rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 28 octombrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

CÎRJALIU: Ciobanu a CUMPĂRAT un SUV cu 3.000 de lei și l-a vândut cu 65.000 de lei! Video

Primarul din Agigea, Cristian Maricel Cîrjaliu, a fost prezent în studioul Replica, unde a discutat, în cadrul unui interviu, despre proiectele din comună, despre scandalul legat de dorința celor de la USR de a-l demite, însă au fost abordate și alte subiecte de interes pentru cetățeni, inclusiv legate de problemele de la nivel național.

”Toată această situație este o piesă de teatru în care, din păcate, joacă 2 actori. Eu îl asimilez pe Gabriel Ciobanu ca fiind Pinocchio, cel care minte și îi crește nasul. Dânsul a organizat o piesă de teatru prin parcurile făcute de Primăria Agigea și primarul Cîrjaliu. Este foarte ușor să nu muncești niciodată și să vii să te așezi la de-a gata și să faci teatru. Localitatea Agigea este, din păcate, cuprinsă de această febră a lui Pinocchio, care minte foarte multă lume. Eu nu sunt stresat, abia aștept să depună aceste semnături și de aici încolo trecem la actul 2, sfera penalului. Strângerea acestor semnături, procedura și toate această tevatură vor forma cazul unor acuzații penale pe care le voi formula în timp util”, a spus Cristian Cîrjaliu.

”Este o hotărâre judecătorească și spune altceva”

”Spre exemplu, el spune că din cauza mea nu funcționează Consiliul Local Agigea, ori avem o hotărâre judecătorească de instanță care spune altceva. «În mod suplimentar, în sensul fundamentării concluziei neadoptării celor două proiecte de hotărâre din cadrul ședinței din 12 noiembrie 2020, instanța a reținut că ulterior, în ședința extraordinară din 15 decembrie 2020, procesul verbal de ședință care a fost adoptat în unanimitate, context în care reclamantul Ciobanu Gabriel a solicitat să se consemneze ca amendament la procesul verbal de ședință că în ședința anterioară, președintele de ședință a anunțat rezultatul votului după numărarea buletinelor de vot, dar nu a supus spre aprobare întreg proiectul de hotărâre privind alegerea viceprimarului, amendamentul menționat fiind votat, elemente care infirmă poziția reclamantului Gabriel Ciobanu. În acest sens, Tribunalul Constanța constată că în cauză nu se poate reține în nicio modalitate emiterea unui act unilateral. Fapt pentru care va respinge ca neîntemeiată cererea de chemare în judecată formată de reclamantul Ciobanu Gabriel». Are cunoștință, dar el fiind mincinos, minte oamenii cu documentele în față. El minte cu nerușinare și când respiră. Asta este situația, iar consecințele le vor cunoaște împreună, atât Ciobanu, cât și echipa pe care o coordonează, o echipă de mincinoși”, a mai spus primarul din Agigea.

Blocajul de care sunt acuzat e că nu au adoptat ei două hotărâri de Consiliu

”Blocajul de care sunt eu acuzat e din cauza faptului că nu au adoptat ei două hotărâri de consiliu. Fapt pentru care i-am chemat în ședință și le-am povestit că pe ordinea de zi există un singur proiect, cel legat de alegerea comisiilor. Dânșii mi-au respins ordinea de zi, au făcut un abuz în serviciu. Fără aceste comisii nu poate funcționa Consiliul Local și nu se pot introduce proiecte de hotărâri pe ordinea de zi. Nu au vrut să voteze alegerea comisiilor. E un circ ieftin pe care Gabriel Ciobanu l-a regizat împreună cu alte persoane împotriva mea, minte cetățenii, minte și povestește lucruri neadevărate. Ce încredere poți să mai ai într-un mincinos?”, a mai spus Cîrjaliu.

Despre uniformele elevilor și costurile căldurii din locuințe

”Vom sprijini în limitele legii toți cetățenii care vor depune cereri pentru ajutoarele de încălzire. Așteptăm ca domnii guvernanți să publice și acele norme ca să-i putem ajuta pe oameni pentru că vine iarna. Din păcate, a început școala și nu putem să mai ajutăm elevii din Agigea. Consilierii și-au acumulat un punct negativ foarte greu de dus. Era un ajutor pe care îl acordăm părinților, spre exemplu, unei familii cu doi copii le ofeream 400 de lei. În condițiile în care nu avem un Consiliu Local și nu putem să avem proiect de hotărâri, nu mai putem să le acordăm acest ajutor. Din anul 2008, de când sunt primar, oferim acest ajutor pentru elevi. Este singurul an în care nu-i putem ajuta”, a spus Cristian Cîrjaliu.

Incendiul de la școală, din 2020

”Din păcate, aici am niște vești foarte rele. În luna mai 2020, o anexă a școlii din Agigea a fost incendiată. Până la acest moment, Poliția nu a făcut nici un demers pentru a prinde acești autori, deși au existat imagini cu ei și se cunosc cei care au incendiat-o. Anul trecut, spre exemplu, am sesizat despre un individ din Agigea că fură cereale din Portul Constanța, nimeni nu face nimic, el fură în continuare, ori are acoperire, ori Dumnezeu să înțeleagă ce se întâmplă în acest caz. Avem și o plângere depusă, dar nu s-a făcut absolut nimic”, potrivit primarului.

Proiectele din Agigea

”Parcul Mihai Eminescu este o investiție mai veche pe care am aprobat-o în Consiliul Local anterior, cetățenii sunt foarte bucuroși că realizăm locuri de joacă pentru copii, activități conexe pentru a întreține și a moderniza acest parc. Lumea primește cu mare bucurie această investiție, investiție care reprezintă o normalitate în zilele noastre. Am trei proiecte foarte importante: construcția unei creșe, construcția unei școli, dar și o rețea de gaze pentru Lazu. Toate proiectele sunt pentru comuna Lazu. De când a venit acest individ în localitatea Agigea și a reușit să-și facă o majoritate nu reușim să ne revenim și vom pierde aceste proiecte. Ei trebuie să înțeleagă un lucru foarte clar: aceste investiții nerealizate din cauza lor sunt abuz în serviciu. Este un parc industrial, o investiție de aproximativ 300 de milioane de euro, în apropierea comunei Lazu. Zona industrială Agigea are o suprafață de 600 de hectare în proximitatea localității Laxu. Investitorul dorește să ridice o a treia hală, aceștia au realizat și drumurile și doresc să ni le ofere, dar nu putem să facem acest lucru din cauza faptului că nu avem Consiliu Local”, a explicat Cîrjaliu.

Atacuri personale și lupta politică de la nivel național

”Cu siguranță, aceste atacuri sunt personale și o luptă de a prelua primăria. Există și oameni care cred aceste lucruri. Ei au spus că au strâns semnăturile, dar ieri umblau după semnături, ei mișună după semnături încă. Eu abia aștept să le depună, să vedeți ce nepregătiți sunt și ce gafe au făcut ei. În primul rând, eu și echipa din cadrul Primăriei avem o pregătire superioară în administrația publică locală. Sunt primar din 2012, lumea m-a ales, am în spate 12 ani de realizări, gaze, casă de cultură nouă, am preluat Agigea cu 1,9 km de canalizare, astăzi, avem 60 de km, am făcut dispensar nou-nouț, avem cea mai frumoasă școală, parcuri, am asfaltat străzi de toți banii pe care i-am avut. Primul lucru a fost atunci când l-au dat afară pe DJ Stelică (Stelian Ion). Am fost amenințat de oamenii de la USR că Stelian Ion îmi va face plângeri, abia aștept să o văd și pe asta. E noaptea minții. USR-iștii au votat la Bruxelles căsătoriile între aceleași genuri. De asta v-am trimis acolo, să votați prostii? Aceste specimene de oameni trebuie excluse din politică. Eu nu pot să mă uit în ochii copiilor mei și să-i felicit că doi bărbați au făcut un copil. S-au dovedit a fi incompetenți, nu știu să fi dat o lege în 9 luni, nici măcar o lege bună, au vândut tot, au împrumutat țara mai mult decât a făcut-o altcineva. Au reușit într-un an de guvernare să dubleze gazele, curentul electric, au dublat toate prețurile. Suntem târâți spre o prăpastie din care nu mai avem ieșire. Ne îndreptăm către 50% rata îndatorării. Nu e posibil ca într-un an de zile să distrugă o țară. Această guvernare din ultimul an de zile este un dezastru. Vor să ne îngrădească drepturile garantate din Constituție. La UNTOLD au putut merge fără măști, pe străzi nu avem voie. La școli nu au avut voie să meargă părinții. Ei vor să distrugă totul, familia, tradițiile românești, ei vor să ne despartă”, a mai spus Cristian Cîrjaliu.

Proiecte de viitor: modernizarea comunei Agigea și despre dizolvarea Consiliului Local

”Proiecte de viitor am mai multe și proiectul meu cel mai de suflet este modernizarea comunei Agigea. Vreau să am o comună liniștită, să nu avem infracționalitate, să nu avem droguri. Am întâlnit părinți care m-au uimit când au spus că erau doar niște mugurei care te făceau să te simți bine, am rămas șocat de acest lucru. Domnul Ciobanu se asocia cu un traficant de droguri din Agigea. Acei traficanți de droguri au fost arestați recent. Proiectul meu este ,,Agigea, o localitate curată”. O autorizație în Agigea iese între 24-100 de ore, trebuie să înțelegem că noi trebuie să venim în sprijinul cetățeanului și să venim în întâmpinarea lui, nu să-l ținem la cozi interminabile. Vreau ca oamenii care vin la mine să fie împăcați că facem lucrurile așa cum spune la lege. Acolo stăm foarte bine. De o lună și jumătate am depus eforturi de a strânge aceste semnături pentru a ne delimita de toxicitatea acestui consiliu local. Vreau să vă spun că oamenii au venit la noi și ne-au spus că vor să semneze. La acest moment, avem 2.200 de semnături strânse pentru dizolvarea Consiliului Local, pentru că în patru luni de zile nu a adoptat nici măcar o hotărâre de consiliu. Noi le avem deja strânse, mai avem de strâns, ca să le arătăm oamenilor că noi suntem cei care le dorim binele”, a mai spus primarul.

”SUV cu 3.000 de lei”

”Domnul Ciobanu a cumpărat un SUV cu 3000 de lei de la o societate și l-a vândut cu 65.000 de lei și nici nu-l declară. Acest om este un infractor de drept comun. Tot ce spun îmi asum”, a declarat Cristian Maricel Cîrjaliu, primarul din Agigea.

Mai multe detalii despre subiectele discutate puteți urmări în materialul video de mai jos:

Liliana IONIȚĂ

vineri, 24 septembrie 20214768
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
GANDUL.RO
Cum se intră la Kaufland, după introducerea noilor restricții! Magazinul a făcut anunțul
mai mult...Interviuri
14 oct 00:11InterviuriFelicia OVANESIAN (I): SUTE de TERENURI din Mamaia și Satul de Vacanță, folosite GRATIS de operatori. VIDEO

Felicia Ovanesian a intrat în istoria Constanței ca primul city manager al orașului. Venit din mediul juridic, cu o...10739

16 oct 00:03InterviuriFelicia OVANESIAN (III): Eu NU mă COMPORT în PRIMĂRIE ca pe MOȘIA mea3412
25 sep 23:55InterviuriHoria ȚUȚUIANU: LUNGOCI, RĂSĂUȚEANU, VIȘAN... posibili CANDIDAȚI PSD la Primăria CONSTANȚA. VIDEO!3717
15 oct 00:10InterviuriFelicia OVANESIAN (II): Este POSIBIL ca PUZ-ul Marilor Bulevarde să fi fost BLOCAT intenționat! VIDEO

Registrul Spațiilor Verzi și PUZ-ul marilor bulevarde sunt două subiecte ”cu greutate” care au stârnit, de-a...6479

27 oct 00:10InterviuriPrim PROCURORUL TELICEANU: Stelian Ion a avut intenții bune, dar NU și PUTERE. Video2055
26 oct 00:19InterviuriAdrian BÎLBĂ speră să TERMINE Acvariul și DELFINARIUL până în 2023! VIDEO1819
22 oct 00:04InterviuriFlorin CHELARU va REZOLVA problema alunecării de teren de la Piața de Pește! Video

Florin Chelaru, primarul orașului Năvodari, a fost prezent în studioul Replica de Constanța. În cadrul interviului...2424

22 oct 00:04InterviuriArh. Cristiana POPESCU, USR: REGISTRUL SPAȚIILOR VERZI trebuia făcut de MULT TIMP! Video1291
16 oct 00:08InterviuriDr. Constantin DINA: VACCINUL pe bază de ARN Mesager oferă cea mai mare PROTECȚIE! Video7777
16 oct 00:08InterviuriBOURCEANU, PNL: Am avut un primar Mazăre care se ocupa de Mamaia și un Făgădău care se BARICADA în BIROU! VIDEO

Septimiu Bourceanu, senator și președintele Organizației Municipale a PNL Constanța, este dezamăgit de ceea ce se...2846

8 oct 00:09InterviuriPrefectul COȘA: Constanța va intra în CARANTINĂ de NOAPTE deocamdată, nu în LOCKDOWN! Video8644
7 oct 00:07InterviuriLucian LUNGOCI, un posibil CANDIDAT la Primăria Constanța. VIDEO2193
Vremea
5.4°5.4° - 10.2° joi, 28 octombrie 2021
ConstanțaUmiditate: 63%
Vânt: 3.57 m/s
Presiune: 1027 milibari

Loto
6/4933512271624
5/40315362217
joker64523221713
Horoscop
mai mult...SPSportRT
28 oct 00:00SportFCSB ar putea bifa o nouă mutare importantă: „E excepțional, nu mă pot împotrivi transferului”

Jean Vlădoiu, președintele celor de la FC Argeș, vrea să meargă până la capăt în Cupa României. Crede că e...64

28 oct 14:49SportÎncă un club din Liga 1 a cerut intrarea în insolvență

Academica Clinceni, ultima clasată din Liga 1, a cerut miercuri intrarea în insolvență. Formația din Iflov are doar...67

28 oct 00:00SportTenis: Simona Halep - Unul dintre obiectivele mele este să văd dacă pot reintra în Top 10

Jucătoarea de tenis Simona Halep, numărul 18 WTA, a afirmat că unul dintre obiectivele pe care şi le-a propus în...50

28 oct 00:00SportTenis: Stefanos Tsitsipas şi Alex Zverev, calificaţi în optimi la Viena

Grecul Stefanos Tsitsipas şi germanul Alex Zverev, primii doi favoriţi ai turneului de tenis de la Viena (ATP 500),...57

Local
28 oct 20:10LocalSIRIENII de la Building Expert Top Construct KS mai vor DOUĂ etaje la imobilele pe care le dețin în MAMAIA

Societatea Building Expert Top Construct KS SRL ce deține două imobile în Mamaia Nord a solicitat două avize pentru...78

28 oct 00:06LocalDe BEAT ce ERA, a UITAT că e în CARANTINĂ şi a BUŞIT MAŞINA

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier au identificat, în jurul orei 19.30, la data de 26 octombrie a.c., un...1058

28 oct 00:06LocalAMENZI pe BANDĂ RULANTĂ la Constanța pentru nerespectarea măsurilor impuse de pandemie

516

28 oct 00:05LocalÎncă 14 DECESE la Constanța din cauza COVID-19

Până miercuri, 27 octombrie a.c., 46.015 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat, la...280

28 oct 00:07LocalConsilierii locali din Medgidia, convocați în ședință. Iată ordinea de zi

Consilierii locali ai municipiului Medgidia vor participa la ședința ordinară care se va desfășura joi, 28...177

28 oct 00:07LocalOrdinea de zi a Consiliului Local, SUPLIMENTATĂ din nou

Alte trei proiecte de hotărâre vor ajunge pe ordinea de zi a Consiliului Local Municipal în cadrul ședinței...193

28 oct 00:06LocalBĂRBAT CONDAMNAT pentru conducere fără permis, ESCORTAT şi ÎNCARCERAT la Poarta Albă

un bărbat, de 42 de ani, pe numele căruia Judecătoaria Medgidia a emis un mandat de executare a pedepsei de 2 ani și...199

28 oct 00:06LocalSpitalul Mangalia este ocupat aproape în totalitate de pacienți COVID

La Spitalul Municipal Mangalia, cele 121 de paturi sunt ocupate aproape în totalitate de pacienți infectați cu noul...210

28 oct 00:06LocalCOVID-19: 602 NOI CAZURI de INFECTARE la CONSTANȚA

996

Politică
28 oct 00:01PoliticăReacția lui Cîţu după ce PNL, USR și UDMR nu au reușit să treacă certificatul verde prin Senat

Premierul interimar Florin Cîţu, preşedinte al PNL, a declarat miercuri că va avea grijă ca parlamentarii liberali...477

28 oct 00:02PoliticăSondaj Avangarde: PSD pe primul loc, urmat de PNL și AUR

Un sondaj Avangarde realizat în perioada 17-26 octombrie indică faptul că dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri...463

28 oct 00:02PoliticăOrban: Ciucă și Cîțu cerșesc voturi de la PSD

244

28 oct 00:02PoliticăDeputatul PSD Dumitru Coarnă, fost polițist, JEFUIT în parcarea unui supermarket

Deputatul PSD Dumitru Coarnă a fost jefuit în parcarea unui supermarket. Fost polițist, Coarnă a avut o problemă cu...784

28 oct 01:02PoliticăMarcel Ciolacu: 'Credeți că este decizional în ceea ce se întâmplă în acest moment în România?'

Marcel Ciolacu a declarat miercuri că liderul PNL Florin Cîțu nu este cel care decide în acest moment cu privire la...277

28 oct 01:03PoliticăDan Barna spune că USR nu este Hopa-Mitică în negocierile PNL cu PSD

217

Interviuri
22 oct 00:04InterviuriFlorin CHELARU va REZOLVA problema alunecării de teren de la Piața de Pește! Video

Florin Chelaru, primarul orașului Năvodari, a fost prezent în studioul Replica de Constanța. În cadrul interviului...2424

22 oct 00:04InterviuriArh. Cristiana POPESCU, USR: REGISTRUL SPAȚIILOR VERZI trebuia făcut de MULT TIMP! Video

Cristiana Popescu, consilier local USR, este unul dintre puținii oameni din Consiliul Local care se pricep la urbanism....1291

16 oct 00:08InterviuriDr. Constantin DINA: VACCINUL pe bază de ARN Mesager oferă cea mai mare PROTECȚIE! Video

7777

16 oct 00:08InterviuriBOURCEANU, PNL: Am avut un primar Mazăre care se ocupa de Mamaia și un Făgădău care se BARICADA în BIROU! VIDEO

Septimiu Bourceanu, senator și președintele Organizației Municipale a PNL Constanța, este dezamăgit de ceea ce se...2846

8 oct 00:09InterviuriPrefectul COȘA: Constanța va intra în CARANTINĂ de NOAPTE deocamdată, nu în LOCKDOWN! Video

Până joi, 7 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.318.367 de cazuri de infectare cu noul...8644

7 oct 00:07InterviuriLucian LUNGOCI, un posibil CANDIDAT la Primăria Constanța. VIDEO

2193

Monden
28 oct 00:00MondenAdele a anunţat datele pentru concertele pe care le va susţine la Londra în 2022

Adele a anunţat datele pentru concertele pe care le va susţine la Londra în 2022, acestea fiind primele show-uri live...48

28 oct 13:42MondenAl cincilea sezon al serialului 'The Crown' va include o adaptare a interviului exploziv acordat de prinţesa Diana în 1995

Cel de-al cincilea sezon al serialului dramatic "The Crown", produs de platforma Netflix, va conţine o adaptare a...51

28 oct 00:00MondenPremiera unui documentar pe teme de mediu narat de Alec Baldwin, amânată

50

28 oct 00:00MondenFilmul 'E stata la mano di Dio', de Paolo Sorrentino, va reprezenta Italia la premiile Oscar din 2022

Ultimul film al lui Paolo Sorrentino, "E stata la mano di Dio" ("The Hand of God"), va reprezenta Italia la cea de-a...45

28 oct 00:00MondenComediantul Mort Sahl a încetat din viaţă la 94 de ani

Comediantul american Mort Sahl, considerat părintele satirei politice moderne, a încetat din viaţă la vârsta de 94...50

28 oct 14:16MondenActorul Papil Panduru, soțul regretatei regizoare Cătălina Buzoianu, a murit

532

Mapamond
28 oct 00:50MapamondVilă de vânzare cu 500.000.000 de euro: Elementul care o face specială

O vilă din Roma cu unica pictură murală creată de maestrul italian Caravaggio este scoasă la vânzare pentru...229

28 oct 00:50MapamondTurcia, acuzată de către Grecia după ce patru copii s-au înecat într-un naufragiu

Grecia a acuzat marţi Turcia după un nou naufragiu al unei ambarcaţiuni cu migranţi în urma căruia patru copii au...133

28 oct 00:50MapamondEgiptul ridică starea de urgenţă instaurată în 2017

133

28 oct 00:52MapamondChina carantinează un oraș cu 4 milioane de locuitori

Autorităţile chineze au impus marţi carantină în Lanzhou (nord-vest), care numără patru milioane de locuitori,...158

28 oct 00:51MapamondDonald Trump Jr vinde tricouri online cu mesajul: ”Armele nu ucid oameni, Alec Baldwin ucide oameni”

Fiul fostului președinte american profită de pe urma situației nefericite prin care trece marele actor. Donald Trump...223

28 oct 00:51MapamondCEDO: Atribuirea automată unui copil a numelui tatălui, urmat de cel al mamei, este discriminatorie

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis marţi ca fiind "discriminatorie" atribuirea automată unui copil,...170

28 oct 00:49MapamondVAL de agresiuni sexuale în Armata Marii Britanii: date alarmante rezultate în urma unui studiu făcut

Femeile care activează în armata Marii Britanii se confruntă cu un risc considerabil de hărţuire emoţională,...151

28 oct 00:49MapamondMutațiile gripei aviare, noul pericol care pândește omenirea după SARS-Cov-2

Creşterea numărului de persoane infectate cu gripă aviară în China în acest an stârneşte îngrijorare în...263

28 oct 00:49MapamondTeheranul se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultima jumătate de secol

138

Sănătate
28 oct 12:51Sănătate50.000 de doze de tratament anti-Covid de la laboratorul american Merck vor fi livrate în Franţa

Franţa a comandat 50.000 de doze de medicament anti-COVID-19 de la laboratorul american Merck, a anunţat marţi...308

28 oct 12:50SănătateValeriu Gheorghiță explică de ce s-a prelungit valabilitatea vaccinului Pfizer

Valeriu Gheorghiță a explicat marți, într-o conferință de presă, motivul pentru care s-a prelungit termenul de...962

28 oct 12:51SănătatePandemia este 'departe de a se fi terminat', potrivit comitetului de urgenţă al OMS

227

28 oct 00:00SănătateUn pansament cu biopolimer ar putea vindeca leziunile cronice

Oamenii de știință de la Universitatea de Stat din Michigan dezvoltă un pansament practic, ieftin, cu biopolimeri,...50

28 oct 00:58SănătateDe ce amidonoasele sunt importante în alimentație?

Amidonoasele (alimente care conțin amidon) sunt o parte esențială a unei diete hrănitoare, o sursă vitală de...47

28 oct 12:50SănătateMedic: Persoanele care au trecut prin boală ar putea face un episod mai sever dacă nu se vaccinează

Managerul Spitalului clinic "Dr. Victor Babeş", Simin Florescu, a declarat marţi că persoanele care au fost infectate...1652

28 oct 12:52SănătateTipare genetice ar putea explica de ce unii tineri fără comorbidităţi suferă forme de COVID-19 grave

O echipă de cercetare internaţională a identificat tipare genetice care ar putea explica de ce unele persoanele...554

28 oct 12:52SănătateGheorghiţă: Dacă păstrăm ritmul actual, la final de an vom depăși 70% din populație vaccinată

Dacă se păstrează ritmul actual de vaccinare, la sfârșitul acestui an România va depăși 70% din populație...275

28 oct 12:52SănătateUrmările infectării cu COVID-19: Ceață pe creier și pierderi de memorie

559

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT