REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.8° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Ciucă: Trebuie să mărim capacitatea de absorbţie a fondurilor europene

Ciucă: Trebuie să mărim capacitatea de absorbţie a fondurilor europene

Replica API 9 decembrie 2021 | 20:59 813

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat că este necesară mărirea capacităţii de absorbţie a fondurilor europene, scrie Agerpres.

Nicolae Ciucă

Întrebat miercuri dacă este posibil ca banii din PNRR să fie descentralizaţi către autorităţile locale, Ciucă a răspuns: "Sunt mai multe discuţii în acest sens şi cei care lucrează nemijlocit la acest proiect vor veni cu soluţii şi iau în calcul şi aceste variante, pentru că trebuie să facem în aşa fel încât să mărim capacitatea de absorbţie. Nu este vorba doar de PNRR şi aici discutăm şi de fondurile operaţionale şi cele de coeziune. Este vorba de a ne mări capacitatea de absorbţie".

Referindu-se la un eventual acord al Comisiei Europene, Ciucă a spus: "Nu s-a discutat. Noi căutăm soluţii aici, la noi".

Despre taxa de solidaritate, Ciucă a precizat că anul acesta nu va fi introdusă: "Exact cum ne-am asumat în programul de guvernare, anul acesta nu vom avea această taxă".

Premierul a mai precizat că vor fi asiguraţi banii promişi în programul de guvernare pentru majorarea alocaţiilor şi pensiilor.

"Să finalizăm bugetul şi acolo veţi vedea. Luni vom avea o primă formă a bugetului. Aprobarea în Parlament, aşa cum ne-am asumat la nivelul coaliţiei, a rămas pentru data de 23 decembrie", a spus Ciucă, miercuri, la Senat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
da ma trebuie ca doar nu te doare gura ia mareste tu mai intai absorbtia si dupaia vino si spune uite am marit absorbtia nu tot repeti 2 ani ca trebuie si apoi vine rotativa si zici ar fi trebuit
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218