REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° ConstanÈ›a Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° ConstanÈ›a Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Cîţu: Ludovic Orban pare cel mai mare susţinător al moţiunii USR AUR

Cîţu: Ludovic Orban pare cel mai mare susţinător al moţiunii USR AUR

Replica API 18 septembrie 2021 | 22:40 763

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat joi seara că impresia lui este că, în ultima perioadă, preşedintele PNL, Ludovic Orban, pare a fi "cel mai mare susţinător" al moţiunii de cenzură semnate de USR PLUS şi AUR.

Florin Cîţu

"Din ce declaraţii am văzut în ultima perioadă, (Ludovic Orban - n.r.) pare cel mai mare susţinător al moţiunii USR AUR. Din ce am văzut eu, în această perioadă. Dar este ceea ce am observat eu. În acelaşi timp, foarte multe dintre mesajele care fac referire la guvernare par copy paste după mesajele PSD", a afirmat premierul, la TVR 1, citează Agerpres.

Întrebat dacă Ludovic Orban a încălcat Statutul PNL, Cîţu a replicat că acest lucru va trebui analizat de specialişti.

"Vom vedea, specialiştii ne spun. Întotdeauna să ştiţi că este o comisie care ia decizia", a precizat el.

Premierul şi-a exprimat convingerea că după 25 septembrie va deveni preşedintele PNL şi a subliniat că de la acea dată toţi membrii vor trebui să respecte statutul.

"Ludovic Orban este un membru al PNL. Ceea ce eu spun şi acum - dar voi spune mai ferm după 25 septembrie - toţi membrii PNL trebuie să respecte Statutul PNL, în sensul că guvernarea este a PNL, iar atacurile la guvernare vin doar de la PSD sau de la opoziţie. Nu vin din propriul partid. Dacă avem ceva să ne spunem, ne spunem în partid, nu în spaţiul public. Nu şubrezim noi guvernarea prin atacuri la guvernare sau premierul PNL. Şi asta scrie foarte bine în Statutul PNL", a subliniat el.

Cîţu a adăugat că îşi doreşte ca PNL să fie "cel mai mare partid politic din România" şi să îşi recâştige electoratul, apreciind că la un moment dat formaţiunea intrase "în competiţie în populisme" cu PSD.

"PNL în ultima perioadă intrase într-o zonă populistă şi intrase în competiţie în populisme cu PSD şi, bineînţeles, că electoratul liberal ne-a părăsit. Vreau să aduc înapoi electoratul liberal şi vreau să fac România liberală. Eu chiar cred - şi am arătat şi anul trecut, şi anul acesta - că soluţia pentru România, nu numai de a ieşi din criză, dar de a se dezvolta, este una liberală. Investiţii şi reformă. Nu există alte soluţii", a susţinut el.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si care-i problema ta cit.....ule nu vezica ai dato in penal
0
0
Foarte bine!
4
0
ca masa i goala! asteapta frimituri de la ue!
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367