REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Cîţu, despre finanţarea alegerilor anticipate: Avem fond de rezervă de un miliard de lei

Cîţu, despre finanţarea alegerilor anticipate: Avem fond de rezervă de un miliard de lei

Replica API 20 ianuarie 2020 | 14:57 247

Florin Cîţu

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a declarat luni că în bugetul de stat este prevăzut un fond de rezervă de un miliard de lei pentru finanţarea alegerilor locale şi parlamentare.

"În buget avem fond de rezervă un miliard de lei tocmai pentru două scrutinuri, pentru alegerile locale şi pentru cele parlamentare. Banii sunt acolo pentru alegeri", a precizat Cîţu la Palatul Parlamentului.

Cât despre eliminarea pensiilor speciale, cu excepţia celor ale magistraţilor şi militarilor, el a spus că nu este suficientă pentru finanţarea dublării alocaţiilor pentru copii.

"Nu este, este un impact sub un miliard de lei, nu ajunge. Sunt alte surse în buget, dar le vom discuta atunci. Asta facem acum, căutăm surse pentru implementarea legii cu dublarea alocaţiilor", a susţinut Cîţu.

Despre posibilitatea continuării Programului "Prima Casă", el a menţionat că nu ştie dacă va mai fie nevoie de el, iar o măsură pentru continuarea sau nu a programului o va lua cât de curând.

"Sunt două lucruri. Deja plafoanele pentru 2020 sunt acolo, ne uităm la el dacă face beneficii în societate aşa cum este el structurat astăzi, este un program care a apărut când economia avea nevoie de susţinere, astăzi economia nu este în criză, deci nu ştim dacă mai e nevoie în această formă. Chiar dacă plafoanele la garanţie au scăzut, creditele au crescut în continuare, se vede o tranziţie către alte tipuri de credite, se pare că acest program nu este cel care susţine singur această piaţă. Vom lua o măsură cu acest program cât de curând", a mai spus Cîţu, scrie AGERPRES.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
lei inseamna 200 milioane euro. Banii astia ajungeau pentru plata alocatiilor dublate ale copiilor si pentru indemnizatia de mama cu servici pe o perioada de 10 ani. Jigodiilor! Hotilor! Vreti sa bagati banii astia in buzunarele proprii prin sifonare. Flamanzilor!
2
0
Votam mai mult ca sigur psd
3
0
Nemernicilor, pentru a prosti poporul cu alegerile, aveti bani, dar pentru copii, pauza!!! Rusine sa va fie! Sunteti cel mai mizer partid!
7
1
Daca vreti anticupate votez PSD
5
1
dar pentru copii nostrii...pentru parintii nostrii...ca infatia e cat e...ati zbierat la psd anu trecut ca nu a marit pensiile din ianuarie si voi,...ce faceti???nemernicilor!!!
8
1
Pentru alocatiile copiilor nu aveti bani, pentru alegeri i-ati gasit NENOROCITILOR
12
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369