REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
6.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

CJC a semnat protocoale de colaborare cu UMC şi Ovidius

CJC a semnat protocoale de colaborare cu UMC şi Ovidius

Replica API 22 mai 2012 | 00:00 241

Pentru prima dată în Constanţa, Consiliul Judeţean a semnat protocoale cadru de colaborare atât cu Universitatea Maritimă Constanţa cât şi cu Universitatea Ovidius. Evenimentul a avut loc în cursul zilei de luni, 21 mai a.c., în cadrul Prefecturii Constanţa. Prezenţi la eveniment, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, rectorul UMC, Violeta Ciucur şi Dănuţ Tiberius Epure, au semnat de comun acord protocolul, în speranţa unei bune colaborări.

Fiind o premieră a judeţului Constanţa în domeniul protocoalelor de colaborare, obiectivul celor trei instituţii este acela de a dezvolta relaţiile reciproce de colaborare în reprezentarea şi susţinerea intereselor comune. "Universitatea Maritimă are în prezent specializări care pregătesc specialişti în domeniul naval dar şi în domenii conexe, iar, mai nou, două programe în limba engleză şi extinderea acestora într-o universitate din Kazahstan. Sunt sigură că această colaborare ca fi una benefică pentru toţi", a declarat Violeta Ciucur, rectorul Universităţii Maritime Constanţa. Aceeaşi părere a fost şi de partea rectorului Universităţii Ovidius, Dănuţ Tiberius Epure, care a prezentat pe scurt activitatea universităţii de care răspunde."Sunt convins că prin semnarea acestui protocol, se vor pune bazele unei colaborări fructuoase, de care învăţământul superior chiar are nevoie.", a spus rectorul Universităţii Ovidius. Mai mult decât atât, preşedintele CJC, a menţionat că, pe lângă toate celelalte beneficii, protocolul în cauză va atrage şi fonduri către Constanţa. "Activitatea academică a judeţului Constanţa are nevoie de aşa ceva şi trebuie să fie o prioritate a noastră. Pe lângă acest fapt, prin intermediul parteneriatului vom reuşi să accesăm nişte fonduri europene care nu au valorificate cel mai bine până în acest moment, nu neapărat din vina noastră", a spus Nicuşor Constantinescu, preşedintele CJC Constanţa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614