REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Ciucă: Firmele în continuă extindere, poli de dezvoltare pentru regiunile în care îşi desfăşoară activitatea

Ciucă: Firmele în continuă extindere, poli de dezvoltare pentru regiunile în care îşi desfăşoară activitatea

Replica API 21 mai 2022 | 00:00 788

Companiile în continuă extindere reprezintă poli de dezvoltare pentru regiunile în care îşi desfăşoară activitatea, a declarat prim-ministrul Nicolae Ciucă, la finalul vizitei efectuată la fabrica Bosch din Jucu, judeţul Cluj, una dintre cele două unităţi de producţie ale companiei Bosch în România, care activează pe plan local din anul 2013.

Nicolae Ciucă

Potrivit unui comunicat al Executivului, în discuţiile cu managementul companiei premierul a apreciat continua dezvoltare pe care a cunoscut-o an de an această societate, prin investiţii în creşterea capacităţii de producţie şi de logistică, în noi tehnologii şi echipamente de ultimă oră, precum şi prin extinderea portofoliului de produse.

"Fabrica de la Jucu este, de mulţi ani, într-o continuă şi rapidă extindere a producţiei şi activităţilor de cercetare-inovare. Pentru această regiune este un pol de dezvoltare, cu beneficii semnificative în domeniul cercetării, al atragerii de noi investiţii generatoare de locuri de muncă înalt calificate şi bine plătite. Datorită investitorilor precum Bosch, a promovării unei politici orientate spre investiţii, România înregistrează în primul trimestru al acestui an cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană", a spus premierul Ciucă, scrie Agerpres.

Şeful Executivului a menţionat că Guvernul va continua să aibă o abordare deschisă faţă de mediul de afaceri, prin susţinerea investiţiilor, aplicarea unor măsuri de protejare a economiei, inclusiv prin implementarea Programului "Sprijin pentru România".

"Predictibilitatea, stabilitatea şi încrederea tuturor celor care contribuie la dezvoltarea economică a ţării sunt foarte importante. Vom menţine anul acesta cadrul fiscal, sistemul de impozitare şi nu vom introduce taxe noi", a subliniat premierul Ciucă.

În context, premierul a apreciat produsele de înaltă calitate şi soluţiile inovatoare oferite de Fabrica Bosch Cluj marilor producători auto, respectiv unităţile de control electronice pentru asistenţa de conducere auto, pentru siguranţa şi confortul în trafic şi pentru îmbunătăţirea experienţei condusului, dar şi unităţile de control electronice pentru sisteme de propulsie eBike.

De asemenea, şeful Executivului a subliniat contribuţia semnificativă a companiei la formarea elevilor din cadrul sistemului de învăţământ dual, dar şi la dezvoltarea personală şi profesională a angajaţilor Bosch, prin programe care susţin relaţia dintre educaţie şi mediul de afaceri.

În acest context, reprezentanţii Bosch au menţionat necesitatea actualizării curriculei educaţionale, ca o condiţie prealabilă pentru forţa de muncă calificată.

Totodată, reprezentanţii companiei au arătat că este nevoie de investiţii substanţiale pentru a menţine performanţa tehnologică la cote înalte şi pentru a promova tehnologii prietenoase cu mediul, în condiţiile în care Bosch a atins în 2020 neutralitatea privind emisiile de CO2 la nivel global.

De asemenea, în cadrul discuţiilor premierului cu reprezentanţii companiei, a reieşit nevoia unor modificări legislative pentru a facilita procesului de angajare a cetăţenilor străini (non UE) în România, având în vedere lipsa forţei de muncă. Alte teme abordate au vizat facilitarea procesului logistic spre şi către UE, prin aderarea României la spaţiul Schengen, precum şi dezvoltarea infrastructurii locale pentru a oferi un acces mai facil de la şi spre fabrică.

În prezent, fabrica Bosch Cluj are trei hale cu o suprafaţă de producţie de 50.000 de metri pătraţi, suprafaţa totală construită fiind de 140.000 de metri pătraţi. Investiţia totală, de la deschiderea fabricii, se ridică la peste 465 milioane de euro, iar începând cu 2013 compania a beneficiat de ajutor de stat de 60 de milioane de euro

În fabrica Bosch din judeţul Cluj lucrează 3.100 de angajaţi, de 15 naţionalităţi, 50% din personal sunt femei, iar procentul femeilor manager este de 24%.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614