REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Clădirea "blestemată": un bărbat se află în comă, după ce un stâlp metalic a căzut peste el

Clădirea "blestemată": un bărbat se află în comă, după ce un stâlp metalic a căzut peste el

Replica API 7 iunie 2013 | 00:00 175

Firma familiei Tucan, în ancheta ITM

Firma familiei Tucan, în ancheta ITM

După ce un deţinut aflat în custodia Penitenciarului Poarta Albă, încadrat în câmpul muncii la societatea familiei Jean Paul Tucan, a evadat zilele trecute, punând pe jar toate autorităţile, iată că, din nou, firma SC JT Group Oil SRL revine în atenţie. Un accident foarte grav de muncă a avut loc, joi, pe acelaşi şantier de unde a fugit şi deţinutul, situat pe bulevardul I.C. Brătianu, acolo unde se construieşte un imobil. Un bărbat a ajuns în comă la Spitalul Judeţean după ce un stâlp metalic l-a lovit. Identitatea victimei este necunoscută pentru că nu avea actul de identitate asupra lui şi nici avea raporturi de muncă încheiate cu firma care realizează clădirea.

Poliţiştii Secţiei 3 Constanţa spun că joi, 6 iunie a.c., ora 9.00, au fost sesizaţi cu privire la faptul că o persoană a fost lovită accidental de un stâlp metalic, în incinta unui şantier. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat faptul că un bărbat rămas neidentificat până la acest moment, cu vârsta de aproximativ 40-45 de ani, se află căzut, în stare de inconştienţă, ulterior fiind preluat de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă şi transportat la Spitalul Judeţean Constanţa, pentru îngrijiri medicale de specialitate. Din primele verificări efectuate de poliţişti, s-a stabilit că cel în cauză a pătruns în incinta şantierului, în timp ce urca la un nivel superior al clădirii aflate în construcţie, cu ajutorul unui lift electric, a fost lovit accidental de o bară metalică, căzută de la înălţime, din impact provocându-i căderea la sol. Poliţiştii desfăşoară activităţi de investigare, în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor în care s-a produs evenimentul. De precizat faptul că societatea care activează în şantierul unde s-a petrecut accidentul este JT Group Oil. Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanţa a deschis o anchetă, însă investigaţia merge greu, întrucât bărbatul nu deţinea asupra lui act de identitate. Din primele cercetări, se pare că victima nu figurează cu nici un raport de muncă "Într-adevăr, s-a produs un accident de muncă, victima se află în stare foarte gravă la spital, în comă, nu am putut s-o identificăm pentru că nu avea asupra ei niciun act de identitate. Din discuţiile care le-a avut cu martorii, se pare că aceasta nu avea raporturi de muncă cu societatea JT Group Oil, care lucrează pe acel şantier. Mai mult, victima nu era echipată cu echipament de muncă. Vom face audieri să vedem dacă au existat sau nu raporturi de muncă", a declarat inspectorul-şef adjunct de la Inspectoratul Teritorial de Muncă, Marian Becheanu. Administratorul JT Group Oil, Bogdan Aldea, spune că bărbatul accidentat nu era angajat al societăţii pe care o conduce. "Nu ştiu foarte multe detalii. Nu este angajat al societăţii noastre, nu există nici un angajat fără contract de muncă. Noi lucrăm şi cu alte firme, este posibil să fi lucrat la unul dintre subcontractori", a declarat Aldea.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102