REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Cîțu: Accesul în restaurante, doar cu certificat de imunitate dacă se înmulțesc infectările

Cîțu: Accesul în restaurante, doar cu certificat de imunitate dacă se înmulțesc infectările

Replica API 16 septembrie 2021 | 23:10 1977

Premierul Florin Cîţu a declarat miercuri că Guvernul nu vrea să mai închidă activităţile economice în cazul în care rata de incidenţă a cazurilor de COVID este de peste 3 la mie, dar ia în calcul să introducă pentru evenimente private de genul nunţi şi botezuri, dar şi în restaurante şi cafenele măsura monitorizării prin certificatul verde pentru COVID. Adeverința electronică verde va constitui dovada că deținătorul a fost vaccinat împotriva COVID-19, a primit un rezultat negativ la testul de depistare a infecției cu virusul SARS-CoV-2 sau s-a vindecat de COVID-19.

Premierul a fost întrebat de jurnalişti la Palatul Victoria când ar urma să fi aprobat în Guvern certificatul verde pentru COVID şi dacă măsura ar urma să fie aplicată şi în restaurante, cafenele sau doar pentru evenimente private - nunţi, botezuri.

"Direcţia în care mergem este următoarea: nu vreau să mai închidem activităţile economice peste 3 la mie şi atunci, ca să rămână deschise aceste activităţi, trebuie să avem o formă de monitorizare. Certificatul verde, mai ales că acum se poate verifica şi prin acel cod QR, foarte simplu, este una dintre propuneri ca aceste activităţi să rămână deschise, dar pe baza unui certificat verde. Deci, restaurantele pot să rămână deschise pe baza unui certificat verde, este o propunere, vedem dacă va fi aprobată în CNSU. Ideea este, bineînţeles, vorbim după aceea de personalul din restaurante; de exemplu, trebuie să poarte mască tot timpul, deci sunt câteva condiţii, dar pornim de la ideea de bază că nu vrem să mai închidem activitatea economică peste 3 la mie", a afirmat Florin Cîţu, scrie stiripesurse.ro.

El a argumentat astfel: "Acum avem şi vaccin, avem şi un mod de a verifica dacă cineva a fost vaccinat, dacă a fost testat sau dacă a trecut prin boală, deci avem acest certificat verde. Este un mod de a menţine economia deschisă, dar, în acelaşi tuimp, de a păstra şi anumite reguli".

Întrebat când ar urma să fie adoptată măsura privind certificatul verde în cazul participării la evenimente, premierul a precizat că "cel mai târziu săptămâna viitoare".

"Săptămâna aceasta vom mai avea discuţii cu INSP, Ministerul Sănătăţii, să vedem care este cea mai bună formulă. Eu vă spun preferinţa mea, aşa cum am spus şi în ceea ce priveşte şcoala, vreau să fie cu prezenţă fizică, să găsim măsurile să avem şcoală cu prezenţă fizică, aşa vă spun că nu vreau să închidem economia. (...) Cât mai curând trebuie să venim cu această decizie, pentru ca oamenii să ştie exact care sunt măsurile pentru a depăşi un anumit prag, 3 la mie", a mai declarat Cîţu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Prea multe idei, si toate sub nivelul marii. Nu ar strica periodic un control psihiatric! Doar fata da de banuit.. Ideile ne confirma
4
2
De maidanez neno rocit. Multa mwe cu kkt pnl
5
2
Ordinar betivan
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102