REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

CIUDAT! Virusul moare în Supermarket şi Terase, dar trăieşte în MALL-uri?!?!

CIUDAT! Virusul moare în Supermarket şi Terase, dar trăieşte în MALL-uri?!?!

Replica API 3 iunie 2020 | 14:35 2770

Din primele semnale venite dinspre autorităţi, 15 iunie poate reprezenta data la care se vor redeschide mall-urile. Reprezentanţii centrelor comerciale aşteaptă cu interes această decizie şi au transmis deja că totul este pregătit, atât pentru clienţi, cât şi pentru angajaţi. Însă, având în vedere că terasele funcţionează, la fel şi magazinele stradale, mulţi sunt cei care se întreabă: dar virusul ăsta trăieşte numai în malluri?!

Întâlnire între reprezentanţii mall-urilor şi ministrul Economiei

Într-o declaraţie recentă, ministrul Economiei, Virgil Popescu, a spus că este optimist în acest sens şi urmează să aibă o întâlnire cu reprezentanţii mall-urilor.“Mi s-ar părea normal că dacă relaxăm şi lucrurile merg bine, să ajungem să relaxăm inclusiv condiţiile din mall-uri, să putem permite deschiderea magazinelor mari. Eu sunt optimist că, la finalizarea acestei etape de două săptămâni, evaluarea va fi pozitivă şi că numărul de cazuri va fi scăzut”, a declarat Virgil Popescu.

Care este poziţia reprezentanţilor mall-urilor în acest sens?

Cele 19 centre comerciale din portofoliul NEPI Rockcastle din România salută inițiativa de a relua activitatea mall-urilor de îndată ce autoritățile vor veni cu o decizie finală. „Suntem pregătiți să redeschidem în orice moment cele 19 centre comerciale din țară, imediat ce vom avea o decizie fermă din partea autorităților, și am implementat deja un set de măsuri suplimentare pentru a-i proteja pe clienți și angajați”.

City Park Mall din Constanţa prezintă planul de măsuri pentru reluarea activităţii

Aceştia au realizat şi un plan de măsuri pentru reluarea activităţii. „Astfel, am finalizat un plan de măsuri pe care îl aplicăm în centrele noastre și așteptăm reluarea activității mall-urilor în totalitate. Acest plan are ca obiectiv principal prevenirea răspândirii Covid-19 și este concentrat pe doi parametri principali: asigurarea distanțării sociale de minimum 2 metri și asigurarea dezinfectării constante a centrelor comerciale. Printre măsurile implementate menționăm: instalarea unor dispensere cu dezinfectant, aerisirea periodică a mall-ului, în mod natural, instalarea unor benzi de distanțare socială în zonele unde se creează aglomerație (food court, cafenele, lifturi, scări rulante etc). În plus, suntem pregătiți să controlăm traficul respectând recomandările autorităților și am instaurat obligativitatea purtării măștii de protecție de către toți angajații și clienții, implementam măsuri pentru verificarea temperaturii în toate cele 19 centre comerciale si asigurăm distanțarea socială de minimum 2 metri, pentru un shopping responsabil și în siguranță. De asemenea, pentru a preveni crearea aglomerațiilor, va fi permis accesul a maximum 3 persoane simultan. În zona de food court am implementat măsuri de distanțare socială prin reașezarea meselor. În plus, design-ul centrelor noastre se bazează pe spații generoase și deschise, care permit natural distanțarea socială de cel puțin 2 metri între clienți și asigură cel puțin 4 metri pătrați pentru fiecare persoană din mall”, declară reprezentanții City Park Mall.

Cine sunt cei de la NEPI Rockcastle?

NEPI Rockcastle este principalul grup de investiții și dezvoltare imobiliară din Europa Centrală și de Est.

Din portofoliul NEPI Rockcastle fac parte Mega Mall, Promenada Mall, Shopping City Sibiu, Promenada Sibiu, Vulcan Value Centre, Iris Titan Shopping Center, Shopping City Timișoara, City Park Mall din Constanța, Ploiești Shopping City, Brăila Mall, Shopping City Galați, Shopping City Târgu Jiu, Severin Shopping Center, Shopping City Deva, Shopping City Piatra Neamț, Shopping City Satu Mare, Shopping City Deva, Shopping City Râmnicu Vâlcea, Shopping City Buzău.

Petruţ IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
i auzi la astia saracii. au cam toate mal urile din romanica. saraciii. pai da, e mai riscant ca intra mii de oameni acolo. mai bine la spagoveanu la lingura cu vin! pe bune, altceva nu facem si noi decat mall? hai, putina inspiratie!
2
0
Asa se intampla cand esti prost si te conduc altii!
1
1
Acum ati inteles cat de oi sunteti si ce rol are media in viata voastra??
3
2
Un cacat mare de tot Covid 19.....
6
1
La market daca mergi e plin de lume dar la mall nu se poate sunteti penibili
5
2
@amatori Mall-urile nu sunt mai periculoase ca supermarketurile, evenimentele sub 500 de spectatori, autobuze, metrou, parcuri samd. Mall-urile fiind de mari dimensiuni se poate respecta distantarea sociala, in plus trebuie sa exista cat mai multe obiective deschise ca oamenii sa aiba de unde alege, daca deschizi doar cateva, oamenii se vor inghesui cu totii in ele.
4
2
Nu ma,nu tu ci @salariat are dreptate patroni stiu doar de frica comtroalelor adevarate dar cei platiti sa controleze nu isi fac treaba. Tu esti exact ca P.S.Disti de pe vremea lui Dragnea si Dancila care le raspundeau celor care ii reclamau cu dovezi pe primari ca fura"voi i-ati ales acum rabdati pana la viitoarele alegeri"de parca pentru asta i-au votat oameni pe primari pentru ca timp de 4 ani sa fure astia cat de mult pot.Asa ca saltativa cururile de pe scaune voi astia de la ITM si faceti munca adevara,aia de pe teren,faceti si voi ceva pentru muncitori caci din bani lor sunteti platiti.
4
1
sunteti niste ziaristi amatori,Mall-urile sunt mai periculoase deoarece sunt locuri aglomerate cu sute sau mii de oameni aflatii in acelasi timp in acel mall in schimb pe terase care mai sunt si in aer liber nu sunt multi oameni iar la magazinele stradale daca sunt 3-4 oameni in acelasi timp in el,e bine
7
5
ori la bar ori la spital!
4
1
pana la ITM trebuia sa aveti sindicate dar au fost desfiintate de basau, boc si actualii liberali fosti pdl-isti!
6
4
Nu avem ITM, nu avem organe de control care sa faca verificari, si sa vada adevaratele programe de lucru ale sclavilor patronilor ciocoi. ITM nu iese din birouri decat la sesizari. In rest fac basisci la cur, pt asta iar salarii uriase. ITM favorizeaza patronii.
10
0
Se deschid, nu au vanzare si inchid. La fel ca Dacia.
7
0
deschide mai repede ca nu am unde sa toc banii si sa caut amanti.
7
0
Redeschiderea molurilor.vandalii cu vuchere de vacanta.
0
3
Asigutati programe de lucru decente in mall-uri, nu 2 zile de 12 ore consecutive.... Nu se poate sta cu masca, 12 ore ....
3
0
Deschide-te Mall mai repede ca nu am unde sa hoinaresc.
7
2
Nici in guvern unde am peste 40 de insi virusul nu sta
9
2
Virusu traieste unde vrea muschii. Muschii unora.
13
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218