REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° ConstanÈ›a Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° ConstanÈ›a Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

CIRC la Inspectoratul Teritorial de Muncă: o inspectoare a fost concediată, dar refuză să părăsească instituția

CIRC la Inspectoratul Teritorial de Muncă: o inspectoare a fost concediată, dar refuză să părăsească instituția

Replica API 29 martie 2016 | 13:48 617

Scandal la ITM Constanța! O angajată a fost dată afară din instituție, însă aceasta refuză să plece. La fața locului s-a deplasat și poliția.

Persoana vizată este Florina Mărculescu, inspector revenit recent pe post după ce conducerea ITM i-a desfăcut contractul de muncă, în 2014, pentru abateri disciplinare. Potrivit unor surse, unul dintre motivele pentru care a intrat în colimatorul şefilor este și scandalul izbucnit, în 2012, la magazinul Bimbo din Constanța când, împreună cu o altă colegă, au vrut să aplice sancţiuni fără temei legal patroanei magazinului mai sus menționat. Cel puțin asta susținea, la momentul respectiv, proprietara magazinului.

Două inspectoare ITM Constanţa, Gabriela Muraru și Florina Mărculescu, au efectuat, în mai 2012, un control la magazinul menţionat, amplasat în zona Casei de Cultură. În magazin se aflau 2 vânzătoare, mama patroanei şi un client. Celor două angajate a ITM, Gabriela Muraru şi Florina Mărculescu, le-au sticlit ochii în momentul în care au văzut-o pe mama patroanei ocupându-se de marfă, gândind că ar putea aplica ceva sancţiuni, invocând munca la negru, acuza patroana magazinului. Fără a se legitima, în ciuda insistenţelor celor două angajate, inspectoarele au început să ameninţe, insistând întruna că mama patroanei ar munci la negru. Li s-a explicat că nu munceşte acolo, ci doar ţine locul şefei şi supraveghează activitatea magazinului. Cele două funcţionare le-au pus pe angajate să declare în scris că mama patroanei munceşte la negru, spunând că este în interesul lor. La un moment dat, angajatele şi-au sunat patroana, pe Veronica Ruţă, aceasta trimiţându-şi avocatul la faţa locului, în timp ce reprezentantele ITM au chemat Poliţia, acuzând că au fost sechestrate. Întregul conflict s-a lăsat cu plângeri penale la poliție.

Pentru că nu era singura abatere de acest gen, Mărculescu a ajuns în Comisia de Disciplină din cadrul ITM, membrii acesteia luând decizia, la recomandarea conducerii, desfacerii raportului de muncă. Mărculescu a reușit, însă, să obțină în instanță suspendarea deciziei.

Inspectorul șef al ITM, Eugen Bola, spune că are probleme cu această angajată, în prezent, pe rolul instanței de judecată aflându-se în curs de soluționare zeci de procese numai împotriva Florinei Mărculescu. „A fost dată afară pentru abateri grave disciplinare“, a declarat Eugen Bola, pentru Replica.

Vom reveni

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367