REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Cîţu: Nu e niciun proiect pe masa Guvernului privind vaccinarea obligatorie

Cîţu: Nu e niciun proiect pe masa Guvernului privind vaccinarea obligatorie

Replica API 9 martie 2021 | 00:00 1074

Prim-ministrul Florin Cîţu a afirmat că pe masa Guvernului nu există niciun proiect privind vaccinarea obligatorie, întrebat ce mesaj transmite celor care au participat, duminică, la un protest contra vaccinării şi a portului măştii desfăşurat duminică în Capitală.

Florin Cîţu

"Mesajul era foarte clar şi chiar persoanele respective au spus că sunt pentru vaccinare, doar că nu vor o vaccinare obligatorie. Niciodată nu am spus că vaccinarea o să fie obligatorie, deci nu prea...Am înţeles, dar nu e niciun proiect pe masa Guvernului de vaccinare obligatorie... Foarte bun mesajul celor 1.000 de persoane care susţin vaccinarea, deci mergem în direcţia corectă", a declarat Florin Cîţu, luni, înainte de Biroul Executiv al PNL, scrie Agerpres.

Sute de manifestanţi au participat, duminică, la o acţiune de protest faţă de proiectul de lege referitor la vaccinarea obligatorie, aflat în dezbatere parlamentară, organizarea acestei întruniri fiind a Alianţei Părinţilor.

"Nu împotriva vaccinării, dar pentru LIBERTATEA de a decide", a fost sloganul anunţat de către iniţiatorii acţiunii - Alianţa Părinţilor şi alte patru asociaţii, Pro Consumatori, Medici pentru Consimţământ Informat, Neam Unit şi Pro Decizii Informate.

Cei prezenţi au spus că sunt nemulţumiţi că în proiectul de lege privind vaccinarea persoanelor în România aflat în dezbaterea Camerei Deputaţilor sunt conţinute prevederi referitoare la obligativitatea vaccinării pentru întreaga populaţie, atât copii cât şi pentru adulţi, dar şi la unele amenzi uriaşe în caz de refuz.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dar un proiect sa deblocati IMM Invest aveti?
0
0
Nu e nevoie de lege noua. A dat PSD lege prin 2017. PSD asa zisa opozitie.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218