REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ciuciuleaca vrea 10 % in Constanta

Ciuciuleaca vrea 10 % in Constanta

Replica API 28 decembrie 2010 | 00:00 115

Reprezentanta lui Dan Diaconescu - nici nu stiti ce pierdeti!

Reprezentanta lui Dan Diaconescu - nici nu stiti ce pierdeti!

Maria Ciuciuleaca, preşedintele Organizaţiei Judeţene a Partidului Poporului la Constanţa, susţine că nu a fost preocupată până în prezent de viaţa politică şi nici nu ştie, pe viitor, cât de mult se va implica. Într-un interviu acordat cotidianului "Replica", Maria Ciuciuleaca a declarat că în Partidul Poporului s-au înscris aproximativ 20.000 de constănţeni, iar la viitoarele alegeri partidul înfiinţat de Dan Diaconescu va obţine - potrivit ei -, la nivelul judeţului, un procent de 10%. Tot aceasta a ţinut să precizeze că cercetările în dosarul în care este acuzată de delapidare nu o vor afecta în activitatea politică, întrucât, consideră ea, este nevinovată.

Reporter: De ce aţi decis să faceţi politică şi de ce tocmai Partidul Poporului?

Maria Ciuciuleaca: Partidul Poporului este un partid nou şi pentru început cred că fiecare avem posibilitatea să ne spunem o părere sau să facem un pas înainte pentru o carieră politică. În alte partide politice nu am avut posibilitatea să intrăm decât ca simpli membri. Până în prezent nu am fost dezamăgită de nici un partid politic întrucât până acum nu am făcut politică. Recunosc că în 2003, când aveam 23 de ani, am fost înscrisă ca simplu membru la PUR, dar ulterior m-am retras. Momentan îmi place ceea ce fac şi nu m-am gândit la o carieră politică în continuare.

Rep.: Ce şanse credeţi că are Partidul Poporului la Constanţa şi ce procente credeţi că va obţine la viitoarele alegeri?

M.C.: După amploarea pe care a luat-o Partidul Poporului în judeţul Constanţa sperăm să obţinem 10%. Mai este un an până la alegeri, Partidul Poporului este nou şi urmează să intre în legalitate. Încă nu avem hotărârea definitivă şi irevocabilă de la Tribunalul Bucureşti, însă până în 15 ianuarie 2011 sperăm ca această problemă să fie reglementată.

Rep.: Până în prezent câte organizaţii locale ale Partidului Poporului aţi reuşit să înfiinţaţi la nivelul judeţului?

M.C.: În fiecare zi înscriem numai la sediul din Constanţa 30-40 de membri, nu mai vorbesc de cei din judeţ. Avem oameni pe care nu am reuşit să-i înscriem. La momentul actual ne chinuim să înfiinţăm organizaţii în fiecare localitate. La nivelul judeţului avem 67 din 71.

Rep.: Ce zone nu au fost acoperite?

M.C.: Avem vreo 3-4 comune în care nu am putut ajunge. La Comana, Ostrov, Lipniţa am fost sunaţi să ne deplasăm, însă până în prezent nu am reuşit să ajungem în teren. Sperăm să ajungem şi în localităţile respective după 1 ianuarie 2011.

Rep.: Ce personalităţi aţi reuşit să atrageţi în Partidul Poporului la Constanţa?

M.C.: O personă importantă este Gică Slabu, care a fost desemnat preşedintele Organizaţiei Municipale a Partidului Poporului Constanţa. Noi suntem deschişi să primim şi alte persoane de la alte partide. Printre cei înscrişi în partid avem medici, profesori, preoţi. Doi medici veterinari sunt preşedinţi de organizaţii. La Ovidiu vicepreşedintele Organizaţiei Partidului Poporului este domnul Georgescu, preotul din localitate. În Constanţa, la organizaţiile de cartier o avem pe doamna Cristina Bundă, medic medicină generală la Iowemed.

Rep: Câţi membri s-au înscris în Partidul Poporului Constanţa?

M.C: Ne apropiem de 20.000 de membri. Zilele trecute, când am făcut o centralizare, erau 17.750 de membri. Însă, sunt mult mai mulţi pentru că nu am reuşit să adunăm toate adeziunile din judeţ. Până pe 10 ianuarie vom avea o situaţie clară. Şi în ziua de Crăciun am discutat cu simpatizanţi din judeţ care vor să adere la Partidul Poporului.

Rep.: Comparativ cu alte judeţe, numărul de membri înscrişi în Partidul Poporului Constanţa este mulţumitor?

M.C: Spre surprinderea noastră, pe zi ce trece avem mai mulţi simpatizanţi. Cred că nu este casă în care să nu se vorbească de Partidul Poporului. Mă aflu în localitatea Ion Corvin, unde deja s-au înscris 700 de membri. Sunt persoane care au simpatie şi faţă de domnul Dan Diaconescu, şi faţă de OTV şi faţă de noi.

Rep.: Ce probleme v-au semnalat până în prezent constănţenii?

M.C.: La nivel de Constanţa am deschis un registru cu problemele judeţului şi localităţilor. În afară de problemele financiare, am constatat că la nivelul Constanţei nu s-au găsit soluţii concrete pentru rezolvarea locurilor de muncă. Am întâlnit oameni foarte necăjiţi, care nu au după ce să bea un pahar cu apă.

Rep.: Aţi fost acuzată de delapidare în cazul casei de amanet la care aţi fost administrator. Cum comentaţi dosarul în care sunteţi implicată?

M.C.: Eram tânără, nu am fost atentă... cercetările încă nu s-au terminat. Nu ştiu să vă spun mai multe. Vă voi ţine la curent. Am ţinut morţiş să fie efectuate anumite expertize şi acestea încă nu s-au terminat.

Rep.: Credeţi că acest dosar vă va afecta pe viitor activitatea politică?

M.C.: Nu mă va afecta pentru că nu sunt vinovată şi voi demonstra asta public. Sunt conştientă că vor exista tot felul de atacuri, dar nu voi da curs răutăţilor din jur. Voi merge pe drumul pe care am pornit, atât cât voi putea. Vreau să fac ceva pentru Partidul Poporului, dacă tot am intrat în acest partid, dar asta nu înseamnă că voi da curs răutăţilor. Fiecare în viaţă a avut o problemă sau are o problemă, important este să ştii cum să treci peste ea. Mai devreme sau mai târziu toate se termină sau merg mai departe.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108