REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Cioloș: Tăierile ilegale de pădure sunt o problemă de siguranță națională

Cioloș: Tăierile ilegale de pădure sunt o problemă de siguranță națională

Replica API 3 septembrie 2016 | 19:21 257

Premierul Dacian Cioloș afirmă că tăierile ilegale de pădure sunt o problemă de siguranță națională, pentru rezolvarea căreia trebuie acționat "pe mai multe fronturi", el invitându-i și pe cetățeni să se implice în procesul de protejare și recuperare a pădurilor.

"Mai mult decât o problemă de mediu, tăierile ilegale de pădure sunt o problemă de siguranță națională. De aceea, acționăm pe mai multe fronturi. Săptămâna aceasta am înăsprit regimul contravențiilor — în unele cazuri, cuantumul amenzilor a fost dublat — și am introdus peste 100 de noi sancțiuni pentru tăieri abuzive de pădure. În plus, am dat responsabilități suplimentare angajaților ocoalelor silvice, Poliției și Jandarmeriei. Totodată, am clarificat prevederile privind constituirea perdelelor forestiere de protecție", a scris premierul Cioloș, vineri seara, pe Facebook.

Cioloș precizează că aceste măsuri fac parte dintr-un pachet mai larg, la care lucrează Guvernul.

"Aceste măsuri fac parte dintr-un pachet mai larg, aflat în lucru la Guvern, care, între altele, cuprinde stabilirea unei evidențe clare a proprietarilor și administratorilor de pădure, transparentizarea și verificarea amenajamentelor silvice, regenerarea terenurilor forestiere de pe care s-a exploatat masa lemnoasă, îmbunătățirea programului SUMAL", afirmă Cioloș.

Totodată, premierul invită cetățenii să continue să se implice în procesul de protejare și recuperare a pădurilor. "Puteți sesiza transporturile ilegale de lemn prin aplicația 'Inspectorul Pădurilor'", mai spune Cioloș.

sursa: http://www.agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367