REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Cîţu: Ministrul de Finanţe e evaluat de Comisia buget-finanţe; unii din Parlament nu au citit Regulamentul şi îşi bat joc

Cîţu: Ministrul de Finanţe e evaluat de Comisia buget-finanţe; unii din Parlament nu au citit Regulamentul şi îşi bat joc

Replica API 28 ianuarie 2020 | 00:00 505

Florin Cîţu

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a afirmat luni că activitatea sa este evaluată de Comisia de buget-finanţe, arătând că acesta este Regulamentul Parlamentului şi a afirmat că "sunt foarte mulţi oameni" care nu au citit niciodată acest regulament.

"Ministrul Finanţelor Publice este evaluat de Comisia de buget-finanţe. Acesta este Regulamentul Parlamentului şi noi toţi trebuie să respectăm Regulamentul Parlamentului. Senatorii şi deputaţii au modalităţi prin care pot să afle informaţii de la Ministerul Finanţelor publice fără să facă un circ politic, sunt interpelări, întrebări şi dacă se doreşte audierea unui ministru se poate face la "Ora Guvernului". (...) Din păcate, sunt foarte mulţi oameni care petrec mult timp în Parlamentul României şi încă nu au citit niciodată Regulamentul şi îşi bat joc. Au fost obişnuiţi cu modul PSD de a-şi bate joc de Regulament. Noi respectăm Regulamentul", a spus Cîţu, întrebat dacă va merge la audierile din Comisia economică a Senatului, solicitate de preşedintele acestei comisii, Daniel Zamfir.

Şi liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, i-a transmis un mesaj lui Daniel Zamfir.

"Colegii din grupul parlamentar al PNL îi recomandă domnului senator proaspăt trecut de la un partid la altul să citească Regulamentul şi să folosească instrumentele parlamentare pe care le are la îndemână, şi anume întrebarea sau interpelarea sau, conform Regulamentului Senatului, participarea la 'Ora Guvernului'", a spus Roman.

Preşedintele Comisiei Economice din Senat, Daniel Zamfir, a declarat că ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, refuză să se prezinte pe 28 ianuarie la audiere în comisie pentru că "nu ştie să dea explicaţii pentru "combinaţiile puturoase" din buget", scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Individul asta este drogat. A se vedea ce muian are handicapatul. Un cacat cu ochi
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614