REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mie., 17 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6702
17.9° Constanța Miercuri, 17 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6702
 

Ciorditorii specializaţi pe haine de firmă din Maritimo, săltaţi de mascaţi

Ciorditorii specializaţi pe haine de firmă din Maritimo, săltaţi de mascaţi

Replica API 19 februarie 2013 | 00:00 226

Percheziţii în Constanţa

Percheziţii în Constanţa

Poliţiştii constănţeni au început ziua de luni în forţă! Aceştia au întors cinci case pe dos, situate pe raza municipiului Constanţa, vizată fiind o grupare care fura din magazinele unui centru comercial. Mai exact, este vorba despre Centrul Comercial Maritimo, de unde persoanele vizate au furat în nenumărate rânduri, folosind o tehnică bine pusă la punct de a scoate cele mai scumpe haine din incinta respectivă. Ca atare, mascaţii au descins la domiciliul acestora, din şase persoane vizate, cinci fiind reţinute, cea din urmă fiind de negăsit. Potrivit poliţiştilor, indivizii puneau ochii pe cele mai scumpe haine şi puteau trece de agenţii de pază cu ochii închişi, dar şi de sistemele de securitate ale magazinelor.

Cinci bărbaţi suspectaţi de comiterea mai multor furturi din magazine amplasate într-un centru comercial din municipiul Constanţa au fost arestaţi preventiv. La data de 18 februarie a.c., poliţiştii Secţiei 1, cu sprijinul colegilor Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa, beneficiind de suportul tehnic al Serviciului Criminalistic şi însoţiţi de luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Constanţa, au organizat şi executat 5 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Constanţa. Acţiunea a vizat depistarea a şase bărbaţi cu vârste cuprinse între 31 şi 46 de ani, din Constanţa, suspectaţi de comiterea mai multor furturi din societăţi comerciale, situate în incinta unui hipermarket din municipiul Constanţa, profitând de neatenţia personalului de vânzare sau a celui de pază, şi disimulând articolele de îmbrăcăminte în aşa fel încât să evite sesizarea elementelor de siguranţă de către dispozitivele de la intrările/ieşirile în magazine. Prejudiciul cauzat a fost estimat la valoarea de 3900 lei. Cu ocazia descinderilor au fost identificate cinci dintre persoanele căutate, care au fost conduse la sediul unităţii de poliţie pentru cercetări, totodată fiind indisponibilizate mai multe articole de vestimentaţie. Persoanele în cauză, suspectate de comiterea a trei astfel de furturi înregistrate iniţial cu autor necunoscut, în urma cercetărilor şi a probatoriului administrat, au fost reţinute pe bază de ordonanţă. În cursul acestei zile suspecţii vor fi prezentaţi procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa cu propunere de sesizare a instanţei de judecată cu luarea măsurii arestării preventive pentru furt calificat.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369