REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Cireaşă de la "New Orleans" continuă să-şi "asasineze" fonic vecinii

Cireaşă de la "New Orleans" continuă să-şi "asasineze" fonic vecinii

Replica API 14 decembrie 2011 | 00:00 1216

Oamenii îl dau în judecată, dar nici el nu se lasă

Oamenii îl dau în judecată, dar nici el nu se lasă

Scandalurile dintre Laurenţiu Cireaşă, patronul clubului cunoscut sub aceeaşi denumire, şi vecinii, continuă. Deşi cazul a ajuns de mult în atenţia poliţiştilor şi în instanţă, lucrurile au rămas neschimbate de ani de zile. Mai exact, vecinii tot nemulţumiţi sunt, însă cel mai nemulţumit este doctorul Dorin Godescu, a cărui locuinţă este cea mai apropiată de clubul "New Orleans", zis "Cireaşă", după numele patronului. Cazul lui Godescu a ajuns în atenţia presei încă de acum 5 ani, când medicul s-a adresat prima dată autorităţilor, pe motiv că acest club nu este izolat din punct de vedere fonic. "Liniştea şi nopţile ne sunt tulburate fără drept de clubul Cireaşă, fără autorizaţie de 5 ani şi fără antifonare. Laurenţiu Cireaşă a fost condamnat penal pentru infracţiunea de tulburarea locuinţelor, iar Poliţia de cinci ani nu ştie cum să-l rezolve pe infractorul Cireaşă?", ni s-a adresat Dorin Godescu, printr-un comentariu, zilele trecute. Revolta omului este cu atât mai justificată cu cât, pe data de 13 octombrie a.c., Tribunalul i-a dat dreptate.

30.000 lei dintr-un foc

"În baza art.320 Cod penal, pentru săvârşirea infracţiunii de tulburarea folosinţei locuinţei, icondamnă pe inculpatul Cireaşă Laurenţiu la pedeapsa amenzii penale, în cuantum de 10.000 lei. Atrage atenţia inculpatului Cireaşă Laurenţiu privind consecinţa sustragerii cu rea credinţă de la executarea amenzii. Admite, în parte, pretenţii civile formulate de partea civilă Godescu Dorin. Majorează cuantumul daunelor morale de la suma de 2000 euro la suma de 20.000 lei şi obligă inculpatul Cireaşă Laurenţiu la plata acestei sume. Definitivă", se arată în sentinţa penală. De precizat că, în urmă cu câţiva ani, mai multe instituţii ale statului au fost alertate din cauza divergenţelor legate de zgomotul produs în incinta clubului, care făcea să vibreze geamurile de la ferestrele vecinilor. Însă poliţiştii au şi alte opinii. "Conflictele dintre Godescu şi Cireaşă sunt vechi de 5 ani. Când el şi-a construit casa acolo, clubul deja exista, iar Godescu şi-a construit casa lipită de el, fără a respecta principiile referitoare la construcţii. Poliţia a făcut o mulţime de acţiuni în acest caz, dar nu putem face mai mult decât să dăm amenzi pe Legea 61 din 1991, republicată în 2011. Până la urmă, mai sunt şi alte autorităţi care ar trebui să se ocupe, cum ar fi cei de la Mediu", susţin anumite surse din cadrul conducerii IPJ Constanţa. nu ştim însă dacă acesta este şi punctul de vedere al şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa, Valentin Burlacu. Mai precizăm şi faptul că, în urmă cu 4 ani, Laurenţiu Cireaşă a dat în judecată mai multe instituţii care i-au călcat pragul, şi chiar a câştigat procesele, întrucât ele au efectuat măsurători privind poluarea fonică cu instrumente neverificate şi omologate de mai mulţi ani.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614