REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Clădirea care a făcut tam-tam printre consilierii județeni: ba o demolează, ba îi schimbă destinația

Clădirea care a făcut tam-tam printre consilierii județeni: ba o demolează, ba îi schimbă destinația

Replica API 28 aprilie 2018 | 00:00 233

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Județean, care a avut loc vineri, 27 aprilie a.c., s-a aflat și un punct, votat în unanimitate, prin care se schimbă destinația imobilului „Clădire – Filială 1 Constanța” situat în municipiu, pe strada Izvor nr. 23. Clădirea are un istoric destul de interesant. În primă fază urma să fie demolat, după cum se luaseră decizia inițial. Problema a fost că reprezentanții Consiliului Județean nu au fost să inspecteze clădirea să vadă în ce stare este. Așa se face că acum a intrat pe ordinea de zi, dar cu alt scop: i s-a schimbat destinația. Vorbim aici de fosta bibliotecă din Coiciu.

Inițiatorul proiectului Claudiu Palaz și-a asumat vina în cadrul ședinței. „Recunosc că am greșit”, spunea liderul PMP Constanța, făcând referire la faptul că voiau să demoleze reprezentanții CJC o clădire aflată în condiții optime pentru a mai fi folosită în scopuri diverse. La etaj există o sală mare, fostă sală de cursuri, care ar putea susține cu ușurință arhiva pe care și-o doresc consilierii județeni. Mai mult, ce este interesant, este faptul că ideea demolării îi aparținea lui Horia Marius Țuțuianu, președintele CJC, însă a fost preluat proiectul de către Claudiu Palaz.

Claudiu-Iorga Palaz, a depus în data de 18.04.2018, sub nr. 10.684, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța, o notă de informare prin care solicită să se dispună sistarea demolării unui imobil al Consiliului Județean, având în vedere faptul că din analiza amănunțită a expertizei existente, efectuată de către S.C. ECO TERRA PROIECT S.R.L., reiese că această construcție este în stare bună și poate fi redată astfel circuitului civil. Nota a fost luată în considerare, intrând astfel pe lista suplimentară de pe ordinea de zi de vineri. „În condițiile în care Consiliul Județean Constanța duce lipsă de spații pentru desfășurarea activității curente, este o aberație demolarea unor imobile, care pot avea această destinație și care corespund din punct de vedere tehnic, putând fi recuperate”, puncta Claudiu Palaz.

În 2015, Țuțuianu spunea că în urma expertizei, clădirea trebuie să fie demolată pentru că starea acesteia este deplorabilă. Decizia demolării a fost luată în anul 2016.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Poate acolo vor leloca un spital din constanta!!!!!!!!
0
0
Neam saturat de beton nou si prost
0
0
Face IPS o manastirica cu bisericica cu hramul SPA duhovnic, Doamne, agiuta ! Mai ceva ca... Cazinou sfant !
1
0
dar daca o demoleaza si fac loc de joaca ca si asa e o scoala si o gradinita langa ce are? bineinteles ca are ca nu ies spagi din locuri de joaca si verdeata bufni v as pula n gat
5
0
Si Tutuianu si Palazu mic sunt foarte destepti. Voi ati inteles cu ce se ocupa astia? Ce fac ei de fapt la Consiliul Judetean?
4
0
Neam saturat de beton nou si prost
3
0
S-o demoleze si sa o vanda unui ,,investitor imobiliar ,, sa faca aia un bloc frumos !
7
0
Astia ne reprezinta
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367