REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Clădire de birouri în locul fostului hotel Continental

Clădire de birouri în locul fostului hotel Continental

Replica API 20 august 2019 | 00:13 1524

Vă mai aduceți aminte de Hotelul Continental, clădirea construită în stil art-deco, cu 5 etaje, fiind reprezentativă la nivelul orașului? Ei bine, în locul acestuia se va ridica o nouă clădire, cu destinația birouri. Investitorul este SC Financiere les Lumieres SRL. Proiectul se află în atenția Comisiei tehnice şi amenajarea teritoriului din cadrul Primăriei Constanţa ce se va întruni în data de 21.08.2019.

Terenul ce a generat documentația, face parte din intravilanul Municipiului Constanța, situat în zona centrală a orașului, la intersecția dintre bulevardele Tomis, respectiv Ferdinand, artere de importanță municipală. Se situează în apropierea zonei de coastă, plaja Modern și la scurtă distanță de mers pe jos se ajunge în zona peninsulară, centrul istoric al municipiului. Anterior, pe acest teren, a existat construcția Hotelului Continental, ce și-a desfășurat activitatea în perioada cuprinsă între începutul anilor ’30 și începutul anilor ’90 (când a fost demolată). Clădirea a fost construită în stil art-deco, cu un regim de înălțime de P+5 etaje, fiind reprezentativă la nivelul orașului. Conform Certificatului de Urbanism nr.2087 din 18.06.2019, terenul se încadrează în zona protejată ZR1–Zona peninsulară și zona comercială centrală, clasare conform Listei monumentelor istorice anexă la Ordinul 2.361/2010 al Ministerului Culturii și Patrimoniului Cultural National.

Beneficiarul investiției dorește realizarea unei construcții destinată funcțiunii de birouri, ce admite la parter alte activități compatibile cu funcțiunile din zonă, precum alimentație publică, servicii comerciale,etc. Se menționează faptul că anterior, pe acest teren a fost aprobată o documentație tip P.U.D. ce avea, de asemenea, ca obiectiv, contruirea unei clădiri de birouri. Prin această investiție se dorește refacerea fondului construit anterior, într-o manieră contemporană, care să întregească frontul bulevardului Ferdinand.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru ca nu vorbim de o locatie oarecare, noi toti constantenii, indiferent de etnie sau culoare politica trebuie sa fim extrem de vigilenti cu acest proiect -nr. etaje, arhitectura, solutii parcare, destinatie dar si termen de executie- caci firma de apt din Buc. care a cumparat terenul in 2018 nu are nici salariati nici website. Noi am putea doar sa intuim ca administratorul francez, care ulterior si-a vandut actiunile la GFI Group, a beneficiat probabil de consiliere de specialitate din partea altor cetateni straini care isi fac veacul in orasul nostru si pe care ii intalnim la Byblos.
3
0
Cine le da terenul ptr constructie? Tot primaria? Ala fostul hotel nu a apartinut unor femei? Care mazare nu a vrut sa il retrocedeze si la darimat pe motiv de risc seismic? Si a aparut parcarea ptr sa nu le dea nici macar terenul mostenitorilor? Sau sa prescris fapta!
1
1
Sa construiasca o cladire in care sa se regaseasca toate serviciile Primariei...nu sa umblam ca bezmeticii dintr-un capat in altul al orasului ...si asa platiti chirie la Prefectura...cu banii din chiria pe atatia ani...construiati cea mai moderna cladire...dar preferati sa platiti chirie la toti cipanii ...ce detin in proprietate spatii improprii situate la marginea orasului...oras cu o imagine de bazar, iar nordul Mamaiei arata ca un ghetou....
0
0
MIHAIESI A DISTRUS ACEST HOTEL MINUNAT DEGEABA. CHIPURILE STATEA SA CADA. VRAJELI DE DOI BANI CA SA PUNA MANA PE TERENUL FOSTILOR PROPRIETARI. DAR ACUM DOARME LINISTIT. S-AU PRESCRIS TOATE MINUNATELE LUI FAPTE. DE ALTFEL A MAI DISTRUS SI FANTANA ARTEZIANA DE LANGA HOTEL PERLA UMPLAND-O CU PAMANT. MARE OM.
26
0
Muy cu lopata
3
7
Ba makidon pisat pleaca la tine in tara. Ce a incepu mazare termina fagadau. Am auzit ca fagadau pierde la jocuri de noroc terenuri in Constanta
14
7
Muye la haters . Despre ce vorbim? Ti ai draq de specie de prosti hoti si koorve.
11
8
a se lua bonusul : lins cacatul meu !!! Cu limbutza aia pesedista !!!
4
6
cu muie PSD, ce primar si de la ce partid era in cta cand s-a demolat hotelul?
13
4
Ce-ti place s-o sugi!
6
11
daca era vreun make investitorul sigur erau 1234 de comentarii de bine, asa daca e francez nu intereseaza pe nimeni
16
6

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218