REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Clădirea în care își desfășoară activitatea Teatrul de Stat Constanța nu prezintă risc seismic

Clădirea în care își desfășoară activitatea Teatrul de Stat Constanța nu prezintă risc seismic

Replica API 26 noiembrie 2015 | 00:00 312

ISU Dobrogea şi-a dat acordul pentru funcţionare

ISU Dobrogea şi-a dat acordul pentru funcţionare

Dacă aveți o afacere într-o clădire cu risc seismic ridicat, ei bine aceasta ar putea fi închisă. Toți cei care desfășoară activități în clădiri cu risc seismic ar putea să își suspende activitatea, lucru care nu este deloc benefic pentru agenții economici. Astfel în urma promulgării de către preşedintele Klaus Iohannis a legii care prevede interzicerea desfăşurării de activităţi în clădirile cu risc seismic ridicat, până la consolidarea acestora, Teatrul Nottara şi Teatrul Mic din București și-au suspendat activitatea pe termen nedefinit. Legea promulgată pe 17 noiembrie prevede interzicerea desfăşurării de activităţi în spaţiile comerciale precum magazine, săli de spectacole şi structuri turistice, în clădirile cu risc seismic ridicat, până la consolidarea acestora.

Spaţiile la care face trimitere legea sunt cele publice, cu altă destinaţie decât cea de locuinţă, respectiv „spaţiile realizate în scopul desfăşurării de activităţi care implică aglomerări de persoane, precum: săli de spectacol, de expoziţii, de lectură, spaţii pentru comerţ, structuri turistice de cazare şi alimentaţie publică şi prestări de servicii, asistenţă socială şi medicală, administraţie publică şi altele asemenea, indiferent dacă aceste spaţii sunt rezultatul concepţiei iniţiale a construcţiei ori, după caz, al unor amenajări ulterioare”. După toate acestea trebuie să menționăm că nici la Constanța situația nu este prea roz, deoarece și la nivelul orașului nostru sunt foarte multe clădire cu risc seismic ridicat, cele mai multe dintre ele fiind situate în zona peninsulară. După ce două teatre din Capitală ,Teatrul Nottara şi Teatrul Mic, au anunțat tragerea cortinei, am încercat să aflăm care este situația Teatrului de Stat din Constanța. Conform conducerii teatrului, clădirea nu se încadrează în cele cu risc seismic ridicat. Reprezentanții teatrului au ținut să precizeze că totul este în ordine, că documentele sunt în regulă și că au fost vizitați si de cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, care au verificat teatrul și și-au dat acordul pentru funcționarea acestuia. Am încercat să află care este situația și la Teatrul de Operă și Balet Oleg Danovski, însă conducerea nu a putut fi contactată pentru un punct de vedere.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367