Cîrjaliu: În Agigea, copiii îşi făceau nevoile în găleată, pe holul şcolii, înainte să ajung eu primar! Video
Cristian Cîrjaliu a fost prezent în studioul Replica, joi, 27 ianuarie, în cadrul emisiunii ”Replica Zilei”. Au fost abordate subiecte de interes pentru cetățeni atât despre administrație, cât și despre politică. Nu au lipsit nici momentele spumoase, întrebările urmăritorilor din ciclul: ”una caldă, una rece”, dar nici trecerea în revistă a unor evenimente ce au marcat localitatea Agigea.
Despre Consiliul Local
”Consiliul Local a fost dizolvat printr-o hotărâre judecătorească și așteptăm ca, în cel mai scurt timp, să apară motivarea hotărârii pentru a putea trece la alegerile locale pentru Consiliul Local Agigea. În Campania electorală din 2020 s-a făcut multă vâlvă pe transparență administrativă locală. S-au terminat alegerile și noii aleși locali s-au apucat să manglească. La prima ședință de CL au venit cu niște pixuri colorate ca să voteze pe culori și să controleze votul. Cei 8 consilieri locali mincinoși. Ei au vrut să fure de la prima ședință, să fure încrederea cetățenilor. Toți consilierii locali și primarul sunt în slujba cetățeanului. Ei au vrut să-și aleagă un viceprimar mincinos care să le servească interesele. Aveau și convorbiri pe WhatsApp. Veneau și spuneau ‘o Românie fără hoție’ și primul lucru pe care l-au făcut a fost să fure, să fure votul cetățeanului. Au furat un an și jumătate”, a spus Cristian Cîrjaliu.
Semnăturile pentru referendum
”Persoane care se aflau în Anglia la muncă au fost trecute ca fiind în România și au semnat pe liste. Au mai semnat pe liste persoane care nu au mai ieșit din 2018 din spital, un spital de Alzheimer, și persoane care locuiesc în Australia și nu au mai venit de 4 ani în Agigea. Organele abilitate trebuie să tragă la răspundere persoanele vinovate. Îi mulțumesc acelui membru USR anonim care a băgat în cutia mea poștală stickul cu aceste semnături. Îi mulțumesc acelui om de onoare din USR care a venit și mi-a adus la cunoștință acest lucru”, a precizat primarul din Agigea.
Întrebare urmăritor: Când are de gând să asfalteze străzile Vasile Goldis și Cezar Boliac?
”Este greșită problema pusă. Dacă aveam Consiliu Local puteam să aprob planul de investiții. Până nu realizăm lucrările de canalizare nu are rost să asfaltăm. Strada are 150 de metri și va fi asfaltată în ordinea priorităților. Eu, Cristi Cîrjaliu am vrut și vreau să fac. Noi nu stăm în Primăria Agigea”, a răspuns primarul.
Proiecte în localitatea Agigea
”Continuăm proiectul cu școala, un proiect pe fonduri europene, pe POR, un ansamblu școlar foarte laborios, cu laboratoare de fizică și de chimie, cu informatică, amfiteatru, teren de sport.
Avem în derulare 2 proiecte care sunt 50% realizate, pe fonduri europene. Fiecare are 200.000 de euro, fiind vorba de creșa Alba ca Zăpada și Centrul de Zi. Continuăm cu branșamentele de gaze în Agigea, în cartierul Moară și Lac. Vrem să extindem rețeaua de gaze și în Lazu”, potrivit lui Cîrjaliu.
Facturi mari la Agigea?
”Situația la Agigea este sub control. Mă interesează un singur lucru și anume, copiii să nu sufere de frig și să poată să-și desfășoare programul în condiții de normalitate. Noi asigurăm transportul copiilor, asigurăm căldură, tot ce se poate asigura fără ca acești copii să sufere. Am pierdut un milion de lei, din fonduri europene pentru că nu am avut consiliu. Proiectul se numea „Îmbunătățirea procesului educativ derulat online pentru elevi și cadre didactice”. În afară de tabletele necesare copiilor, acest proiect deservea 422 de elevi din localitatea Agigea și Lazu, 28 de cadre didactice, dintre care 5 se aflau într-o grupă de risc. În acest proiect erau tablete, laptopuri, camere pentru mediul online. Consilierii au blocat acest proiect făcând un abuz în serviciu. Copiii comunității suferă din cauza incompetenței acestor oameni”, a explicat primarul.
Nu luați măsuri pentru cei ce au semnat fals pentru referendum?
”O să fac și eu o plângere penală. A făcut plângere și domnul prefect al județului Constanța, Silviu Coșa, din partea instituției. Eu cred că o să fie trași la răspundere nemijlocit. Sunt foarte multe nereguli și inadvertențe în această situație”, a spus Cîrjaliu.
Avalanșă de investitori în comuna Agigea
”Avem o avalanșă de investitori care vin și investesc în Agigea. Chiar azi am semnat o Autorizație de Construire pentru un nou investitor. Este o multinațională. Nu spun în ce domeniu, că sar cei de la USR să îi jecmănească pe oameni. Problema lor este alta, investitorii vin să dezvolte parcuri logistice. Păi când ai un investitor care vine și dezvoltă un parc logistic pe 25 de hectare nu-l primești cu brațele deschise? Acești doi investitori vor investi 4 milioane de euro în Agigea”, a spus Cristian Cîrjaliu.
Iluminat public pe leduri din 2015…
”Am văzut că în tot municipiul Constanța este iluminat pe sodiu. Soluția este foarte costisitoare. În anul 2015 am fost, cred, singurul primar la vremea respectivă din județ care a introdus iluminatul pe lămpi led în Agigea. Nu am fost încrezător în rezultat dar a trebuit să risc și să introduce iluminatul pe leduri. Astăzi, localitatea Agigea are aproximativ 1800 de puncte luminoase pe led. Când am preluat activitatea, aveam 700 de puncte luminoase, iar factura pe care o plăteam în anul 2015 era de aproximativ 40.000 de lei pe lună. Am purtat discuții cu investitorul care a schimbat iluminatul și astfel s-a redus factura la curent cu aproximativ 70%.
Interesant este că, la un moment dat, a venit un primar PNL și mi-a cerut detalii despre acest proiect și așa a început să se extindă în tot județul Constanța proiectul de iluminat public. Nu cred că actuala administrație (din municipiul Constanța – n.r.) îmi va prelua proiectul pentru că este depășită de orice. Nu poți să adopți aberații cu ‘pe aici treci, pe aici nu treci’, astea sunt nebunii locale. Nu poți să interzici riveranilor accesul”, a spus Cristian Cîrjaliu.
Discuții cu CT Bus
”Nu am cu cine să port discuții pentru că în Consiliul de Administraţie este Gabriel Ciobanu. Ei nu au făcut decât să distrugă, nu să aducă. Ei nu au venit cu un proiect nou ca să facă ceva. Când am câștigat alegerile în comuna Agigea, copiii își făceau nevoile în găleată pe holul școlii. Grădinița și școala erau în aceeași clădire. Iarna, când era ger afara, erau nevoiți să meargă la toaleta din curte. Eu primul lucru pe care l-am făcut a fost demolarea WC-ului. Eu știu ce am făcut în Agigea și câte investiții s-au făcut”, a spus primarul din Agigea.
Ar putea un primar PNL să facă în doi ani cât alții în ani de zile?
”În anul 2024 o să vă răspundeți singuri. Deja suntem la jumătatea mandatului. E ușor să ai proiecte și să te fălești. Primarul este limitat, limitat în a conduce pentru că depinde de Consiliul Local. Vreți să povestesc de primul mandat ca independent a lui Radu Mazăre? El nu a avut consiliu. A înființat cartierul Consilierilor, toată lumea știe de acest cartier. Nu putem să ne întoarcem în anii '50 și să zicem că ‘ai furat, ai furat’. Observ atacurile la familie. Familia este tocat[ sistematizat de indivizi. Am făcut plângeri penale în cauză. Dacă ai frate, mama, tată, dacă ai copii, aceștia intră în malaxorul acestor indivizi”, a spus Cîrjaliu.
Radu Mazăre și de ce a pierdut PSD alegerile
”Un om de anvergura lui Radu Mazăre este oricând binevenit în Constanța. Din anul 2014 și până în prezent, ce s-a mai construit în județul asta? O creșă, o școală? Înainte, președintele Consiliului Județean, Nicușor Constantinescu avea un program ‘Creșă pentru sate’, dispensare, case de cultură. Din anul 2014 și până în prezent nu s-a mai construit nimic. Un om este ales într-o funcție publică ca să construiască, să pună asfalt, să ofere creșă, școală, dispensar și altele. PSD a pierdut din mai multe motive. A fost un val la nivel național pus pe spatele lui Dragnea și de aici lucrurile au degenerat. Eu vreau să văd lucrurile bune. S-au mărit salariile, s-au stopat prețurile la curent, gaze. Eu acum i-aș trage la răspundere pe cei care vin cu #Rezist să plătească ei acum tot ce înseamnă mărit. Radu Mazăre e incontestabil”, a spus primarul din Agigea.
Pentru alegerile din Constanța, PSD are nevoie de un candidat nou! Decebal Făgădău, exclus! Mazăre ar câștiga!
”Radu Mazăre a fost un lider care a făcut multe lucruri pentru Constanța. Faceți un sondaj și vedeți dacă nu iese Radu Mazăre primar cu 70%. El nu mai poate candida dar dacă ar face-o, ar câștiga. Ne trebuie un om nou, Decebal Făgădău, exclus. La Primăria Constanța ne trebuie un om care nu a candidat niciodată pentru funcțiile de senator, deputat, primar. Un om valoros. Horia Constantinescu este un om bun, dar este un bun executant, este perfect pentru funcția pe care o are acum. Horia are multe plusuri. Decebal Făgădău a făcut foarte multe proiecte pentru Constanța. El a avut o probleme de comunicare și a fost biciuit de foarte multă lume. Unii din anturajul lor l-au trădat”, a spus Cîrjaliu.
Mai multe detalii despre cele discutate în cadrul emisiunii, puteți urmări în materialul video de mai jos.
Video:
Liliana IONIȚĂ

Dacă în plan personal, Radu Cristian se poate lăuda cu o avere de invidiat, nu același lucru se poate spune despre...3546
George Niculescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, a fost prezent în studioul Replica de Constanța, vineri,...3053
Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, s-a aflat în studioul Replica de Constanța, unde a vorbit...3428
Disconfort, haos, nervi în trafic, șantiere peste șantiere… sunt aspecte cunoscute de către administrația locală...11359


ConstanțaUmiditate: 67%
Vânt: 1.69 m/s
Presiune: 1017 milibari

Gheorghe Hagi a reacționat la declarațiile făcute de Gigi Becali, care a rememorat și episodul petrecut în 2013,...442
Iga Swiatek conduce detaşat clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA), publicat luni, după o...140
Levski Sofia a cucerit al 26-lea său trofeu în Cupa Bulgariei la fotbal, după ce a învins-o în finală cu 1-0 pe...123
Tenismanul sârb Novak Djokovic se menţine în fruntea clasamentului mondial al jucătorilor profesionişti (ATP),...125


Primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, a anunțat că în cursul zilei de luni, 16 mai a.c., a încărcat în...364
Pentru execuția unor lucrări la pasajul care supratraversează A2, în zona km. 13+330, se va închide traficul...792
În perioada martie-aprilie 2021, Rusia a început o consolidare militară majoră în apropierea frontierei...783
Stațiunea Mamaia a arătat, în weekendul ce tocmai s-a încheiat, ca în plin sezon estival. Temperaturile ridicate de...1388
Liderul deputaţilor AUR George Simion a solicitat, luni, în plenul Camerei, scoaterea de pe ordinea de zi a...298
Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, s-a pronunţat, luni, pentru predictibilitate şi pentru o menţinere a Codului...266
Inflaţia este influenţată, în continuare, de preţul de la energie, a declarat luni preşedintele PSD, Marcel...253
Inflaţia este influenţată, în continuare, de preţul de la energie, a declarat luni preşedintele PSD, Marcel...249
Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, s-a aflat în studioul Replica de Constanța, unde a vorbit...3428
Centrele pentru adulți din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța sunt...2273
Disconfort, haos, nervi în trafic, șantiere peste șantiere… sunt aspecte cunoscute de către administrația locală...11359
Gheorghe Haleț este unul dintre cei mai apreciați oameni de televiziune și cultură din Constanța. A cochetat și cu...5022
Mulți dintre actorii celebri s-au lovit de momentul incomod în care au fost nevoiți să fimeze scene nud. Situațiile...157
Heidi Klum, 48 de ani, s-a filmat într-o vestimentație strâmtă și complet transparentă, care-i lasă tot...141
Amber Heard, cea de-a doua soţie a actorului Johnny Depp, va reveni în boxa martorilor luni, odată cu reluarea...104
Solistul principal al grupului ucrainean Kalush Orchestra a declarat într-o conferinţă de presă că această...118
Fosta Primă Doamnă a SUA, Melania Trump, a lăsat să se înțeleagă că s-ar putea întoarce la Casa Albă, în...457
Premierul Suediei, Magdalena Andersson, spune că decizia țării sale de a solicita aderarea la NATO nu este...239
O persoană a murit şi alte cinci au fost rănite, inclusiv doi copii mici, după ce un avion de mici dimensiuni s-a...394
Marina Ovsiannikova, jurnalista rusă care a protestat în direct la TV, se confruntă cu probleme în plan personal, ea...356
Durerea de ficat poate să apară din mai multe motive și este foarte important să mergi la medic pentru...107
Durerea de ureche poate avea mai multe cauze, iar de cele mai multe ori se tratează de la sine, dispărând destul de...114
Rezultate detaliate ale studiului clinic de profilaxie (preventie) pre-expunere de fază III PROVENT au demonstrat că...106
Cancerul pancreatic este unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer. Ce este cancerul pancreatic, care sunt...113