REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Ciucă: sesizarea de plagiat la teza de doctorat a fost admisă de CNATDCU

Ciucă: sesizarea de plagiat la teza de doctorat a fost admisă de CNATDCU

Replica API 26 ianuarie 2022 | 22:55 1197

Sesizarea făcută la CNADTCU – Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare, pentru a analiza teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat într-o anchetă jurnalistică, a fost admisă de forul din subordinea Ministerului Educației, informează Edupedu.ro.

Documentul indică, potrivit sursei citate, faptul că a mai fost depusă și o a doua sesizare în acest caz, pe lângă cea semnalată public de un deputat USR.

Potrivit procedurii legale, în următoarele 5 zile Bibliotena Națională va trimite un exemplar al tezei premierului la Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare.

Unul dintre generalii din a cărui lucrare ar fi plagiat premierul Nicolae Ciucă este generalul în rezervă Teodor Frunzeti, care a ocupat funcția de șef de Stat al Forțelor Terestre. El a fost și rector al Universității Naționale de Apărare „Carol I”. Teodor Frunzeti a vorbit cu Europa liberă despre presupusul plagiat al premierului.

Teza lui Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Ştiinţe militare în 2003, include conţinut plagiat în cel puţin 42 de pagini din totalul de 138, relatează Press One. În replică, premierul a transmis că teza sa de doctorat este rodul cercetării ştiinţifice din anii de studii doctorale şi reflectă munca depusă.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că solicită analizarea lucrării sale de doctorat de către Comisia de Etică a UNAp - Instituţia Organizatoare de Studii de Doctorat în care s-a susţinut teza de doctorat care are un pronunţat caracter specific domeniului Ştiinţe Militare, potrivit stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un buhai nenorocit. Daca se dovedeste ca a plagiat, sa dea inapoi toti banii obtinuti prin frauda.
4
0
Hai sictir in gura ma-ti de porc
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614