au luat degeaba de la EU salarii...de ce nu aruncati cu hartii de cate 50 de euro facute ghem unul in altul?Eu asa as fi facut daca imi analiza comportamentul profesional un alt invizibil din acelasi punct de vedere!Sau la Grand Place cand va intalneati din intamplare trebuia sa va huiduiti de pe atunci la mica intalnire stradala...piedica pe hol nu v ati pus?
5
4

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920