REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Circ la Delegaţia Permanentă: Constantin a părăsit sala, Tăriceanu acuză că a fost şantajat

Circ la Delegaţia Permanentă: Constantin a părăsit sala, Tăriceanu acuză că a fost şantajat

Replica API 20 martie 2017 | 11:45 422

RUPTURĂ ÎN ALDE!

RUPTURĂ ÎN ALDE!

Mircea Banias, Daniel Constantin

Dacă unii sperau la o împăcare între Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin, iată că lucrările Delegaţiei Permanente ALDE de duminică au fost un fiasco total! Daniel Constantin şi susţinătorii săi au părăsit lucrările delegaţiei, iar circul care a urmat e apoteotic, având în vedere dimensiunile partidului pe care îl reprezintă cei doi co-preşedinţi anterior menţionaţi! Tăriceanu l-a acuzat pe Constantin că l-ar fi “şantajat” pentru a pune anumiţi oameni pe listele de candidaţi la alegerile generale, în timp ce Constantin a susţinut că se încalcă statutul partidului prin forţarea unor alegeri interne în luna aprilie. Majoritatea celor care s-au aflat alături de Constantin sunt foşti membri ai Partidului Conservator, patru dintre aceştia ocupând funcţii, în prezent, de secretari de stat, iar alţi 7 – parlamentari, între care şi deputatul constănţean Mircea Banias.

“Am ieşit din Delegaţia Permanentă pentru că am constatat că se încalcă statutul în mod constant. Se doreşte cu orice preţ convocarea congresului (...) să se stingă eventualele nemulţumiri, crezând că asta va fi o soluţie. Nu va fi o soluţie. (...) Suntem într-o situaţie pe care nu ne-am dorit-o. ALDE s-a format acum doi ani de zile, ca o înţelegere verbală şi nescrisă între mine şi Călin Popescu Tăriceanu. De doi ani de zile şi până acum am fost în situaţia în care ne-am respectat toate angajamentele şi toate promisiunile. (...) Din păcate, încerc de câteva săptămâni de zile să am discuţii constructive cu cei care au format fostul Partid Liberal Reformator, în frunte cu Călin Popescu-Tăriceanu. Aceste discuţii constructive n-au ajuns la un punct comun”, a afirmat Constantin.

“Am convenit acum patru luni de zile că vom avea preşedinte unic. Am convenit că nu voi candida pentru funcţia de preşedinte, ci voi ocupa funcţia de preşedinte executiv. Ca atare, nu acesta a fost motivul acestor dispute care, din păcate, regret profund că au ieşit în spaţiul public. Motivele neînţelegerilor au fost legate de modalitatea în care se iau decizii în ALDE. N-am acceptat şi nu o să accept ca cineva din afara partidului din care fac parte să ia decizii în partidul nostru, cu acceptul unuia dintre copreşedinţi. Asta este marea problemă pe care o avem şi ăsta este pericolul pe care îl avem... din păcate îl va avea ALDE în perioada următoare. (...) Nu voi accepta ca în partidul pe care nu-l voi părăsi să fie luate decizii în mod unilateral"”, a argumentat vicepremierul. „(...) În statutul ALDE, la art 56, se spune că Delegaţia Permanentă este cea care convoacă congresul, la solicitarea Biroului Executiv sau de jumătate plus unu din delegaţiile permanente teritoriale. Delegaţiile permanente teritoriale nu sunt statutare. Aşadar, se încearcă convocarea congresului de organisme care nu există”, a mai declarat Constantin, care susţine organizarea Cogresului în toamnă.

În schimb, Tăriceanu a fost mult mai dur, declarând că: “Am şi eu o serie de nemulţumiri legate de funcţionarea ALDE, hai să spunem nu numai în ultima perioadă, ci de o bună bucată de vreme. Relaţia care a funcţionat o bună perioadă colegial a înregistrat o primă sincopă în momentul în care au fost alegerile parlamentare. Am fost pur şi simplu şantajat de domnul Daniel Constantin în legătură cu anumiţi colegi care urmau să candideze pe listele de la parlamentare cu care nu eram de acord în privinţa nu a participării lor, ci poziţiile respective. Discuţia a fost una foarte tranşantă şi i-am spus că dacă eu nu accept, atunci ajungem într-un impas şi nu putem să depunem listele la alegerile parlamentare, deci ALDE să nu funcţioneze. Şi el mi-a spus că nu are nici o problemă în acest sens. Şi atunci, cum de multe ori cineva trebuie să facă o concesie, am făcut eu concesia, dar aceasta a fost costisitoare, pentru că eu a trebuit să sacrific unii dintre oamenii care munciseră ca să putem să participăm la alegeri, pentru că evident ALDE nu ar fi fost în Parlament”.

Ce spune liderul ALDE Constanţa, Mircea Banias

De cealaltă parte, deputatul constănţean Mircea Banias afirmă că, dacă liderii ALDE se erijează în apărătorii respectării legilor, „ar trebui să respecte şi legea după care funcţionează partidul”. „Când te baţi pentru legi şi respectarea legilor, trebuie să ştii că există o legea a partidului din care faci parte – şi să respecţi această lege, care este statutul”. „Se petrec lucruri stranii, eu nu înţeleg miza lui Tăriceanu. Cum să spună că a fost şantajat?Erau negocieri politice. Dacă a fost şantajat, de ce nu s-a dus atunci, când se făceau listele, să reclame acest lucru? Şantajul e un lucru grav, reglementatpe partea penală”, a mai spus Banias, în replică la cele afirmate de Tăriceanu. Banias a mai spus că, în ceea ce priveşte organizaţia de la malul mării, nu s-a comentat nimic la Bucureşti şi nu ştie ca Tăriceanu să fi declarat că recunoaşte Delegaţia Judeţeană în care a fost schimbată conducerea municipală ALDE Constanţa.

În ceea ce priveşte Congresul, Mircea Banias a subliniat că Daniel Constantin va contesta în instanţă deciziile luate în cadrul Delegaţiei Permanente de duminică, 19 martie.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
grecoteiul i-a furat partidul lui dc.si-l acuza ca-i travestit.asta-i curva de tariceanu.
1
0
fratele leit Tonta asta este ! nu are functie as ia jucariile si prostii si se kk pe ei !
1
3
Daca te afisezi cu Banias la Constanta pun pareu pe ce vrei tu ca nu deschideti nici macar 4 filiale in judet.Omul e compromis total si nici tu nu ai carte de vizita buna inca de cand ai dat judetul pe mana lui Banias.
8
2
Agitatie in hazna, cu duhoarea aferenta.
9
1
Constantin nu a distrus nimic. Tariceanu este un ingamfat penal care trebuie sa ajunga in puscarie. Cretinul asta a distrus PNLul ca sa faca jocul penalului Dragnea. Leprele astea doua trebuie date pe mana DNA.
16
2
Acoperitul Constantin si acoperitul Banias au primit ordin pe unitate sa incerce distrugerea coalitiei fiind asigurati ca vor venii si alti acoperiti. Cred ca vor lua plasa si vor pierde si ciolanul. Poate era timpul?!
11
5
Ai distrus totul!
8
6

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218