REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Ciorbea nu se grăbeşte să atace OUG pe Justiţie: „Şi Dumnezeu a făcut lumea în şase zile. În a şaptea s-a odihnit“

Ciorbea nu se grăbeşte să atace OUG pe Justiţie: „Şi Dumnezeu a făcut lumea în şase zile. În a şaptea s-a odihnit“

Replica API 22 februarie 2019 | 03:16 486

Victor Ciorbea

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat joi că analizează dacă va ataca la Curtea Constituţională OUG care modifică legile Justiţiei. ”Şi Dumnezeu a făcut lumea în şase zile, în a şaptea s-a odihnit. Mai aveţi puţintică răbdare”, le-a spus el jurnaliştilor.

”I-am dat drumul la analiză deja, dar şi Dumnezeu a făcut lumea în şase zile, în a şaptea s-a odihnit. Mai aveţi puţintică răbdare. (...) Analizăm serios şi într-un ritm foarte alert”, a declarat Victor Ciorbea, întrebat dacă va ataca la CCR ordonanţele de urgenţă care modifică legile Justiţiei.

El a mai spus că în secţia Contencios din instituţia Avocatului Poporului lucrează ”doar două-trei persoane”.

”OUG 114 e destul de serios analiză chiar de coaliţia de guvernare în Parlament şi am înţeles că se vor aduce anumite modificări. Sunt chestiuni care ţin de ROBOR, aspecte bancare... Nu ne-am grăbit să ne lansăm noi în povestea asta, înainte de a-i lăsa pe experţii din domeniul bancar să se pronunţe”, a mai spus Ciorbea, întrebat dacă Avocatul Poporului va ataca la CCR ordonanţa de urgenţă 114.

OUG pentru legile justiţiei prevede o serie de modificări, precum numirea procurorilor de rang înalt sau chiar atribuţiile şefului Secţiei de anchetă. Documentul mai vizează şi aspecte privind concursul de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii.

Până în prezent, şefii de parchete erau numiţi cu aviz de la Secţia de Procurori a CSM. Totodată, documentul mai arată că Şeful Secţiei de anchetare a magistraţilor poate dispune în cazul soluţiilor cauzelor.

Tudorel Toader a anunţat, marţi, că OUG privind modificarea legilor justiţiei arată că procurorii delegaţi în funcţii de conducere rămân 45 de zile de la publicarea documentului în Monitorul Oficial, după care posturile trebuie ocupate potrivit legii.Pentru aceste funcţii pot candida şi judecătorii.

În ceea ce priveşte OUG pentru desemnarea propunerilor pentru Parchetul European, Toader a explicat, marţi, că actul normativ nu vizează şi selecţia şefului Parchetului European, ci doar cea privind reprezentantul României pentru această instituţie.

Mediafax

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Iar tu bai sclavule esti prostul prostilor!
5
0
Un handicapat ca si Zegrean si un "grabit" ca si Klaus Wermorel. Cei doi sunt groparii tarii.
2
10
De ca ciobea , nu poti sa te astepti la nimic bun . Este cumparat cu tot cu rahat de cimati si omu joaca cum i se canta . Este avocatul infractorilor nu al poporului .
14
1
Tudorica si Ciorbea sunt Limbisti PSD si ALDE.Si Sabotori Romaniei si natiuni roamane.
15
1
CCR cu a lui sluga psd valer dorneanu, MJ cu a lui sluga psd tudorel toader si adormitul poporului acest victor ciorbea care se crede acum si Dumnezeu, astia sunt slugoii psd-ului, ai lu dracnea si-ai hotilor care-au nenorocit RO si milioane de romani care vor plati ca datorie piblica furaciunile si hotiile astora carora le-a facut tudorel legi exact pe masura lor. Sa nu dea niciun ban furat inapoi, sa iasa din puscarii sa ne sfideze mai rau ca pana acum, sa le stearga si toate faptele penale ca sa se poata intoarce din nou sa incalece tara si pe noi toti.
15
1
Ciorbea si Tudorel sunt cele mai umile slugi ale rahatului numit Dracnea!!! N-am mai vazut in viata mea doi oameni mai lipsiti de coloana vertebrala ca acesti jegosi!!!
17
1
Cine-i handicapatul asta?! Da, un handicapt mintal si fizic.
14
1
Eu, Haiduc, 6 zile am regulat psd istii, a 7 a zi m-am odihnit si a 8 a i-am dat mooye lui Terente!
11
1
ALT CIUMAT OBOSIT , MOARTE "CIUMATILOR"!
12
1
eu terente 6 zile am facut sex continu,,,a 7 zi mam odihnit, a opta am dat mooe liberalilor.
0
14
Ce aveti cu omu daca s-a nascut obosit?
17
1
Na ca nu se grabeste nu va ataca nici o decizie luata de psd .
17
0
handicapatul aista trebuie dus la muzeu sa vada toti romanii cum traiesc handicapatii in Romania ce salarii au si pe ce posturi sunt angajati.
21
0
Un slugoi adormit
21
0
acest individ, spera - datorita devoptamentului fata de puscariasul draknea, sa i se reinoiasca mandatul- in maormant da- ca avocat al poporului- pardon al puscariasului draknea da-, nu iti este rusine sa ne tratezi cu indiferenta, in bataie de joc, chiar am ajuns bataia de joc al tuturor nespalatilor?, veti disparea jegurilor
21
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920