REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Clădirile vechi din centrul Constanţei ar putea deveni adevărate perle arhitecturale!

Clădirile vechi din centrul Constanţei ar putea deveni adevărate perle arhitecturale!

Replica API 20 septembrie 2019 | 01:33 554

Primăria Municipiului Constanța este gazda celei de-a treia întâlniri transnaționale din cadul proiectului european „ALT/BAU–Transfer Networks Alternative Building Activation Units”.

16 delegați din Germania, Belgia, Italia, Polonia, Letonia și Spania se află în aceste zile la Constanța la cea de-a treia întâlnire transnațională din cadul proiectului european “ALT/BAU–Transfer Networks Alternative Building Activation Units”.

Obiectivul proiectului îl reprezintă schimbul de bune practici între orașele partenere pentru găsirea unor soluţii de reabilitare a clădirilor din centrele istorice. Timp de doi ani, participanții împărtășesc idei, soluții, dar și modele de succes prin care au reuşit să dea o a doua șansă imobilelor istorice degradate.

Întâlnirea cuprinde vizite în teren și workshopuri ce au ca scop schimbul de bune practici, identificarea problemelor, dar și găsirea unor metode prin care clădirile vacante și degradate pot fi readuse la viață prin proiecte ce conectează autoritățile locale cu proprietarii, locuitorii și cu potențialii investitori.

În cadrul sesiunilor de comunicări au fost prezentate proiectele municipalității de reabilitare a clădirilor vechi, printre care fosta Casă Embiricos din strada Nicolae Titulescu nr. 13 ce va fi reparată, modernizată și transformată apoi într-un incubator de afaceri, dar și despre lucrările capitale de reabilitare începute deja la mai multe imobile aflate în administrarea Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public și Privat Constanța.

“Observ că fața de anul trecut, când am venit pentru prima oară la Constanța, multe clădiri din centrul vechi au început să fie reabilitate. Cred ca odată reparate, imobilele din Zona Peninsulară vor fi adevărate perle arhitecturale”, a declarat Nils Scheffler, lead expert în cadrul proiectului ALT/BAU.

„Când am venit pentru prima oară aici am fost cu adevărat impresionat de ceea ce am văzut. Aveți adevărate comori istorice. Am văzut că multe clădiri vechi au intrat în proces de reabilitare, ca cea din strada Titulescu nr. 13, sunteți pe drumul cel bun”, a declarat Martin Neubert, lead partener în cadrul proiectului ALT/BAU.

I.R.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
apropo de titlu: ar putea da' n-o sa vedem...
0
0
turistii vin sa stea in vechea cetate ca altel ar sta acasa
0
0
Te deranjeaza adevarul sau cacatul care pluteste in mintea ta?
2
0
Tu, asta care afirmi ca orasul Cta e un cacat...poate faci o tura prin oras si maninci tot ce gasesti si poate le faci ,,o lucrare"si la constanteni.
4
1
Vai pula noastra daca ne punen baza in constanteni , cand ei nici macar.nu sunt in stare sa arunce gunoi.la.cos sau sa traga apa la wc. Constantenii sunt buni doar sa se faleasca cu.masinile chiar de presupune a trai cu chirie intr-o garsoniera de nefamilisti de la cet sau anri coanda. Cum sa facem noi frumos? Nu facem frumos ne batem joc si furam sau.ne mancam intre noi. Important este sa ne.umilim unii pe ceilalti. Noi nu avem nimic frumos ... sau perle.
3
2
Cladirile vechi din centrul Constantei sunt similare vedetei ISRAELA care cu toate cosmetizarile pe care si le facea, tot a cazut si a murit. Vor fi pur si simplu bani cheltuiti degeaba.
4
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218