REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ciprian Marica, atac frontal la Dacia: „Românii le cumpără mașinile și ei bagă bani la Udinese!?”

Ciprian Marica, atac frontal la Dacia: „Românii le cumpără mașinile și ei bagă bani la Udinese!?”

Replica API 20 august 2019 | 00:00 513

Ciprian Marica, 33 de ani, patronul celor de la Farul Constanța, a pus la zid marile brand-uri românești care investesc puțin sau deloc în viitorul sportului românesc.

Fostul atacant al naționalei României i-a arătat cu degetul pe șefii de la Dacia, cea mai puternică marcă românească. Producătorul de automobile, aflat sub tutela francezilor de la Renault, are uzina la Mioveni, în județul Argeș, și este cel mai valoros brand autohton, fiind cotat la 1,32 miliarde de euro, conform topului publicat de Brand Finance.

„Dacia e sponsor la Udinese și la o echipă de rugby din Anglia (n.r. - naționala Marii Britanii), iar FC Argeș e lăsat de izbeliște. Adică românii le cumpără mașinile Dacia și ei nu dau nimic înapoi țării?

Sunt curios, cu ce se implică Dacia în Pitești la nivel local? Ar trebui luată atitudine. Nu e normal, trebuie să întoarcă ceva comunității. E un semnal de alarmă!”, a spus Ciprian Marica pentru Prosport.

Dacia a deținut clubul FC Argeș în partea a doua a anilor '90, când echipa a atins apogeul după Revoluție. În sezonul 97/98, piteștenii au terminat pe 3 în campionat și s-au calificat în Cupa UEFA, unde au trecut de Dinamo Baku, Istanbulspor, însă au fost umiliți de Celta Vigo, 0-8 la general.

Din 2008, Dacia este sponsorul principal al italienilor de la Udinese. De trei ani, stadionul Friuli se numește Dacia Arena, denumire pe care o va purta cel puțin până în 2023. Începând din acest an, brand-ul se va regăsi și pe tricourile selecționatei de rugby a Marii Britanii.

Ce sponsori principali au echipele din Liga 1

Clinceni - Fermele Crevedia

Astra - Tinmar

Botoșani - Elsaco

CFR - NTT Data

Chindia - Regata

Dinamo - Unibet

FCSB - City Insurance

Gaz Metan - Romgaz

Hermannstadt - Primăria Sibiu

Poli Iași - Superbet

Sepsi - Dioszegi

Craiova - Betano

Viitorul - fără sponsor principal

Voluntari - Winner

sursa: gsp.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nationala de rugby a Marii Britanii? Pe bune. Halal ziaristi
2
0
s-au dus in maroc pentru ca exporturile din europa sunt taxate in alte tari, acolo asambleaza piesele produse la Pitesti! De ce crezi ca toti producatorii auto au fabrici in turcia pentru ca exportul din turcia este in afara UE iar cu UE are intelegere sa nu se plateasca taxe vamale la importul de masini. Mai studiaza si nu mai crede tot ce spun trompetele de care amintescte @Escu!
1
0
Pai tocmai pentru ca au vrut muncitori de la dacia salarii mai mari nu au marit francezi fabrica din Romania cu toate ca aveau comenzi si s-au dus in Maroc.
0
4
si de exemplu care e diferenta dintre un muncitor de la dacia pitesti si unul de la renault franta? ca multi vorbesc de productivitate! Marica are perfecta dreptate aici si sa nu uitam ca dacia a avut si destule facilitati din partea statului dar nu a intors nimic poate doar spaga si sponsorizarea catorva trompete din presa si media ca sa le faca reclama!!! Masina oricum are pentru romania un pret supraevalut rapartat la calitatea ei si la costurile de productie!!!
6
0
Ai dreptate partial Cipriane pentru ca firmele investesc in tarile ai caror locuitori au bani sa le cumpere marfa acelas lucru se intampla si cu sponsorul Simonei Halep si al lui Naomi Osaka,au si romani bani dar nu compara tu Romania cu M.Britanie,Italia sau Japonia asta este tot nu e mafie internationala tradare sau alte aberatii.
1
5
Si ce ar vrea necunoscutul Marica, ca Dacia sa sponsorizeze falimentarii si idiotii de fotbalisti romani?
4
11
Bine ca mai are cineva atitudine si ne mai trezeste. Politicienii de varf ce fac? Tradatorul de Iohanis cu Orban, Blaga, etc vand tara pe nimic, proasta de Viorica a trecut si ea cu alti papagali din PSD langa cei ce vand tara, USLul sunt slugi intereselor straine de cand s-au infiintat, Ponta, Tariceanu si mai nou Base nici nu mai conteaza. Vai de biata Romanie si poporul ei!
8
6

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367