REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Cîţu: Plata ratelor se suspendă pe o perioadă de până la 9 luni, dar nu mai mult de 31 decembrie 2020

Cîţu: Plata ratelor se suspendă pe o perioadă de până la 9 luni, dar nu mai mult de 31 decembrie 2020

Replica API 26 martie 2020 | 23:06 1557

Florin Cîţu

Plata ratelor se poate suspenda, la solicitarea persoanelor fizice sau juridice, pe o perioadă de până la 9 luni, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2020, a declarat, joi seara, la finalul şedinţei de Guvern, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu.

Acesta a precizat că în şedinţa de Guvern a fost aprobată Ordonanţa de Urgenta privind acordarea unor facilităţi pentru creditele acordate de instituţiile de credit şi instituţiile financiare nebancare anumitor categorii de debitori, normele de aplicare urmând să fie aprobate prin Hotărâre de Guvern şi publicate în 15 zile de la aprobarea acestei ordonanţe.

"Cine sunt debitorii care pot să beneficieze de această facilitate? Toţi cei care sunt persoane fizice, persoane juridice, care au calitate de împrumutat în contractele de credit. Pe ce perioadă se pot suspenda? La data intrării în vigoare se suspendă la cererea debitorului cu până la nouă 9 luni, dar nu mai mult de 31.12.2020. Aici am introdus încă o clarificare. Debitorul poate opta prin solicitarea transmisă creditorului să suspende obligaţia de plată a ratelor scadente aferente împrumuturilor, reprezentând rate de capital, dobânzi şi comisioane pe o perioadă cuprinsă între una şi 9 luni, dar nu mai mult de 31.12.2020. De ce am făcut acest lucru? Pentru că s-ar putea să fie persoane sau companii care doresc doar să suspende pe o perioadă de una, două sau trei luni. Le-am oferit această flexibilitate", a explicat Cîţu, potrivit Agerpres.

Ministrul a precizat că de această facilitate pot să beneficieze cei care au fost afectaţi direct sau indirect de pandemia de Covid-19.

"Având în vedere că decizia Băncii Centrale Europene şi a Băncii Naţionale a României au venit în urma pandemiei de Covid-19, iar decizia băncii centrale a României se referă explicit la această pandemie, a trebuit să includem un articol care spune foarte clar: măsura prevăzută de aliniatul 1, suspendarea plăţii, se acordă doar debitorilor ale căror venituri au fost afectate direct sau indirect de situaţia gravă generată de pandemia de Covid-19", a menţionat Florin Câţu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Directorul spitalului din suceava e cu fantana arteziana. Cu ghirlandele luminoase si oua decorative e primarul din suceava. Ambii pastoriti de flutur care isi flutura coronavirusul prin cwr in spitalul infectat. Dar unde sunt hastagistii coruptia nu mai ucide?!
0
0
de ales,...mai bine mai tarziu decat deloc...altfel faliment.. au cumparat romanii case la tara cu pret de New York,...,vine urgia imobiliara
0
0
O mare tzeapa ! Masura este luata in interesul bancilor pe care le protejeaza de eventualele neplati. Dar ia uite ce spune in Ordonanta : "Dobanda acumulata in perioada de suspendare se va adauga la principal si va fi platita in cadrul ratelor de dupa rescadentare'. Deci se suspenda plata ratelor dar dobanda se ACUMULEAZA. Iar ne iei de prosti, caCatzule ?
2
0
Asta nu este prostu ala care spunea ca nu sanatatea si educatia sunt prioritare ci privatii? Ar trebui sa mearga sa il ingrijeasca o multinationala daca se imbolnaveste. Balbait si batut in cap
3
0
Directorul PNL al spitalului de infectioase Suceava a cumparat fantana arteziana de 80000 de euro si ghirlande de 27000 de euro, iar in urma evenimentelor din spital a fost demis. Pai daca era vreunul de la PSD ce ti-l mai plimba DNA cu catusele la maini, ce mai tipau hastag-istii prin pista...dar asa...mucles. E PNL-ist de-al nostru. Natie de cacat
6
0
Mai handicapatilor,urmeaza o criza severa,nu va ganditi la cetateni??? Sau plangeti pe umarul bancilor? De ce nu lasati cetatenii sa decida?
5
0
acuma mai lipseste doar sa implementeze un sistem birocratic infernal, cum stiu ei sa faca, de mai bine platesti ca nu ai sanse sa rezolvi. Si gata. Am si dat o masura sa puna botu poporu, am si rezolvat-o cu bancile. o sa va ceara sa facti dovada ca ati fost operati cand erati mici, cprobe de urina si coprocultura, etc. clasic.
3
0
Deci, maine toata lumea in banci sa ne platim ratele. Pai ne autoizolam acasa sau la banca?
2
0
Am urmarit la o televiziune parte din sedinta de guvern. Eu am trait si vremurile alea... Totul semana cu o sedinta de partid de dinainte de 89, cand primul secretar ii chema la raport pe toti sefii de instituitii. Mi s-a facut graeta. Atata triumfalism n-am mai vazut in ultimii 30 de ani. Seful, alias Orban, le servea subiecte, ministrii raporatau instantaneu mari succese, totul intr-o atmosfera de toata jena... M-am crucit! Degeaba au murit romani in decembrie 89... Jalnici, jalnici la superlativ...
8
1
E o mare teapa, bancheru ce manipula roboru la Ing, acuma pune romanii sa plateasca dobanda la dobanda
7
1
Oricum tineretul tarii este sclavul bancilor, macar acum cand e la greu statul trebuia sa l protejeze, dar papitoiul asta a demo strat ca nu mai avem presedinte, guvern, de bnr nici nu mai vorbim. Pnl nu va mai fi niciodata nici pe post de portari la parlament
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218