REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ciucă: Aderarea Finlandei şi Suediei la NATO - un act de voinţă al fiecărei naţiuni

Ciucă: Aderarea Finlandei şi Suediei la NATO - un act de voinţă al fiecărei naţiuni

Replica API 20 mai 2022 | 00:00 656

România şi-a manifestat sprijinul pentru politica uşilor deschise în cadrul Alianţei Nord-Atlantice, a declarat, joi, premierul Nicolae Ciucă, care a evidenţiat că opţiunea de aderare a Finlandei şi Suediei reprezintă "un act de voinţă" al acestor ţări, iar NATO şi-a demonstrat "caracterul defensiv, unitatea, soliditatea, consistenţa în acţiune".

Nicolae Ciucă

"România şi-a manifestat sprijinul pentru politica uşilor deschise în cadrul Alianţei Nord-Atlantice. Opţiunea de aderare a Finlandei şi Suediei reprezintă un act de voinţă al fiecărei naţiuni în parte, iar contextul actual în care Rusia a încălcat orice normă de drept internaţional, a încălcat prevederile Cartei Naţiunilor Unite, a recurs la agresiunea armată împotriva unui stat suveran şi independent a determinat cele două ţări să decidă să devină membre ale unei alianţe care şi-a demonstrat caracterul defensiv, şi-a demonstrat spiritul de solidaritate, şi-a demonstrat unitatea, soliditatea, consistenţa în acţiune şi decizia de a face tot ceea ce este posibil pentru apărarea fiecărui centimetru din teritoriul ţărilor membre. Ca atare, România susţine aceste demersuri", a afirmat Ciucă, la o conferinţă de presă comună cu premierul Republicii Portugheze, Antonio Costa, aflat în vizită de lucru la Bucureşti, scrie Agerpres.

Şeful Guvernului de la Lisabona a transmis, la rândul său, că aderarea Finlandei şi Suediei va întări NATO.

"Am manifestat sprijinul pentru aderarea Finlandei şi Suediei. Este o opţiune liberă a celor două state, două state care, cu siguranţă, contribuie la întărirea Alianţei Nord-Atlantice. Este unul dintre aspectele importante ale înfrângerii suferite de Rusia, iar NATO s-a întărit odată cu cererea de aderare a Suediei şi Finlandei. Statele membre NATO au nevoie să aprobe această aderare şi în spaţiul diplomatic se vor rezolva aceste probleme pentru a definitiva aderarea şi NATO va fi întărită prin această aderare", a afirmat Costa.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218