REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° ConstanÈ›a Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° ConstanÈ›a MarÈ›i, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Ciucă: Exploatarea gazelor naturale la Marea Neagră, esenţială pentru independenţa faţă de gazul rusesc

Ciucă: Exploatarea gazelor naturale la Marea Neagră, esenţială pentru independenţa faţă de gazul rusesc

Replica API 18 mai 2022 | 21:12 742

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că începerea exploatării gazelor naturale la Marea Neagră reprezintă un obiectiv esenţial în demersul de a obţine independenţa de aprovizionare faţă de gazul rusesc.

Premierul a avut marţi o întâlnire, la Palatul Victoria, cu Eric Faillnet, director al Grupului Carlyle International Energy Partners, principalul acţionar al companiei Black Sea Oil&Gas, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, cu această ocazie, prim-ministrul a salutat interesul investitorilor faţă de începerea exploatării gazelor naturale la Marea Neagră, prin dezvoltarea Proiectului de la Midia, care va asigura, începând din acest an, zece la sută din producţia necesară la nivel naţional.

"Pentru români, este un obiectiv esenţial, în demersul de a obţine independenţa de aprovizionare faţă de gazul rusesc. Guvernul încurajează investiţiile în sectorul energetic, iar ţara noastră se numără printre statele europene care îşi pot gestiona în bună măsură cantitatea de gaze naturale pentru consumul intern. Noua lege offshore, pe care am iniţiat-o la nivelul Coaliţiei de guvernare şi care va fi adoptată curând, creează un cadru predictibil şi stabil investitorilor. Oferind un echilibru între interesele statului şi cele ale mediului privat, România are oportunitatea de a deveni chiar exportator în regiune, după dezvoltarea exploatărilor de gaze la Marea Neagră", a declarat Nicolae Ciucă, citat în comunicat.

La rândul lor, reprezentanţii companii Black Sea Oil&Gas au anunţat că proiectul de la Midia este pregătit să demareze în luna iunie, după efectuarea ultimelor teste, având o capacitate de livrare de un miliard de metri cubi anual.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
lasati vrajelile si bagati bani in bancomate
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920