REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Cîţu: Campania de vaccinare este de succes, vedem o scădere semnificativă a ratei de infectare

Cîţu: Campania de vaccinare este de succes, vedem o scădere semnificativă a ratei de infectare

Replica API 12 mai 2021 | 00:00 829

Premierul Florin Cîţu a a declarat că actuala campanie de vaccinare anti-COVID este de succes, lucru demonstrat şi de scăderea ratei de infectare în toată ţara, subliniind că marţi la Bucureşti s-a înregistrat o incidenţă de sub 1,5 la mie.

Florin Cîţu

"Am vrut neapărat să văd şi acest centru de vaccinare, mai ales că este un liceu teologic, dar vroiam neapărat să văd cum merge şi campania de vaccinare şi la Satu Mare şi sper că v-aţi obişnuit, o să merg în mai multe zone din ţară şi lucrurile merg foarte bine şi aici. Între timp, am primit şi vestea bună în ceea ce priveşte Bucureştiul, de astăzi suntem sub 1,5 la mie rată de infectare în Bucureşti, ceea ce înseamnă că această campanie de vaccinare este de succes. Este singurul lucru care s-a modificat. Am luat câteva măsuri, e adevărat, în februarie, după aceea câteva în aprilie, dar singurul lucru major care s-a modificat în ultima lună de zile a fost această campanie de vaccinare, deci e singurul element nou şi este singurul element nou care explică evoluţia ratei de infectare în România sau de pozitivare în România în toată ţara, nu doar în anumite judeţe, deci vedem o scădere semnificativă în toată ţara", a declarat Florin Cîţu, marţi, la finalul vizitei efectuate în judeţul Satu Mare, scrie Agerpres.

Şeful Executivului a adăugat că acest lucru a condus şi la reducerea presiunii pe spitale.

"Ceea ce înseamnă că suntem mai aproape de a reveni la normalitate. Şi astăzi şi aici am discutat despre campania de vaccinare, despre accelerarea campaniei de vaccinare. Avem dozele necesare şi nu avem nici o scuză în acest moment să nu atingem ţinta pe care ne-am propus-o la 1 iunie, pentru a face un pas important în relaxarea... sau în a reveni la normalitate", a mai declarat Cîţu.

Premierul a reamintit că în perioada imediat următoare toţi miniştrii şi secretarii de stat se vor afla în diverse zone din ţară pentru a încuraja accelerarea campaniei de vaccinare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920