REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Cîţu pregăteşte lista cu miniştrii pe care îi dă afară, dacă va câştiga şefia PNL

Cîţu pregăteşte lista cu miniştrii pe care îi dă afară, dacă va câştiga şefia PNL

Replica API 24 iulie 2021 | 23:51 1074

Premierul Florin Cîţu pregăteşte listele cu miniştri care vor pleca acasă, dacă el va deveni preşedinte PNL. Florin Cîţu vrea să renegocieze ministerele cu USR şi UDMR. Astfel, există riscul ca mulţi miniştri să plece din guvern.

Echipa lui Florin Cîţu exclude varianta ca premierul să piardă preşedinţia PNL şi s-au discutat mai multe variante de lucru. Cîţu şi echipa sa vor o renegociere a ministerelor cu cei de la USR şi UDMR, după 25 septembrie

Echipa lui Cîţu cu apropiaţii săi vor ca după 25 septembrie să aibă loc o renegociere a ministerelor cu cei de la USR şi UDMR. De asemenea, se vorbeşte şi de o renegociere a celor două funcţii importante în ierarhia de stat, respectiv preşedintele Camerei Deputaţilor şi al Senatului.

Florin Cîţu şi-ar dori ca Alina Gorghiu, unul dintre liberalii cei mai apropriaţi de el, să fie viitorul preşedinte al Senatului, practic să negocieze cu USR-PLUS să renunţe partidul condus de Dan Barna şi Dacian Cioloş la Anca Dragu.

În schimb, ar putea să primească preşedinţia Camerei Deputaţilor, funcţie deţinută de Ludovic Orban, pentru Kelemen Hunor dacă ea va merge la UDMR sau pentru Dan Barna, dacă va merge la USR.

Dacă această funcţie va merge la USR, atunci partidul va trebui să renunţe la cel puţin două ministere importante pe care le deţin în guvern.

Rareş Bogdan, posibil viitor ministru al Dezvoltării

Vizate de PNL sunt Transporturile, Economia, Fondurile Europene şi Justiţia.

Robert Sighiartău sau Rareş Bogdan râvnesc la Ministerul Dezvoltării al UDMR. Dacă USR cedează Transporturile, s-ar putea face inclusiv rocade în PNL. Lucian Bode să se întoarcă la Transporturi, iar Internele să fie luate de Rareş Bogdan, scrie antena3.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218