REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Cîțu arată deschidere către USR

Cîțu arată deschidere către USR

Replica API 20 octombrie 2021 | 23:10 1056

Florin Cîțu, președintele PNL, a declarat marți dimineață că parlamentarii liberali nu vor vota nici în comisii, nici în plenul parlamentului miniștrii USR propuși de premierul desemnat Dacian Cioloș. El a mai spus că nu exclude varianta alegerilor anticipate și că PNL arată deschidere către USR: „Ce a fost în trecut a fost în trecut”.

„Decizia de vot a fost luată aseară în BEx - ne vom abține la voturile pentru candidaturile miniștrilor din acest guvern. Este decizia PNL în BEx de a fi prezenți, vom asigura cvorum, dar de a nu vota acest guvern”, a declarat Florin Cîțu marți, precizând că parlamentarii PNL se vor abține de la vot și în comisii, și în plen.

Președintele PNL a mai spus că este deschis pentru o reluare a discuțiilor cu USR.

„Noi arătăm aici maturitate, arătăm deschidere. Parlamentarii PNL nu se vor ridica din bancă și nu vor merge să pună bila împotriva acestui guvern, așa cum s-a întâmplat în partea cealaltă, deci arătăm că vrem să depășim acest moment. Ce a fost în trecut a fost în trecut, haideți să rezolvăm problema de mâine”, a mai spus Cîțu, arătând că, dacă și USR dovedește aceeași deschidere, discușiile între cele două partide se pot relua.

Pe de altă parte, liderul PNL nu a exclus nici varianta anticipatelor: „Toate soluțiile sunt pe masă”.

Miniştrii propuşi de premierul desemnat Dacian Cioloş sunt audiaţi marţi în comisiile parlamentare de specialitate. Avizul comisiilor este consultativ, iar votul asupra listei cu miniştri şi a programului de guvernare va avea loc miercuri, scrie digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sper sa arati deschidere spre cimitir jigo die ce esti.
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218