REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Cioloş: Sperăm ca interconectorul de gaze care se construieşte pe sub Dunăre să fie gata până la finalul toamnei

Cioloş: Sperăm ca interconectorul de gaze care se construieşte pe sub Dunăre să fie gata până la finalul toamnei

Replica API 2 iunie 2016 | 00:00 184

Premierul Dacian Cioloş a declarat miercuri că interconectorul de gaze care se va construi pe sub Dunăre ar putea fi gata în câteva luni.

'Tocmai s-a semnat în urmă cu câteva zile contractul pentru execuţia interconectorului de gaze pe sub Dunăre şi, sperăm noi, conform contractului, ca în câteva luni de zile - oricum până la sfârşitul toamnei - să avem finalizată această lucrare, un element esenţial pentru a putea crea o reţea de distribuţie şi de transport de gaze comună în regiune', a afirmat Cioloş după o întrevedere cu omologul său bulgar Boiko Borisov la sediul Guvernului din Sofia.

Totodată, şeful Executivului bulgar a spus că evoluţia lucrărilor va fi monitorizată de cei doi premieri, astfel încât, în două sau trei luni, interconectorul să poată fi exploatat.

'În ceea ce priveşte interconectorul de gaze, precum ştiţi, ani la rând au fost nişte piedici în faţa construirii acestui interconector iar acum două zile am semnat acordul pentru construirea acestuia şi termenul este ca în două - trei luni să fie gata de a fi exploatat (...) şi noi vom monitoriza acest proces', a precizat Borisov.

Pe de altă parte, premierul Dacian Cioloş a menţionat că România susţine demersurile Bulgariei pentru combaterea migraţiei ilegale şi a apreciat că ţara vecină se comportă ca un stat membru al Spaţiului Schengen.

'I-am spus (premierului bulgar - n.r) că are toată susţinerea noastră şi pentru toate măsurile pe care le ia pentru a combate migraţia ilegală. (...) Constatăm şi noi că Bulgaria se comportă, la fel ca şi România, în apărarea frontierelor şi în protecţia la frontieră ca şi cum ar fi un stat membru al Spaţiului Schengen. Ne asumăm aceste responsabilităţi şi faptul că Bulgaria îşi face treaba foarte bine în apărarea frontierei externe a UE e un avantaj şi pentru Uniunea Europeană, şi pentru România', a susţinut Dacian Cioloş.

În cadrul întâlnirii celor doi prim-miniştri, care a avut loc în marja summitului Procesului de Cooperare din Europa de Sud-Est, s-a discutat şi despre cooperarea celor două ţări în cadrul NATO, despre pregătirea summitului de la Varşovia şi despre armonizarea poziţiilor pentru a susţine întărirea flancului estic al Alianţei.

Pentru consolidarea cooperării bilaterale, cei doi oficiali au decis, totodată, să reia de la sfâşitul acestei veri atât întâlnirile între miniştri, cât şi şedinţele comune de guvern, pe modelul celor care au avut loc în anii trecuţi.

Sursa: ECONOMICA.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367