REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Circulaţia pe Podul Agigea se opreşte câte 15 minute, din oră în oră, până pe 3 octombrie

Circulaţia pe Podul Agigea se opreşte câte 15 minute, din oră în oră, până pe 3 octombrie

Replica API 26 septembrie 2012 | 00:00 165

Lucrări care puteau fi făcute noaptea au loc în plină zi, spre iritarea şoferilor:

Lucrări care puteau fi făcute noaptea au loc în plină zi, spre iritarea şoferilor:

Veşti proaste pentru şoferi! Pentru a ajunge de la Constanţa spre sudul litoralului sau invers constănţenii vor fi obligaţi de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România să petreacă zeci de minute în trafic. Şi asta pentru că pe DN 39, la Podul Agigea, circulaţia rutieră se va închide, începând de marţi, pe perioade de maximum 15 minute la un interval de 60 minute, pentru execuţia unor lucrări de mentenanţă. Constănţenii se arată nemulţumiţi de această situaţie precizând că normal ar fi fost, dacă tot avem pretenţia că suntem o ţară membră a Uniunii Europene, să se efectueze aceste lucrări noaptea, când traficul este sensibil mai mic. "Ziua va fi infernal. Dacă lucrau în această perioadă pe parcursul nopţii, nici nu s-ar fi simţit. În alte ţări europene sau în America aşa se procedează", a declarat, pentru "Replica", un şofer din Constanţa care susţine că a văzut cum se lucrează în alte state. Revenind la podul de la Agigea, potrivit unui comunicat al CNADNR, "în perioada 25 septembrie - 3 octombrie, între orele 8.00 - 20.00, excluzând zilele de weekend (sâmbătă şi duminică) şi intervalul orar 16.00 - 18.00, se închide circulaţia pe DN 39, la poziţia kilometrică 8 + 988 - "Pod Agigea", pe perioade de maximum 15 minute la un interval de 60 minute, pentru execuţia unor lucrări de mentenanţă". În plus, CNADNR menţine restricţiile de viteză de 30 kilometri/oră şi restricţiile de tonaj pentru autovehiculele cu MTMA mai mare de 5 tone. Dirijarea şi informarea participanţilor la trafic vor fi realizate prin piloţi de circulaţie care vor fi în permanenţă la capetele sectorului de drum în lucru. Conducătorii auto sunt rugaţi să respecte semnalizarea temporară aferentă închiderii circulaţiei", se mai precizează în comunicatul CNADNR. Reamintim faptul că pe Podul de la Agigea au fost montate şi câteva bariere. Situaţia podului, mai exact problema de siguranţă a unor elemente de susţinere, a devenit stringentă de acum câteva luni, când s-a decis limitarea vitezei pe acest tronson de drum.

Având în vedere restricţiile de circulaţie anunţate pe Podul Agigea, iată ce rute ocolitoare au la dispoziţie nu doar vehiculele care depăşesc 5 tone, dar şi şoferii grăbiţi:

- Şoferii care vin de la Bucureşti pe Autostrada Soarelui, pot ieşi la nodul rutier de la Medgidia. De acolo, vor merge pe ruta Medgidia - Ciocârlia de Sus, Cobadin, Mereni, Topraisar - Techirghiol - Agigea iar apoi către toate staţiunile de sud ale litoralului.

- Conducătorii auto care vin dinspre Tulcea sau Hârşova şi au ca destinaţie sudul litoralului, pot intra pe la Ovidiu pe A 4, varianta ocolitoare a Constanţei, şi vor pitea merge până la Medgidia pe Autostrada Soarelui. Urmează apoi traseul: Ciocârlia de Sus, Cobadin, Mereni, Topraisar, Techirghiol, Agigea - Mangalia.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614