REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Clanul Raim, în libertate

Clanul Raim, în libertate

Replica API 7 februarie 2012 | 00:00 765

Decizie

Decizie

După ce instanţa de fond, respectiv Judecătoria Mangalia, a decis de 2 ori eliberarea condiţionată a membrilor clanului "Raim", de la Mangalia, a venit si rândul Tribunalului Constanţa să dea curs cererilor formulate de inculpaţi şi să respingă recursul procurorilor. Prin urmare, hotărârea Judecătoriei Mangalia a fost desfiinţată, iar cele 8 persoane rămase în arest, Raim Iuzeir, Şenol Mustafa, Dumitru Albotă, Alberto Mustafa, Claudiu Bogdan Lucachi, Florin Martac, Vasile Dumitru şi Dumitru Robert Ţibuleac, au putut părăsi arestul IPJ, după 2 luni de carceră.

Sala 3 a Tribunalului a devenit neîncăpătoare, după ce rudele şi prietenii celor arestaţi au venit pentru "susţinerea" acestora, printre aceştia aflându-se şi Mustafa Raim, cel despre care se spune că ar fi şeful grupului, scos de sub urmărire penală de procurori. Instanţa a judecat, pe deoparte, recursul formulat de Parchet, cu privire la hotărârea de eliberare, datăm de Judecătoria Mangalia, iar pe de altă parte au judecat cererile de eliberare provizorie sub control judiciar formulate de Alberto Mustafa, Şenol Mustafa şi Claudiu Bogdan Lucachi, pe care le-au admis. De această dată, hotărârea este definitivă.

Ce spun părţile

În cadrul şedinţei, procurorul şi-a susţinut recursul motivând starea de temere în rândul populaţiei, generată de scandalurile din club Wision şi plaja din Mangalia, precum şi faptul că unii dintre inculpaţi au încercat să constrângă martorii, prin acte de violenţă şi ameninţări, în mod repetat, pentru a ascunde unele fapte. În schimb, avocaţii au precizat că multe dintre faptele reţinute iniţial, în momentul luării măsurii arestului preventiv, nu se mai regăsesc în cuprinsul rechizitoriului. "Este vorba despre 12 fapte care au fost eliminate, dându-se scoaterea de sub urmărire penală pentru ele", au susţinut avocaţii. Mai mult, potrivit apărătorilor, în 2 luni, de când inculpaţii au fost arestaţi, nu au fost audiaţi, în schimb au fost audiaţi martorii şi alte persoane care au legătură cu cauza. Ceea ce a atras atenţia şi mai mult, a fosrt afirmaţia unui avocat, care a precizat faptul că, la un moment dat, se răspândise zvonuri potrivit cărora s-a încercat intervenţia pe lângă unii ofiţeri care s-au ocupat de acest caz, care, însă, nu s-au confirmat.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218