REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

CLĂDIRI cu RISC SEISMIC, la malul mării! Proprietarii, AMENDAȚI!

CLĂDIRI cu RISC SEISMIC, la malul mării! Proprietarii, AMENDAȚI!

Replica API 30 ianuarie 2020 | 00:04 471

Numit de greci Tomis, orașul Constanța are o istorie de aproape 2600 de ani, istorie zbuciumată care se citește parcă pe fațadele clădirilor în paragină din centrul vechi, aflate într-o degradare continuă cauzată de lipsa unui cadru legislativ clar, care să stabilească măsurile ce trebuie luate în diferite cazuri şi ce sancţiuni necesită a fi aplicate celor ce continuă să încalce legea.

Atât în Centrul Vechi, cât şi în zona Peninsulară sunt mai multe astfel de clădiri. Deşi mai toate sunt locuite, mai sunt şi câteva abandonate. Reprezentanţii Protecţiei Civile spun că momentan nu pot face mai mult decât să sancţioneze proprietarii cu amenzi situate între 200 şi 500 de lei, însă aceştia nu se arată speriaţi, aşa că nu fac nimic în sensul remedierii problemelor. Între timp, cetățenii care ies la plimbare prin Centrul Vechi și în zona Peninsulei trebuie să stea cu ochii în patru să nu cadă vreo bucată din tencuiala clădirilor. Desigur că aceste clădiri sunt evidențiate de plăcuțe inscripționate cu mesaje de genul ”Atenție, ocoliți!” sau ”Atenție! Cad bucăți de tencuială”.

Menționăm și faptul că, în orașul Constanța, există în total 57 de clădiri cu risc seismic ridicat dintre care 6 imobile cu risc seismic de grad I, 21 de gradul II, 28 de gradul III și 2 cu gradul seismic IV. Cele mai periculoase sunt cele cu bulină roșie. În general acestea sunt în zona centrală și peninsulară a orașului, pe străzile Traian, Titulescu, Ștefan cel Mare, Callatis. Acestea sunt cu risc seismic I, cu bulină roșie.

Totuși, se pare că acestea sunt în curs de reabilitare astfel că noul sezon de vară poate surprinde turiștii cu o față total nouă a zonei peninsulare a Constanței.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Parlamentarii sa caute un cadru legal pentru ca ma-ta sa nu mai faca vreun bou ca tine.
1
0
cum poti cfere sa demolezi o casa veche? ea trebuie consolidata si evidentiata ca o opera de arta. daca se demoleaza ce crezi ca vor face? un bloc cu 4-5 etaje sau mai multe. suntem satui de betoane si kkkturi, vezi Bucovala si situl arheologic distrus.
8
0
Cati pereti s-au spart prin apartamente, mai mult fara autorizatii, nu vreau sa ma gandesc ce va fi la un cutremur. Sau toate blocurile facute acum pe mal de mare, lac, mlastina din Navodari ...
9
0
Toate cladirile acestea trebuie demolate de primarii. Parlamentarii sa se gandeasca la cadrul legal.
3
8

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614