rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 27 ianuarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

CÎRJALIU, despre CIOBANU: Tu ești un MINCINOS și un zero BARAT! Video

Cristian Cîrjaliu, primarul din Agigea, a fost prezent în studioul Replica, luni, 20 decembrie, în cadrul emisiunii ”Replica Zilei”. Pe această cale vă informăm că, în cadrul emisiunilor, puteți trimite mesaje pe WhatsApp la 0742.138.005, sau puteți să sunați în direct la 0341.453.313. Primarul din Agigea a răspuns tuturor întrebărilor și chiar a vorbit, în direct, cu Gabriel Ciobanu. Din dialog nu au lipsit înțepăturile, de ambele părți, primarul spunându-i lui Ciobanu că este un mincinos (vizavi de o acuzație pe care o făcuse).

Ce urmează după dizolvarea Consiliului Local

”Noutățile nu sunt noutăți, sunt lucruri pe care le știm, așteptăm hotărârea judecătorească și după aceea Prefectura va sesiza Guvernul României pentru emiterea unei Hotărâri de Guvern pentru organizarea alegerilor locale la Agigea. În urmă cu câteva luni, mai precis în luna februarie, s-au gândit anumiți indivizi să facă vâlvă și își pregătiseră un plan de intimidare a mea și a populației din Agigea, dar, din păcate pentru dânșii, referendumul pentru demiterea primarului nu se va ține niciodată pentru că există un dosar penal pe rol și sunt indicii și date foarte clare că pentru strângerea acestor semnături s-au săvârșit foarte multe infracțiuni, peste 200 de semnături sunt falsificate.

Mie îmi pare rău că fostul Președinte al Senatului, Anca Dragu, a venit și și-a asociat imaginea cu acești indivizi de la Agigea. Acești indivizi nu au votat niciun proiect în folosul comunității și nu au venit să sprijine comunitatea care i-a ales și au avut o intenție foarte rea. Ce este cel mai grav în această situație sunt cetățenii care au avut de suferit”, a spus Cristian Cîrjaliu.

Ei au blocat această activitate…

”În fiecare an atribuiam, prin hotărâre de consiliu local, un ajutor financiar în valoare de 200 de lei pentru fiecare copil de la Școala Ion Borcea. Ei au blocat și această activitate, cât și toate celelalte activități ale consiliului local Agigea. Din păcate, strategia de demitere a mea nu le-a reușit. Un an pierdut degeaba din cauza intereselor lui Datcu Matei Alin și a oamenilor care stau în spatele acestui individ. Din păcate, pierde localitatea și pierd foarte mult cetățenii”, a spus primarul din Agigea.

”M-am întâlnit cu Moș Crăciun”

”Copiii din Agigea nu trebuie băgați în acest război. M-am întâlnit cu Moș Crăciun pentru copiii din Agigea și au adus pentru ei cadouri și pachete cu dulciuri și bunătăți pentru a sărbători toată lumea Crăciunul așa cum se cuvine. Vreau să le mulțumesc tuturor persoanelor cu inimă mare și cu suflet bogat care au fost alături de mine și care m-au sprijinit în această acțiune și, bineînțeles, echipei din spatele meu din cadrul Primăriei comunei Agigea care a muncit ca aceste lucruri să se poată realiza pentru comunitatea mea”, a explicat primarul.

Sunt 2 parcuri…

”Eu am încercat în decursul evoluției mele de 14 ani să realizez multe lucruri bune pentru comunitatea mea. Vreau să reamintesc că Agigea, în 2008, avea 1,9 kilometri de canalizare, astăzi aveam peste 70 de kilometri. Agigea nu avea gaze, astăzi avem peste 68 de kilometri de instalație de gaze pentru Agigea și Lazu, fiind conectate aproape integral. În luna decembrie realizez cu eforturi deosebite o lucrare de 10 kilometri liniari de gaze. Unde s-a mai făcut așa ceva în tot județul? Sunt 2 parcuri, unul în Agigea și unul în Lazu. Parcul din Agigea este în parcul de lângă Casa de Cultură, este un parc foarte frumos amenajat, primit cu foarte mult interes de cetățenii din localitatea Agigea. Casa de Cultură va fi deschisă și se vor face poze, există un decor frumos, sunt dulciuri, ceaiuri și sucuri pentru toată lumea. În cursul zilei de astăzi (n.r. luni, 20 decembrie) peste 700 de pachete au mers către copiii de la creșă, grădiniță și școala din Agigea”, potrivit lui Cîrjaliu.

Nu vreau ca cei cu rea intenție să vină și să spună că nu am făcut nimic

”Eu nu vreau ca cei cu rea intenție să vină și să spună că nu am făcut nimic. Am făcut o Casă de Cultură, un centru medical, 3 grădinițe, o creșă, o școală nouă, străzi asfaltate, lucrări sistematizate, toți investitorii care sunt în zona limitrofă a municipiului Constanța vin la Agigea să investească. Eu mi-am văzut de treaba mea, de treaba cetățenilor și de tot ce înseamnă dezvoltarea unei comunități pentru că foarte multă lume crede că dacă bați din palme, totul se cuvine. Ei bine, totul se face cu foarte multă muncă, trebuie să ai oameni foarte bine pregătiți, oameni responsabili și să existe un respect și față de cetățean și față de contribuabili și cu asta vreau să aduc la cunoștință cetățenilor că taxele și impozitele pentru anul 2022 nu au fost mărite, ci au rămas la nivelul din 2021, doar că sunt indexate cu indicele de inflație, lucru obligatoriu, conform Codului Fiscal. Am menținut aceleași taxe mici la tot ce înseamnă taxe în comuna Agigea”, a spus Cîrjaliu.

Mai există un al treilea parc realizat clandestin…

”Referitor la cele 2 parcuri realizate, cel din Lazu și Agigea, am o reacție foarte bună din partea cetățenilor și am văzut că mai există și un al treilea parc realizat clandestin, fără respectarea normelor legale, iar acest parc este amenajat de către persoane care nu au niciun fel de calificare, lucră recunoscut chiar de dânșii. Pe mine mă miră că nicio instituție a Statului Român nu s-a autosesizat să vină să facă un control la acel parc. Acel parc se află pe un teren privat, am discutat și rândul trecut, acel teren de 2000 de metri pătrați a fost efectiv furat de un agent economic de la alți 2 agenți economici cu ajutorul fostului primar Ion Ioniță. Ei s-au asociat într-un grup infracțional și tot ceea ce spun este pe documente, nu spun povești. Inclusiv cetățenii din localitatea Agigea mi-au sesizat că în acel parc intrarea se face pe proprie răspundere, adică poți merge și te poți electrocuta că nu interesează pe nimeni. Asta este viața, iar fiecare își asumă ceea ce face”, a spus primarul.

În ce condiție era autoritatea publică locală atunci când a fost preluată de Cristi Cîrjaliu?

”Autoritatea publică locală era varză atunci când am preluat-o eu. În 2008, am preluat o Primărie fără contabilitate efectuată în ultimii 2 ani de zile, în 2006 și 2007, nu exista o contabilitate. Astfel, când am ajuns am fost nevoit să mă întorc și să efectuez contabilitatea pentru cei 2 ani. La acel moment nu am găsit niciun proiect pentru dezvoltarea comunei Agigea și de care să mă pot agăța. Am fost nevoit să fac proiectele de la 0”, a spus primarul.

Când ajung gazele pe Șoseaua Națională?

”Pe Șoseaua Națională suntem cu gazele, dar există o porțiune foarte mică, de aproximativ 200 de metri unde soluția trebuie să o dea cei de la Distrigaz. Acolo este o situație foarte dificilă, trotuarul este foarte mic și nu se pot trage utilități pentru că se încalecă conductă peste conductă și contravin normelor legale. Este vorba de Șoseaua Mangaliei, între străzile Nicolae Titulescu și Octavian Goga și Octavin Goga și Traian Vuia”, a răspuns Cîrjaliu.

Proiect pistă bicicletă

”După cum știți, stânga – dreapta, terenul nu este al comunei Agigea, este al Statului Român, la Garda Forestieră, la entitatea ce administrează păduri. În acest cadru nu se poate să realizezi un asemenea proiect doar dacă Statul Român îți dă respectivul teren în administrare comunală. De fiecare dată ne-am lovit de refuzul acestei entități, nu ne-au lăsat nici să introducem terenul în intravilanul localității”, este explicația primarului din Agigea.

Ce se întâmplă cu Lazu?

”Pentru Lazu avem un proiect depus la CNI, suntem într-un stadiu avansat al proiectului, dar, din păcate, suntem într-un blocaj, oamenii trebuie să înțeleagă foarte clar că foarte multe dintre aceste proiecte au nevoie de aprobarea consiliului local și fac un apel către cetățeni: nu mai votați oameni care nu cunosc administrație publică locală. Proiectul pentru canalizare Lazu este depus. În 2018, primul lucru pe care l-am făcut a fost de prelevare a probelor de apă și am constatat că apa din lacul Agigea, apa din dereaua Agigea, erau infectate cu stafilococi. Am spus că trebuie să facem ceva pentru că toată lumea arunca dejecțiile în aceste ape. Vă spun că în fiecare an verific starea apelor curate din Agigea și apele din Lazu, și prin documente dovedesc că aveam calitatea apei excepțională. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care sunt alături de mine și de echipa Cristi Cîrjaliu. O să venim, pentru 2022, cu o echipă de consilieri locali tineri și consilieri care au experiență, le transmit cetățenilor multă sănătate și să aibă încredere în mine și în echipa mea pentru că eu nu am venit să pierd timpul în localitatea Agigea, ci s-a dovedit că în acești ani comuna Agigea s-a dezvoltat și s-a construit foarte mult”, a mai spus Cristian Cîrjaliu.

Gabriel Ciobanu (USR)

Telefon în direct cu Gabriel Ciobanu

Gabriel Ciobanu (USR) a intrat în direct cu primarul, având loc un schimb de replici. Au fost înțepături de ambele părți, la fel și acuzații, primarul spunându-i interlocutorului său că este mincinos și un zero barat. Mai multe detalii puteți urmări în materialul video de mai jos.

Mai multe detalii despre cele discutate în cadrul emisiunii, întrebări de la urmăritori și răspunsurile lui Cîrjaliu veți putea găsi în videoclip.

Video:

Liliana IONIŢĂ

marţi, 21 decembrie 20214232
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
Joi, 27 ianuarie, interviu LIVE, începând cu ora 13.00, cu Cristian Cîrjaliu, primarul comunei Agigea
GANDUL.RO
S-au măcelărit într-o vilă de lux de la munte! Fiul unui afacerist, înjunghiat în cap
mai mult...Interviuri
25 ian 00:05InterviuriLiviu Brăiloiu: PSD a pierdut Primăria şi CJ pe motiv de Ciumă Roșie! Video

Liviu Brăiloiu, fost senator, prefect și ministru, în prezent important om de afaceri, a făcut un pas înapoi de pe...3984

14 ian 00:04InterviuriHoria Constantinescu: CHIŢAC are aşteptări MARI de la oameni foarte MICI! Video4385
22 ian 00:04InterviuriDr. Constantin Dina: E PĂCAT ca SPITALUL de BOLI INFECȚIOASE să nu REPORNEASCĂ, iar MEDICII să PLECE! Video3453
15 dec 18:31InterviuriStelian ION, în drum spre PRIMĂRIA Constanța: NU îmi e frică de CHIȚAC! VIDEO (II)

În partea a doua a interviului acordat ziarului Replica de fostul ministru al Justiției, Stelian Ion, acesta a vorbit...3543

6 ian 20:24InterviuriTEO HIRA: A SCĂZUT INFRACȚIONALITATEA în Henri Coandă, de când am montat CAMERE de SUPRAVEGHERE. VIDEO3244
15 dec 20:43InterviuriȘi USR-iștii vor ca PORTUL TOMIS să TREACĂ la PRIMĂRIE! VIDEO!3650
15 ian 00:25InterviuriMihaela ANDREI, CONSILIER municipal PNL: Mă AȘTEPTAM ca lucrurile să se DERULEZE mai REPEDE în CONSTANȚA

Consilierul local municipal PNL, Mihaela Andrei, s-a aflat vineri, 14 ianuarie, în studioul REPLICA. Cu această...2680

8 ian 14:37InterviuriȚUȚUIANU: Dacă mi se PROPUNE, candidez la PRIMĂRIA Constanța! VIDEO4385
5 ian 00:16InterviuriCOȘA: Voi COLABORA foarte BINE cu Marilena DRAGNEA! VIDEO3725
21 dec 00:06InterviuriIulian SOCEANU: Până în primăvară GAZELE vor fi puse în FUNCȚIUNE! Video

Primarul orașului Techirghiol, Iulian Soceanu, s-a aflat în studioul Replica, luni, 20 decembrie, pentru discuta...5410

14 dec 00:25InterviuriSTELIAN Ion: PREDOIU e LEGAT de mâini și de picioare, direcționat unde vor alți POLITICIENI! Video (I)3574
11 dec 00:30InterviuriCHIȚAC: Nu pot să îmi imaginez PUZ-ul Peninsulei fără PORTUL TOMIS! VIDEO8610
Vremea
0.4°0.4° - 1.5° joi, 27 ianuarie 2022
ConstanțaUmiditate: 61%
Vânt: 4.65 m/s
Presiune: 1024 milibari

Loto
6/4946293334026
5/403043171836
joker3514524232
Horoscop
mai mult...SPSportRT
27 ian 00:00SportHandbal feminin: Victorie categorică pentru CSM Bucureşti, în campionat

CSM Bucureşti a surclasat-o pe HC Zalău cu scorul de 34-18 (18-7), miercuri, în Sala Polivalentă ''Ioan...206

27 ian 00:00SportFR de Baschet anunță că doar jucătorii nevaccinați vor fi testați înaintea meciurilor

Federația Română de Baschet a anunţat, miercuri seară, în urma unei şedinţe a Consiliului Director al forului,...114

27 ian 00:00SportPremier League: În ce condiții pot cere cluburile amânarea unui meci

Cluburile din prima divizie a campionatului de fotbal englez pot solicita amânarea unui meci doar dacă au minimum...124

27 ian 00:00SportDaniil Medvedev, calificare spectaculoasă în semifinale - A fost condus cu 2-0 la seturi și a salvat și o minge de meci

Daniil Medvedev a fost condus cu 2-0 la seturi și a fost nevoit să salveze și o minge de meci împotriva lui Felix...211

Local
27 ian 23:44LocalCNCAV: 18.873 de persoane s-au vaccinat anti-COVID în ultimele 24 de ore

Un număr de 18.873 doze de vaccin Pfizer, Moderna şi Johnson & Johnson au fost administrate în ultimele 24 de ore,...230

27 ian 23:42LocalPoliția Română: Atenție la înșelăciunile prin metoda Accidentul

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității avertizează cetățenii să își ia măsuri de...357

27 ian 23:42LocalA început vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani, în Constanța

601

27 ian 23:43LocalAvarie RAJA: Apă cu presiuni scăzute, în mai multe zone din Constanța și Năvodari

În cursul dimineții de 26 ianuarie 2022, s-a înregistrat o avarie pe unul din firele de aducțiune cu diametrul de...1140

27 ian 23:44LocalMașină arsă intenționat pe o stradă din municipiul Tulcea

În cursul nopții de marți spre miercuri, 25 spre 26 ianuarie a.c., salvatorii Detașamentului de Pompieri Tulcea au...308

27 ian 00:02LocalGuvernul pregătește scutirea de impozit a firmelor din HoReCa pentru 180 de zile

771

Politică
27 ian 22:55PoliticăFlorin Cîţu, despre Marcel Boloş: 'Bizar, eu nu i-am propus să fie ministru'

Preşedintele PNL Florin Cîţu a declarat, miercuri, despre anunţul lui Marcel Boloş că a acceptat să preia...387

27 ian 22:55PoliticăFlorin Cîţu răspunde dur PSD: 'Pot să stea în opoziţie din nou'

Preşedintele PNL Florin Cîţu a răspuns, miercuri, acuzaţiilor PSD la adresa guvernărilor liberale pe tema crizei...368

27 ian 22:53PoliticăDacian Cioloș a luat foc după decizia CCR în cazul Dragu

406

27 ian 22:54PoliticăCamera Deputaţilor cumpără servicii de transport aerian pe rute naţionale pentru deputaţi

Camera Deputaţilor achiziţionează servicii de transport aerian pentru deputaţi şi secretari generali, curse...208

27 ian 22:52PoliticăVasile Dîncu: Nu se pune problema unei intervenții militare a NATO în Ucraina

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a spus miercuri, înainte de ședința CSAT programată pentru ora 13.00, că "nu...236

27 ian 22:52PoliticăMircea Geoană dă alerta și acuză Rusia de politici agresive

354

Interviuri
15 ian 00:25InterviuriMihaela ANDREI, CONSILIER municipal PNL: Mă AȘTEPTAM ca lucrurile să se DERULEZE mai REPEDE în CONSTANȚA

Consilierul local municipal PNL, Mihaela Andrei, s-a aflat vineri, 14 ianuarie, în studioul REPLICA. Cu această...2680

8 ian 14:37InterviuriȚUȚUIANU: Dacă mi se PROPUNE, candidez la PRIMĂRIA Constanța! VIDEO

Deputatul PSD, Horia Țuțuianu, a fost prezent vineri, 7 ianuarie, în studioul Replica de Constanța, pentru o...4385

5 ian 00:16InterviuriCOȘA: Voi COLABORA foarte BINE cu Marilena DRAGNEA! VIDEO

3725

21 dec 00:06InterviuriIulian SOCEANU: Până în primăvară GAZELE vor fi puse în FUNCȚIUNE! Video

Primarul orașului Techirghiol, Iulian Soceanu, s-a aflat în studioul Replica, luni, 20 decembrie, pentru discuta...5410

21 dec 00:06InterviuriCÎRJALIU, despre CIOBANU: Tu ești un MINCINOS și un zero BARAT! Video

Cristian Cîrjaliu, primarul din Agigea, a fost prezent în studioul Replica, luni, 20 decembrie, în cadrul emisiunii...4233

14 dec 00:25InterviuriSTELIAN Ion: PREDOIU e LEGAT de mâini și de picioare, direcționat unde vor alți POLITICIENI! Video (I)

3574

Monden
27 ian 01:47MondenJanet Jackson, dezvăluiri despre traumele din copilărie: „Michael îmi zicea scroafă!”

Janet Jackson a vorbit în premieră despre traumele din copilărie când fratele ei, Michael, îi spunea că e grasă...204

27 ian 00:00MondenBob Dylan a vândut grupului Sony întregul său catalog muzical înregistrat

Legendarul cântăreţ american Bob Dylan a vândut grupului Sony drepturile de autor aferente catalogului său muzical...145

27 ian 01:31MondenShilpa Shetty, achitată de acuzaţiile de obscenitate aduse după ce a fost sărutată de Richard Gere la o gală

182

27 ian 00:00MondenFiul lui Michael Madsen s-a sinucis la 26 de ani

Fiul actorului Michael Madsen, unul dintre actorii preferați ai regizorului Quentin Tarantino, s-a sinucis la 26 de...278

27 ian 00:00MondenMacalay Culkin s-a logodit în secret?

Au apărut zvonuri că Macalay Culkin s-a logodit în secret. Asta după ce iubita sa, Brenda Song, a fost surprinsă...174

27 ian 01:47MondenUnde s-a mutat Pamela Anderson după ce a divorțat de al cincilea soț

Pamela Anderson s-a mutat din Canada înapoi în California, SUA, după ce a dat divorț de al cincilea soț. Preferă...171

27 ian 00:00MondenDisneyland Paris sărbătoreşte 30 de ani de la inaugurare

Disneyland Paris sărbătoreşte anul acesta 30 de ani de la inaugurare şi, în plus faţă de noi spectacole şi...128

27 ian 00:00MondenCharlotte Casiraghi a deschis, călare, prezentarea pariziană a noii colecţii haute-couture a casei Chanel

Charlotte Casiraghi, membră a familiei princiare din Monaco, a deschis, călare, prezentarea noii colecţii...147

27 ian 00:03MondenElton John a fost testat pozitiv cu COVID-19

295

Mapamond
27 ian 01:18MapamondHackerii au atacat sistemul feroviar, pentru a împiedica Rusia să ajungă spre Ucraina

Un grup de hackeri pretinde că a perturbat transportul trupelor ruseşti spre Ucraina, prin Belarus, în urma...462

27 ian 01:19MapamondJoe Biden a cedat nervos și a înjurat un jurnalist

Preşedintele american Joe Biden a fost surprins insultând un reporter de la postul de televiziune Fox News la un...556

27 ian 01:16MapamondSUA au pregătit 8.500 de militari pentru a fi trimiși în Europa de Est

229

27 ian 01:16MapamondUE cere evitarea 'crizelor de nervi' în criza dintre Rusia şi Ucraina

Uniunea Europeană a cerut luni ''evitarea crizelor de nervi'' în criza dintre Rusia şi Ucraina şi a reacţiilor...320

27 ian 01:16MapamondPrimul semnal pozitiv de la Kiev. Ce se întâmplă cu personalul diplomatic al UE

Uniunea Europeană a anunţat, luni, menţinerea personalului diplomatic în Ucraina, distanţându-se de poziţiile...529

27 ian 01:17MapamondBoris Johnson, avertisment pentru Putin: 'Invadarea Ucrainei va fi dureroasă, violentă și sângeroasă'

500

Sănătate
27 ian 00:00SănătateDe ce testele antigen ies 'pozitive' la sucul de portocale, Coca Cola și Red Bull

Un videoclip în care o persoană toarnă suc dintr-o portocală pe un test antigen Covid-19, care apoi dă ceea ce pare...192

27 ian 00:00SănătateStudiu japonez: Omicron supravieţuieşte mai mult pe plastic şi pe piele decât variantele anterioare

Varianta Omicron a coronavirusului poate supravieţui mai mult decât versiunile anterioare pe suprafeţe de plastic şi...156

27 ian 00:00SănătateRafila anunță sfârșitul variantei Delta în România: „Va fi exclusiv Omicron“

151

27 ian 00:00SănătateDouă noi simptome Omicron "bizare" pe care le au cei mai ghinioniști infectați

Potrivit datelor strânse până acum de specialiști, Omicron provoacă o boală mai ușoară decât varianta Delta a...322

27 ian 00:00SănătateOMS: Lumea se află într-un moment critic al pandemiei de COVID

Lumea se află într-un „moment critic” al pandemiei de COVID-19, a afirmat directorul Organizaţiei Mondiale a...125

27 ian 00:00SănătateDate Euronews: Imunitatea naturală protejează mai eficient decât vaccinarea

Specialiștii au descoperit ceea ce antivacciniștii spuneau deja de luni bune. Imunitatea naturală protejează mai...161

27 ian 00:00SănătateRafila solicită prelungirea unui program româno-italian care permite operarea copiilor cu malformaţii cardiace

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a solicitat, marţi, prelungirea unui acord de cooperare româno-italian în...116

27 ian 00:00SănătateMinisterul Sănătăţii: Gradul de pozitivare a testelor COVID-19 este de 31,71%

Gradul de pozitivare a testelor COVID-19 efectuate este de 31,71%, a informat marţi Ministerul Sănătăţii. "Într-un...123

27 ian 20:06SănătateCoronavirus: Ministrul Rafila nu vede rostul unei a patra doze de vaccin

448

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT