REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Cîţu, despre protestele HoReCa: Înţeleg prin ce trec. Nu aş vrea ca acestea să fie folosite electoral

Cîţu, despre protestele HoReCa: Înţeleg prin ce trec. Nu aş vrea ca acestea să fie folosite electoral

Replica API 19 august 2020 | 22:57 1152

Sectorul HoReCa (Hoteluri, Restaurante, Cafenele, n.r.) este important pentru economie, dar nu cred că, dacă mergem fiecare în colţul lui şi avem această atitudine dură, ajungem undeva şi nu aş vrea ca astfel de proteste să fie folosite electoral, a declarat, miercuri seara, la Digi 24, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, scrie Agerpres.

Florin Cîţu

"Ştiu că este dificil, dar nu cred că dacă mergem fiecare în colţul lui şi avem această atitudine dură ajungem undeva. Referitor la protestul de azi, este păcat că apare campania pre-electorală şi nu aş vrea ca astfel de proteste să fie folosite electoral. Socialiştii de la PSD ar folosi protestul acesta să-şi avanseze propria agendă şi ar fi păcat să vedem că le oferă o astfel de armă. Mai bine stăm şi discutăm şi vedem care sunt nevoile reale şi care sunt problemele. De fiecare dată, am fost fost deschişi pe partea de fiscalitate. Noi am ieşit din perioada de stare de urgenţă şi am grăbit măsurile. În general, şi nu doar din cauza sectorului HoReCa, a crescut numărul de infectaţi. S-ar putea să nu deschidem restaurantele, s-ar putea să le deschidem, dar în anumite condiţii", a afirmat Cîţu.

Ministrul Finanţelor a susţinut ideea că nu trebuie trecute cu vederea măsurile pe care le-a luat Guvernul pentru susţinerea sectorului HoReCa.

"Este un sector important (HoReCa, n.r.) în economie, un sector vizibil. Eu înţeleg prin ce trec. Este dificil, dar în acelaşi timp nu aş vrea să trecem cu vederea şi măsurile pe care le-a luat acest Guvern pentru acest sector. Deja sunt 150 de zile, în 2020, pentru care nu se plătesc impozite pentru sectorul HoReCa. Am eliminat şi cerinţa de a depune declaraţia în iunie, am spus totul în octombrie. Dezbatem acum dacă putem să prelungim şi acest termen. Au fost deja vreo 2.000 de restaurante care aplicaseră pentru IMM Invest. Înţeleg frustrarea, dar în acelaşi timp nu putem decât prin dialog. Ne-am văzut cu membri HoReCa, premierul s-a văzut de mai multe ori şi eu cred că fiecare discuţie a avansat. Vrem să vedem şi din partea cealaltă că vin măsuri care încearcă să minimizeze răspândirea pandemiei. Am văzut că şi ţările din afară au început să închidă sau să ceară mască în spaţiul public", a menţionat demnitarul.

Angajaţii din sectorul HoReCa au protestat, miercuri, între orele 17:00 şi 18:00, la locul de muncă faţă de felul în care Guvernul tratează combaterea pandemiei în domeniul Hoteluri, Restaurante şi Cafenele.

Aceştia au oprit lucrul timp de o oră şi au ieşit în faţa locului de muncă purtând pancarte pe care scria "Guvernul ORBan, CoVid legislativ", "Nu ne ajutaţi, nu ne ascultaţi, doar ne ignoraţi"," Vedeţi că vi se răceşte economia", "Suntem 40.000 de firme. Contează?" etc, încercând să atragă atenţia asupra situaţiei de criză în care se află cei 400.000 de angajaţi din hoteluri şi restaurante în urma restricţiilor impuse de autorităţi.

Acţiunea de protest a fost iniţiată de organizaţiile patronale din industria turismului pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de interdicţia autorităţilor privind deschiderea restaurantelor.

Liderul Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România, Daniel Mischie, a apreciat miercuri dimineaţa că un număr de 200.000 de lucrători ar participa la proteste.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sezonul este la fel peste tot! Spre exemplu in turciia in noiembrie au hotelurile pline cu turisti din tarile nordice. E drept ca pensionari , dar tot turisti se numesc. La noi in noiembrie daca te straduiesti putin poti merge la schi linistit....
2
0
n-asa ca tu n-ai parasit tarlaua din juruk constantei inca? boule, sezonul este la fel de scurt peste tot in Europa. Sezonul nu face referire strict la zilele calde, ci - mai ales - la perioada in care copiii au vacante, oamenii isi pot lua concedii. tehnic, dupa jumatatea lui septembrie, este gol peste tot. nu ii mai plange pe labarii astia. cand au construit baraci si hoteluri vara avea 9 luni in Romania? Sau era tot atat de scurta? tu nu ai parut niciodata sclipitor, dar cu fiecare postare faci dovada. mergi dracu la bulgari sa vezi sezon la fel de scurt, idiotule!
2
1
Dragi postaci, mai lasati dracu conceptia comunista, nu va fute grija ce preturi au hotelierii atata timp cat au grad mare de ocupare, asa functioneaza economia, pe raportul cerere si oferta, asta-i capitalismul, oamenii fac acaceri, fac bani nu ofera pomeni. Sezonul este foarte scurt, practic nu poti rezista pe piata, in plus statul nu te ajuta cu nimic, doar te controleaza si iti cere spaga.
3
1
E clar, carciumarii care nu au platit niciodata nimic nu vor plati nici in continuare. Bravo PNL v-ati asigurat niste voturi
3
1
nu cred ca intelegi , ca sant oameni care nu au ce pune pe masa de luni bune si darile trebuiesc platite, staitu fara nici un venit si sa nu ai alte surse si atunci sa te vad, dar pe lingasalarii aveti afaceri de milioane
1
0
acesti protestatari de astazi, dewtinatori de hoteluri si restaurante, cand luau pielea de pe turisti si-i determinau sa-si faca concediile in tari accesibile financiar le era bine?, nu sunt de plans, iar angajatii erau pe post de sclavi pe mosii
2
1
Sa va dau la MUIE pe la spate...neelectoral
3
1
Oamenii nu muncesc din martie si catu are mintea la alegeri sa nu fie politic pai cum sa nu iasa cand intoata europa este covid si-au fost tari caere au fost mai greu afectate dar incet incet au dat drumul il loc de covid mureau oameni de foame
4
2
PNL isti idioti , protesteaza ca sunt inchise de 5 luni restaurantele nu sa faca jocul PSD. Orice faceti voi prost e de vina PSD. Nu a ti avut in viata voastra o firma cu angajati ca sa vedeti ce trebuie sa faceti sa nu dati faliment. Bugetari idioti si spagari
5
3
MUIE MALARIA GALBENA SI TUTUROR VOTANTILOR SI SIMPATIZANTILOR SAI
5
2
Prin ce plm trec bai nene ca au hotelurile pline Ati bagat o gramada de bani in curul lor . Sa inchida hotelurile si restaurantele si sa plece la Sparanghel daca nu le convine. Astia din Horeca sunt cei mai mari evazionisti
8
5
Omul asta a indatorat Romania cum n-a mai reusit niciun Guvern, nici chiar handicapatul ala de bashinescu nu l-a intrecut.
6
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218