REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

CJC vrea să reabiliteze o clădire aflată în subordine şi să o transforme în adăpost pentru femeile abuzate

CJC vrea să reabiliteze o clădire aflată în subordine şi să o transforme în adăpost pentru femeile abuzate

Replica API 4 august 2017 | 10:27 423

Un prim pas pentru ajutarea femeilor abuzate a fost făcut la Constanța. Președintele Consiliului Județean Constanța a purtat discuții în cursul zilei de joi, 3 august a.c., cu privire la o problemă destul de importantă care este cauzată din lipsa centrelor de adăpost de pe raza județului Constanța pentru femeile abuzate de către soți. Astfel, se dorește o mai bună colaborare între instituții și s-a hotărât semnarea unui protocol de colaborare între Consiliul Județean Constanța și mai multe instituții abilitate.

„În urma informațiilor apărute în spațiul public și în presă, am hotărât să facem un grup de lucru împreună cu Consiliul Județean, Prefectura, Jandarmeria Constanța, Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța și Direcția Generală a Protecției Copilului. Ulterior, vom încheia un protocol de colaborare între CJC, IPJ, Jandarmeria Constanța, Prefectură și DGASPC. Poliția o să informeze mai rapid Prefectura, CJC și DGASPC pentru eventualele abuzuri împotriva femeilor.

Mai mult, în cadrul DGASPC, vom avea mai mulți consilieri și psihologi pentru femeile abuzate. Agenția Națională de Egalitate de Șanse i s-a dat un spațiu în cadrul clădirilor CJC și vom face și o linie verde, unde toate aceste cazuri vor fi soluționate și discutate. Putem demara o campanie de conștientizare asupra abuzurilor asupra femeilor în parteneriat voluntar cu mass-media locală. Astfel, se poate promova acest serviciu, unde vom oferi consultanță juridică și psihologică”, a declarat președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu.

Mai mult, președintele a declarat că se ia în calcul să se reabiliteze un spațiu aflat în subordinea CJC pentru a fi transformat în centrul de adăpost, dacă nu se poate în municipiul Constanța, unde va în județ.

„Pe termen lung, luăm în discuție de a putea reabilita un spațiu din cele aflate în patrimoniul CJC, unde femeile abuzate pot beneficia de cazare, servicii medicale și consiliere psihologică și juridică”, a adăugat președintele CJC.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
aaa pai dak vrea' sa ii oabla treaba.pina se va concretiza ii hahat timp berechet.am vaz pe net ca deja in cta functioneaza un asa adapost.el mai mult NU ii decit.sa foloseasca si pt B consider correct si acestia sint abuzati.EU CUNOSC UNUL CU HANDICAP F TERMINALA CARE ASA ZISA SOTIE II TERORIZEAZA.
0
0
Felicitari este bine ca ati inceut sa aveti aplecare si catre persoane suferinde poate va ganditi si la infiintarea unor camine pentru batrani un singur camin de batrani la o populatie de 500.000 de locuitori este ca si cum nu ar exista sunt imobile care intra in patrimoniul CL datile destinatia de camine de batrani
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102