REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ciprian Marica trage un semnal de alarmă: Fotbaliştii sunt în pericol din cauza pandemiei

Ciprian Marica trage un semnal de alarmă: Fotbaliştii sunt în pericol din cauza pandemiei

Replica API 10 aprilie 2020 | 00:00 1395

Ciprian Marica, fostul internaţional român, a declarat, joi, pentru Smart Radio, că fotbaliştii vor avea de suferit din cauza pandemiei de coronavirus: „Antrenamentele de acasă, alergările, exerciţiile individuale nu au niciun efect”, a spus Marica.

Sursa foto: digisport.ro

Epidemia de coronavirus va avea efecte negative asupra fotbaliştilor, crede Ciprian Marica, fostul internaţional român, care a declarat pentru Smart Radio că antrenamentele de acasă, fără minge şi fără adversari, nu îi ajută prea mult pe jucători.

„E greu să trăim fără fotbal şi statul ăsta în casă pentru oamenii care sunt obişnuiţi să facă mişcare este şi mai greu. Toţi au început să facă antrenamentele online şi să fie urmăriţi de către antrenor, aşa se încearcă să stea în contact, dar nu se compară cu antrenamentul pe teren şi lipseşte mingea. Fotbaliştii sau cei care am făcut fotbal ştim că orice exerciţiu fizic, fără minge, nu e ceea ce îţi trebuie”, a declarat Marica.

Nu prea ajută antrenamentele de acasă

Atunci când intervine mingea e cu totul alt sport. Şi asta ştiu de la preparatorii fizici, care sunt la bază foşti atleţi. Majoritatea dintre ei ştiau să antreneze atletul să ajungă la o formă fizică optimă. La începuturile lor toţi au făcut aceeaşi greşeală, de a antrena fizic, cu tot felul de variante, de distanţe, de soluţii, dar atunci când a intervenit mingea toată treaba s-a schimbat şi şi-au dat seama că de fapt orice ai face în fotbal fără minge e cu totul alt sport, iar capacitatea fizică e alta atunci când intervine şi balonul. Nu prea ajută antrenamentele de acasă, alergările, exerciţiile individuale. Nu au niciun efect, pentru că atunci când intervine mingea e cu totul şi cu totul altceva", a spus el la Smart Radio.

În 2004, Ciprian Marica a plecat de la Dinamo la Şahtior, după care în 2007 a ajuns în Germania la VfB Stuttgart. Tot în Bundesliga a mai evoluat pentru FC Schalke 04. Întrebat despre situaţia din Germania, fostul atacant a dezvăluit că foştii lui colegi sunt speriaţi, dar optimişti şi încrezători că totul se va încheia cu bine.

În plus, Marica a povestit cum îşi petrece timpul în izolare

„Încerc să respect regulile. Limitez cât se poate contactul cu oamenii, dar trebuie să mai merg şi pe la birou, este nevoie de mine acolo, trebuie să mai şi muncim. În rest petrecem cât mai mult timp acasă, alături de copiii mei. Se joacă toată ziua, sunt mici exploratori, e perioada în care descoperă lucruri, lumea. Nu sunt strict, îi las şi îi ajut să descopere lucruri noi, să facă ce le place”, a mai spus Marica.

Ciprian Marica a făcut un apel la oameni, pe care i-a sfătuit să se implice şi să îi sprijine pe cei care, în aceste momente, salvează vieţi.

„Implicarea face diferenţa! Să îi susţinem şi să îi sprijinim pe cei care salvează vieţi. Să acceptăm că asta este situaţia acum, să respectăm regulile pentru siguranţa noastră şi a celor din jur şi să ne gândim ce facem de acum încolo. Să învăţam şi dacă vrem să schimbăm ceva, hai să începem cu noi!", a fost sfatul fostului internațional român, potrivit eurosport.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Va dati seama ca ne paste bucuria maxima de a scapa de mingiucari si salariile lor nemeritate si nesimtite?
1
1
Asa e ai perfecta dreptate! Ce sa zic e nasol de fotbalistii!???!!! Ei sun K UN FLOK in FATA PULII!!!!
5
0
daca maine dispareti, societatea merge mai departe. Sunteti un apendix, dar unul mic, in interiorul societatii. Nimic important. Cam cum erau bufonii la curtea regelui. Fara voi putem exista. Daca vrei miscare, vezi ca e nevoie de mana de lucru in agricultura. Da, aia e importanta!
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367