REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
11.5° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Cîțu: E foarte greu să reformezi sectorul public. Încerci să dai o sancţiune și intră în concediu medical

Cîțu: E foarte greu să reformezi sectorul public. Încerci să dai o sancţiune și intră în concediu medical

Replica API 25 mai 2020 | 00:00 1452

Florin Cîțu spune că reformarea sectorului public este foarte dificil de făcut. „Acesta ştie foarte bine să folosească legislaţia pentru a se acoperi”, a declarat ministrul. „Încerci să dai o sancţiune și intră în concediu medical. Nu poţi să faci nimic”, spune Florin Cîțu.

Florin Cîțu

"În perioada de criză am susţinut decizia de a nu lua măsuri pentru sectorul bugetar pentru că administraţia publică era cea cu care administram situaţia. Reforma în sectorul public continuă. La Ministerul Finanţelor Publice am început o reorganizare care înseamnă şi reduceri de posturi de conducere, dar este complicat în condiţiile în care, şi aici am o critică pentru sectorul bugetar, ştiu foarte bine să folosească legislaţia pentru a se acoperi. Este foarte greu să faci reformă în sectorul public astăzi. De fiecare dată când cineva nu îşi face treaba în sectorul bugetar şi încerci să îi dai o sancţiune intră în concediu medical automat. Şi nu poţi să faci nimic. În sectorul privat nu se întâmplă aşa ceva", a declarat, luni seara, Florin Cîţu, la România TV, potrivit Agerpres.

Cîțu: Informatizarea este singurul mod de a face reformă care să aibă efecte pe termen lung

El a precizat, în context, că informatizarea este singurul mod de a face reformă care să aibă efecte pe termen lung, iar măsurile care ar fi fost luate pe perioada stării de urgenţă nu ar fi avut un impact mare pentru buget.

"Reforma continuă în sectorul public şi prin informatizare este singurul mod de a face reformă care să aibă efecte pe termen lung şi care să ne dea un sistem public suplu şi eficient. Acest Guvern a început cu 16 ministere, deci am dat semnalul de la început şi nu ne oprim. Măsurile pe care le-am fi luat în perioada de stare de urgenţă ar fi fost poate unele care nu ar fi avut un impact aşa de mare pentru buget. Ceea ce facem prin informatizarea sistemului public şi prin reorganizarea ministerelor eu şi colegii mei sunt măsuri care au impact permanent, pe termen lung, şi care reconfigurează aparatul administrativ într-un aparat suplu şi eficient. Eu zic că sunt mult mai bune aceste măsuri decât să fi dat ceva care pe termen scurt ar fi părut ok dar pe termen lung nu ar fi avut impactul pe care noi ni-l dorim", a subliniat şeful de la Finanţe.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Catu are dreptate,dar P.N.L.nu a avut curaj sa taie toate pensii nesimtite,nici sa ii pedepseasca pe acei medici care au facut handicapati oameni sanatosi,sau au scos la pensie oameni sanatosi,sau dau concedii medicale false toate cu spaga,sau nu au operat oameni pentru ca nu au primit spaga lasand oameni sa moara cu zile fara nici un fel de scrupule,au aparut destule cazuri in presa cu medici dastia dar degeaba,a fost putin zgomot atunci dupa care fassss,adica nimic. Iar acum cu COVIDul asta toti medici sunt eroi natiuni si spagari si medici cinstiti care merita tot respectul.
0
0
de verificare a concediilor medicale. Sa vezi cum le piere cheful si doctorilor sa mai elibereze concedii medicale pe bani si fara un motiv real.
5
1
Cretin mai mare ca tine nu exista, poate doar Citu sa te intreaca. Esti o limba in cur, un neterminat care inca sta cu ma-sa si ta-su la 40 de ani, un zilier obosit care isi da toti banii pe rata la telefonul mobil, ca de, porti sandale iarna dar ai iphone 11 pro. Du-te-n mortii ma-ti cu sustinerea ma-ti, datorita cretinilor si labarilor ca tine il avem astazi pe unul ca Orban premier sau pe un avorton ca si Citu ministrul finantelor
3
3
stopati afacerile ilegale verificati privatii care construiesc blocuri verificatii pe cei cu vile cat casa poporului pecei care au n apartamente cum le au facut si cat au platit la fisc sa vedeti ce de bani o sa faceti
3
0
ba citu,e simplu.Faceti comisie medicala de afara si cercetati pe aia care dau concedii medicale aiurea.Atimdescoperit falsuri,dati.i afara.Scurt.Dupa ce dati afara citivanpafaristi medic mengele de astia care habar n.au de jimic,restul gastii omsa se maimgndeasca daca merita sa.si piarea jobul ptr citiva lei! si taie drea pensiile speciale si salariile speciale odata!
6
1
TU AI PLECAT DIN GUVERN DUPA MOTIUNEA CARE TE-A EJACULAT ???????????
6
5
Niciun guvern nu a venit pana acum cu masuri radicale gen taierea pensiilor speciale, confiscarea extinsa a averilor ilicite, stoparea sau reducerea evaziunii fiscale, stoparea banilor investiti in companii capusa, reducerea beneficiilor parlamentarilor, etc. Bani sunt dar se prefera sacrificarea pulimii in detrimentul smecherilor.
8
0
Forta pnl. Securistii pssd au intrat in fibrilatie. Cu cat mai multe mesaje dau ei si va ataca, cu atat mai mult noi va sustinem. Ei nu vor eficientizare, nu vor reformare, nu vor infirmatizare, vor sa bea cafele, ziua sa treaca si sa ia salarii uriase, de bugetari. Dati-i afara cand vin din concediile medicale. Daca nu, schimbati legile ca sunteti la putere. Si ei au schimbat toate legile in favoarea lor.
7
6
Avortonul asta din plans si mintit nu stie sa iasa. Atat poate imbecilul.
6
4
Noi bugetsri santem de ne anlocuit
2
6
Vasile nu te pune cu PSD.Am fost pus sef de guzganu rozaliu hrebenciuc.Depesedizarea nu a ajuns la SNN.
1
5
CaCitule demonstrezi ca voi astia de la pnl usr si plus nu stiti altceva decat sa dati amenzi. Nimic constructiv in capul vostru. Nimic referitor la infiintarea de locuri de munca. Nimic despre o crestere la nivel european a salariilor. Doar taieri si amenzi si reduceri de personal. Si mai jegosi ca pnl sunt aia de la usr si plus.
11
3
Habar nu ai de administratie publica, nu ai o zi intr o institutie publica! Sugi cucuu, rahat cu ochi!!!
11
4
Un bou.. Prost.. Lingau
12
6
ietete cine vorbeste iepurila ala care a fugit mancand pamantul nai avut nici macar eleganta sa te retragi din motive de sanatate ai fugit ca un soricel speriat catz catzule!!!
12
6

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369