REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

CIRC la Cernavodă: buletine de vot, găsite la gunoi! PSD cere din nou reluarea alegerilor!

CIRC la Cernavodă: buletine de vot, găsite la gunoi! PSD cere din nou reluarea alegerilor!

Replica API 8 iunie 2016 | 13:37 477

Autocolante și plicuri cu buletine de vot au fost găsite la gunoi, în Cernavodă. Oamenii legii au declanșat cercetările. Cel care a observat plicurile a fost un cetățean, fiind vorba despre o zonă aflată în apropierea Primăriei din localitate.

Spiritele continuă să fie încinse la Cernavodă! Totul a pornit din momentul în care Ştefan Pleşa, candidatul PSD la Primăria Cernavodă, a anunțat că este câștigător, în seara de duminică, 5 iunie. În dimineața de luni, însă, s-au schimbat treburile întrucât locul i-a fost luat de Liviu Negoiță, candidat din partea PNL. Astfel, Pleșa a cerut renumărarea voturilor, rezultatul aducând-l pe Negoiță în fotoliul de primar. Însă, Pleșa nu s-a lăsat și cerut anularea alegerilor, pe motiv de fraudă. Marți seara, 7 iunie, BEC a decis să respingă contestaţia celor de la PSD și apele păreau să se liniștească. Numai că ziua de miercuri a venit cu un nou "cutremur", și anume că mai multe plicuri cu buletine de vot și liste au fost găsite aruncate la gunoi. Din câte se pare, acestea ar fi ștampilate, iar pe unele apare "Anulat". În aceste condiții, Pleșa cere, din nou, reluarea alegerilor. A depus încă o sesizare la BEC, în cursul dimineții de miercuri.

"Da, au fost găsite la gunoi, în spatele sediului Poliției Locale, în apropiere de Primărie. Băiatul care făcea ordine le-a găsit acolo. Unele buletine aveau ștampila cu dar nu știu dacă toate. Eu am fost la BEC și am depus deja sesizări. Dar au fost găsite acolo și autocolante. La început erau vreo 5 - 6 buletine de vot și acum s-au găsit mai multe. De asemenea, la gunoi se aflau și alte documente, precum un proces verbal. Cer să se mai voteze o dată, să se ia măsuri stricte. Nu se poate așa ceva. Vă spun, a fost fraudă pe față, totul a fost stabilit de dinainte. Am aflat că au fost oameni care au plecat cu mai multe buletine de vot acasă, alții au primit câte două buletine pentru primar... Sunt multe zvonuri aici, la Cernavodă", a declarat Ștefan Pleșa, pentru Replica.

De cealaltă parte, candidatul PNL, Liviu Negoiță - declarat câștigător urmare a renumărării voturilor -, spune că rezultatele alegerilor au fost validate de BEJ și BEC, iar ceea ce face acum Ștefan Pleșa este "circ ieftin". "Au numărat voturile de o sută de ori. Dacă aveau dovezi că ceva nu este în regulă, de ce nu au anunțat atunci, în seara numărării buletinelor de vot? Eu am încheierea cu rezultatul alegerilor. Lor (pesediștilor - n.r.) ce nu le iese la socoteală? Banii pe care i-au dat? Haideți să fim serioși! Ce fac ei este circ ieftin. Biroul Electoral și-a încheiat activitatea, ei mai pot merge doar în instanță", a declarat Negoiță.

UPDATE

Potrivit anchetatorilor, se pare că nu au fost găsite buletine de vot, ci doar autocolante. Cercetările continuă. Mai exact, ar fi vorba despre buletine de tip SPECIMEN, care erau anulate și care au fost afișate în secțiile de votare doar pentru informarea cetățenilor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218