REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Clădirea-RUINĂ în care a funcţionat restaurantul Marea Neagră va fi reabilitată

Clădirea-RUINĂ în care a funcţionat restaurantul Marea Neagră va fi reabilitată

Replica API 4 decembrie 2019 | 12:08 1118

Primăria Constanţa a investit în mobilierul urban de pe strada Ștefan cel Mare, locul de promenadă preferat al constănţenilor, dar şi al turiştilor, însă, chiar și așa, imaginea dezolantă nu s-a schimbat prea mult. Și asta pentru că încă sunt clădiri dărăpănate și multe spaţii comerciale au fost abandonate.

Cu geamuri sparte, cu pereţii mâzgăliţi şi cu un aer trist, clădirile părăsite au devenit locul preferat al persoanelor fără adăpost. Iată că încet, dar sigur, pare să se miște ceva: proprietarii imobilelor aflate în paragină încep să investească și să le schimbe fața. Un astfel de imobil, în care a funcţionat, cândva, restaurantul Marea Neagră, este situat vizavi de Metropol. Construcţia P+2E este edificată pe terenul în suprafaţă de 410,28 mp şi este proprietatea soţilor Niculae şi Constanţa Stancă, potrivit contractului încheiat cu SC Doris Trading, în februarie 2017. SC Doris Trading este firma soţiei consilierului local Răzvan Florea, în timp ce Niculae Stancă este fostul director al Sucursale Nave Tehnice Port. Luni, proprietarul a obținut autorizația de construire pentru reabilitarea clădirii.

Construcţia situată pe strada Ştefan cel Mare nr. 65, cunoscută de constănţeni ca fostul restaurant Marea Neagră, este aflată în stare de degradare înaintată, fiind parţial demolată, distruşi pereţii de compartimentare interioară în proporţie de 500%, instalaţii distruse, stâlpii de rezistenţă fiind, şi ei, afectaţi grav.

Practic, nu mai există pereţi exterior şi învelitoarea, totul fiind distrus. La etaje, imobilul dispune de 40 de camere, folosite iî trecut ca locuinţe de diferiţi chiriaşi. Familia Stancă a fost sancţionată, anul trecut, de Consiliul Local, pentru că nu s-a îngrijit de imobil, în sensul că i-a fost majorat impozitul pe clădire cu 500%, după ce s-a constatat starea tehnică a clădirii. În iunie a.c., proprietarul, familia Stancă, a solicitat de la Primăria Constanţa constituirea unui drept de superficie cu titlu oneros asupra terenului de 410 mp pe care a fost edificată clădirea. Prin hotărâre de consiliu, dreptul de superficie a fost constituit pe o perioadă de 5 ani, iar valoarea chiriei este de 9,91 lei/mp lunar, adică aproximativ 50.000 lei. Acum, proprietarul a obținut și autorizația de construire pentru ”consolidare, recompartimentare, refacere fațade și mansardare locuință P+2E”. Autorizația a fost obținută luni, 2 decembrie, și are valabilitate un an de zile.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si cu cotetzul ala a lu' Muget Liber ce faceti?
9
0
Strada Stefan cel Mare este "locul de promenada preferat al constantenilor"??? Ce naiba ai fumat cand ai scris prostia asta??
24
1
Suntem de acord cu demolarea tuturor constructiilor ruinate care degradeaza zona peninsulara si construirea altora moderne si functionale. Este mai bine decat sa distrugem un spatiu verde pentru blocurile cimpanzeilor din Constanta.
13
7
Nicu Stanca zis si Paraipan are o multime de spatii de cazare si comerciale si in Costinesti si tot nu ii mai ajunge ? Baaii, vor mancati cu sapte guri ? Dar oare cum le-a dobandit ? Aaa, am uitat sa va zic un mic amanunt - este var primar cu comunistul Petre Stanca, fost director BTT Costinesti si fost director Directia Comerciala. Adica la vremuri noi, tot noi.
18
1
Daca 410 x9.91 este aproximativ 50 000 lei inseamna ca nu ai fost nici macar la scoala gimnaziala unde se face aritmetica
12
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614