REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Cîțu: 'Întreg sectorul privat este bulversat pentru că nu știe ce taxe noi mai doresc psd-iștii'

Cîțu: 'Întreg sectorul privat este bulversat pentru că nu știe ce taxe noi mai doresc psd-iștii'

Replica API 20 iunie 2022 | 00:00 710

Sâmbătă au jucat hora, de mână, la Chișinău, duminică sunt în război, la București! Este povestea relației dintre cei mai puternici oameni din România, după Klaus Iohannis: Florin Cîțu, președintele Senatului, și Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților.

Florin Cîțu

După momentele de pace de la Chișinău, Florin Cîțu a revenit la adevăratele sentimente față de liderul PSD. Cîțu atrage atenția că PSD a bulversat, cu declarațiile sale despre schimbarea Codului Fiscal și majorarea taxelor, sectorul privat. Totodată, fostul lider al PNL pune presiune pe omul care i-a luat locul în fruntea liberalilor: Nicolae Ciucă să nu îndrăznească să mărească taxele, pentru că liberalii s-au angajat să nu o facă atâta timp cât sunt la putere, scrie stiripesurse.ro.

Cîțu avertizează că ”Orice politician din cauza căruia nu se fac aceste reforme este susceptibil de subminarea economiei naționale”.

”În doi ani de zile de guvernare liberală nu s-a vorbit de creșterea taxelor. Din contra, am eliminat suprataxe și supraaccize introduse de PSD în perioada 2017-2019.

PSD este la guvernare de 6 luni și întreg sectorul privat este bulversat pentru că nu știe ce taxe noi mai doresc psd-iștii să introducă. Au introdus deja excepțîi care costă bugetul miliarde de lei. Iar piața îi penalizează dur. Deja în 2022 DOAR pe dobânzi s-au dus mai mult de 10 miliarde lei. Să ne spună PSD ce se putea face cu acești bani în loc să crească profiturile băncilor.

Și trebuie să clarificăm un lucru. PNL a spus că nu introduce taxe noi și nu crește taxe. Nu este vorba doar de anul acesta. Este vorba de guvernarea PNL. Noi, liberalii, am arătat că putem să aducem venituri la buget și când eliminăm și reducem taxe.

Economia liberală este singura soluție pentru a dezvolta România pe termen lung sustenabil.

Șmecheria cu nu introducem taxe anul acesta dar modificăm codul fiscal ca să introducem taxe peste 6 luni, nu ține. Programul de guvernare pe care PNL îl susține și pe care noi liberalii l-am votat nu are nimic în el despre taxe noi.

Liberalii susțin reformele. Pentru că liberalii se gândesc la România de mâine. Reformele, amânate 30 de ani de clasa politică, sunt acum în PNRR. Le-am introdus acolo anul trecut cu un scop și sunt direct legate de investiții (bani gratis și împrumuturi cu dobânda ZERO). Investițiile și reformele merg împreună.

Facem reforma pensiilor, reforma salarizării în sectorul public și reforma în administrație publică și investim 30 de miliarde de euro în economie. It is that simple.

Orice politician din cauza căruia nu se fac aceste reforme este susceptibil de subminarea economiei naționale.”, transmite Florin Cîțu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
da ca catu cand facea imprumuturi la cine oare se gandea? nu si-a pus idiotul problema ca imprumuturile plus dobanda mai trebuie si platite?
0
0
Jegosul de Citu mereu s-a gandit la privati, doar la companii. El este nemernicul care nu suporta Statul si pe cetatenii ei, el sa auda ca la companii le merge bine.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614