REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Clanul de interlopi din Buzău care exploata sexual MINORE, inclusiv din Constanța, eliberat din PUȘCĂRIE după câteva luni

Clanul de interlopi din Buzău care exploata sexual MINORE, inclusiv din Constanța, eliberat din PUȘCĂRIE după câteva luni

Replica API 7 martie 2020 | 00:16 8553

Un bărbat din Năvodari, care racola minore și le trimitea la produs, ajuns în spatele gratiilor după o condamnare definitivă, a fost liberat condiționat la nici un an de la încarcerare. La fel de repede a fost eliberat și capul rețelei, "Bogățeanu”. Victimele proxeneților au trăit o teroare după ce au căzut în capcana infractorilor, ce le promiteau râuri de bani. Fetele erau exploatate sexual de dimineață până seara, le încuiau în clubul în care-și desfășurau activitatea din Spania, nu aveau voie cu telefoane mobile și nici să-și contacteze familiile.

P. P. Serea din Năvodari

În urmă cu doi ani, mai exact în anul 2017, mai mulți indivizi au fost condamnați definitiv într-un mega-dosar instrumentat la Brăila! Este vorba despre clanul "Bogățeanu", unde un membru important era un bărbat din Năvodari, fiind vorba despre P. P. Serea, care a primit 5 ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de trafic de persoane. Dosarul a ajuns în instanță la data de 28.01.2015, fiind atunci trimiși în judecată, pentru trafic de minori, R. Bogăţeanu (cel care a pus bazele clanului interlop), C. A., fost Ionescu, Nicolae P., Liliana G., Alina S., Cătălin P., Mihai T., Sorin A. B., Ionel G. și P. P. Serea din Năvodari. În aceeași zi în care au fost condamnați definitiv, cinci dintre ei au și fost prinși de oamenii legii din Brăila, inclusiv bărbatul din oraşul Năvodari, judeţul Constanţa, pe numele căruia aceeaşi instanţă a emis mandat de executare a pedepsei de 5 ani închisoare, pentru comiterea infracţiunii de trafic de persoane. Toţi au fost încarceraţi în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi.

În fapt, în perioada 2003-2006, indivizii au constituit un grup infracţional care avea ca scop racolarea de tinere, din Brăila, şi exploatarea lor sexuală pe teritoriul altor state. Aceştia le făceau victimelor diferite promisiuni false şi, ulterior, prin exercitarea de acte de violenţă, le obligau să practice prostituţia în ţări europene, pentru folosul lor material. Precizăm că este vorba despre un clan interlop vechi, cunoscut și drept "Cațali".

În cazul lui Băgățeanu, Comisia pentru eliberare condiționată a constatat că a executat un număr de 17 zile și fiind luate în calcul 1548 de zile executate în arest preventiv, precum și 60 de zile considerate executate ca urmare a cursurilor de frizer și de tâmplărie, s-a stabilit că a câștigat și executat în total 1625 de zile, depășind fracția de 2/3 din pedeapsa aplicată, respectiv 1522 zile.

În ceea ce-l privește pe năvodărean, Comisia de liberări condiționate din cadrul Penitenciarului a solicitat liberarea condiționată, fiind îndeplinite condițiile prevăzute de lege. Condamnatul a început executarea pedepsei la 13.03.2017 , urmând ca aceasta să expire la data de 29.02.2020 , adică 1826 zile. Pentru a deveni propozabil în vederea liberării condiționate, condamnatul trebuie să execute 2/3 din pedeapsă, respectiv 1217 zile. De la data de 13.03.2017 până la 20.06.2018 condamnatul a executat 465 zile, ca urmare a Legii 169/2017 - 102 zile, arest preventiv 640 zile, la care se adaugă ca executate ca urmare a muncii prestate 10 zile, totalizând 1217 zile. Prin urmare, s-a constatat că prima cerință prevăzută de lege, respectiv cea referitoare la fracția de pedeapsă, este îndeplinită. Pe perioada executării pedepsei petentul a fost sancționat o dată, a fost folosit la muncă și a fost recompensat o dată cu suplimentarea drepturilor la pachet și vizită.

Clanul racola fete, cele mai multe minore, din ţară, inclusiv Constanța, pe care le trimiteau la în Spania. Luni de zile victimele au fost exploatate sexual, neavând voie să iasă din clubul în care au practicat prostituția și nici să telefoneze părinților. În momentul în care au refuzat să mai practice prostituția, inculpații le amenințau și le băteau, cerându-le să câștige cât mai mulți bani. Inspirându-le o teamă permanentă, au continuat să se prostitueze ca urmare amenințărilor acestuia.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La puscarie futuva rasa mami voastre totii....de la judecat pana la ultimul militian ...jegosilor toti sunteti pe bani .Auzi 5 ani pt ca a distrus atatea familiii sa ardeti in cazane cu smoala futu va in gura
2
0
Bravo justitia romana ! Bravo ! Va meritati pensiile speciale cu varf si indesat !
34
0
Ma judecatorilor voi sunteti mai penali decat interlopi astia pentru ca lasati in libertate astia le spun fetelor pe care le tin ca sclave:"ce faci tu,ma reclami la politie?,reclamama tu ca pe mine ma doare in pwula de tine si de reclamatia ta".
35
0
Astia ar trebui sa faca zi la zi
14
0
Singura solutie ptr. starpirea acestor clanuri ,este impuscarea lor cat si a familiilor acestora asta ptr. ca si cei mici cand vor creste tot asta vor face ..deci din fasa trebuie ras totul fara mila .
32
0
avocatilor si judecatorilor din Romania cat si politistilor!!!
32
1
multumim judecatorii melcilor!sa va ia fiicele tiganii si sa le dea la produs,asta va doresc.Si sa dea Dzeu ca banii aia pe care.i furati de la noi sa.i dati la doctori,sa n.aveti parte de ei,competentilor!
44
0
Dar pe Iorga lucian zis ,,rala " din navodari cand il bagati la puscarie ?? A vandut trei fete la proxeneti din spania si una un anglia , este un bulangiu care a prostit si inselat tot ce a prins....alo politia nu se aude ?
27
1
Va dam moooie speciala
21
1
nu mai zicem nimic de romica ca facem firma de ras, si el...
12
0
Dca-i arestau pe borfasi cine mai producerea profit si deci bani la buget pentru toti hotii cu gulere albe din Romania. Respect
22
1
Justitie de cacat!
37
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920