REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Ciucă: Susţinerea dezvoltării accelerate a tehnologiei pentru transport nepoluant, prioritate pentru Guvern

Ciucă: Susţinerea dezvoltării accelerate a tehnologiei pentru transport nepoluant, prioritate pentru Guvern

Replica API 21 mai 2022 | 00:00 795

Susţinerea dezvoltării accelerate a tehnologiei pentru transport nepoluant şi proiectele de protecţie a mediului sunt prioritare pentru Guvern, a transmis, vineri, prim-ministrul Nicolae Ciucă, după ce a vizitat la Cluj-Napoca standul AROBS-Newcar4future, care s-a prezentat la Innowave Summit 2022 cu un nou concept de maşină electrică.

Sursa foto: Nicolae Ionel Ciucă / Facebook

"Am văzut astăzi, la Cluj-Napoca, o maşină a viitorului, E-car Concept. Acest prototip de maşină electrică este rezultatul ingeniozităţii, talentului, spiritului novator şi cercetării la nivel înalt ale echipei Newcar4future şi specialiştilor din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Susţinerea dezvoltării accelerate a tehnologiei pentru transport nepoluant şi proiectele de protecţie a mediului sunt prioritare pentru Guvernul pe care îl conduc şi reprezintă una din responsabilităţile faţă de generaţia viitoare", a scris Ciucă, pe Facebook, potrivit Agerpres.

El a adăugat că Guvernul trebuie să continue programele privind achiziţia de maşini electrice.

"Este nevoie să continuăm proiectele care încurajează achiziţionarea de maşini electrice, inclusiv prin programe guvernamentale, iar faptul că acestea câştigă teren de la an la an este un bun semnal. Utilizarea fondurilor din Planul Naţional de Dezvoltare şi Rezilienţă pentru energie curată, eficienţă energetică, transport fără poluare şi un mediu mai curat este şansa ca viitorul României să fie verde", a afirmat premierul Ciucă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102