REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

CIRC ÎN ȘEDINȚA CJC pe seama BISERICILOR DE CRETĂ de la Murfatlar! VIDEO

CIRC ÎN ȘEDINȚA CJC pe seama BISERICILOR DE CRETĂ de la Murfatlar! VIDEO

Replica API 29 martie 2019 | 00:04 574

Proiectul de hotărâre privind încetarea dreptului de administrare constituit în favoarea Muzelui de Istorie Națională și Arheologie Constanța asupra unui imobil (teren), proprietate publică a județului Constanța, situat în orașul Murfatlar, propus de vicepreședintele Claudiu Palaz a stârnit o adevărată dispută în ședința Consiliului Județean Constanța, de vineri, 29 martie a.c..

Proiectul de hotărâre face referire la complexul rupestru „Bisericile de Cretă” de la Murfatlar, un ansamblu unic în Europa, în cazul căruia, susține vicepreședintele CJC Claudiu Palaz, se impune preluarea de îndată de către Consiliul Județean Constanța, pentru igienizare și curățenie.

Inițiativa a fost însă refuzată de Sorin Colesniuc, directorul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, aflat în sala de ședințe, care a afirmat că zona a fost igienizată.

Consilierii liberali au luat cuvântul, acuzând vicepreședintele CJC că încearcă să inducă în eroare consilierii, inițiând un proiect de hotărâre fără a se consulta cu reprezentanții muzeului care administrează ansamblul rupestru.

„Ați inițiat un proiect prin care ne cereți votul fără să va consultați cu conducerea muzeului”, a spus consilierul Niculescu. "Ați indus în eroare CJC" , a completat el. "Mă acuzați de fals?", a replicat vicepreședintele Claudiu Palaz. „Nu-l retrag de pe ordi ea de zi. Va pica proiectul, asta este! Înseamnă că așa se dorește", a mai spus Palaz.

"O să merg personal să văd dacă, într adevăr, s-a făcut curățenie" , a spus, la rândul său, președintele CJC, Horia Țuțuianu.

Vicepreședintele CJC a afirmat că, dacă în urma verificărilor, dacă se va dovedi că nu a fost realizată igienizarea, va cere public demisia directorului Sorin Colesniuc.

Citește și:

https://www.replicaonline.ro/palaz-in-inspectie-la-murfatlar-gunoiul-ascuns-sub-moluz-colesniuc-recunoaste-ca-nu-i-curatenie-video-386595/

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca era ceva interesant se baga Teodosie asa ca nu mai da vina pe alti.
0
0
Si daca este curat isi da demisia Palaz??
5
2
Lovitura de gratie din partea lojei marelui orient care distruge istoria acestor locuri in favoarea poporului ales. Uita derbedei acestia ca noi suntem poporul nemuritorilor.
5
1
Si a luat portia de duhovniceala un IPS ce a distrus in buna parte situl arheologic de acolo Cum a distrus pesagistica Dobrogei, a Constantei cu bisericile, capelele si alte mizerii cu cruci ala acestui infractor la geografia dobrogeana
7
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614