REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Clarificări privind Regulamentul de sporuri pentru contabilii spitalelor din Constanța

Clarificări privind Regulamentul de sporuri pentru contabilii spitalelor din Constanța

Replica API 23 martie 2018 | 01:25 415

Reprezentanții unităților sanitare de stat din întreaga țară au participat, în cursul zilei de joi, 22 martie, la o videoconferință cu specialiștii Ministerului Sănătății, în care le-au fost prezentate clarificări privind modul de aplicare al Regulamentului de sporuri în baza Legii 153/2017. La Constanța, directorii Direcției de Sănătate Publică și ai unităților sanitare, dar și personalul de la compartimentele financiar-contabile s-au reunit la Instituția Prefectului.

„Au fost câteva clarificări privind modul de aplicare al Regulamentului de aplicare. Anexele de la regulamentul care este deja publicat pe pagina web a Ministerului Sănătății urmează să fie aprobate săptămâna viitoare, după cum ne-au informat reprezentanții ministerului, iar Anexa 10 urmează să fie modificată, iar ulterior aprobată prin Ordin de ministru”, ne-a precizat Laura Onica, din cadrul Departamentului Financiar-Contabil al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța.

Reamintim că, potrivit regulamentului respectiv, în cursul anului 2018, sporurile urmează să se acorde cu respectarea cuantumurilor fixe, stabilite pe funcții, grade și trepte profesionale, așa cum sunt prezentate în Anexa 10, iar nu cu respectarea procentajelor din Anexele 1 – 9. Această decizie a Ministerului Sănătății este contestată de sindicatele din sistemul sanitar, care cer renunțarea la plafonarea sporurilor la nivelul de 30% pe ordonator de credite și adoptarea regulamentului fără Anexa 10. Zilele acestea au avut loc, la București, primele acțiuni de protest ale angajaților din sistemul sanitar, altele urmând să se desfășoare pe 27 și 29 martie. De asemenea, pe 25 aprilie este anunțat un miting la care sunt așteptați peste 20.000 de angajați, urmat de o grevă generală.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cred ca ii de la sine inteles cum ca cel mai mare spor tre sa il iau eu nu. Am functi cumulate Meneger la sf Andrei si memru PSD.In fapt sluga catel si atiit nici cotizatia nu mi-am platito.Dar parca asta ar conta ce as putea face nu am mai operat un apendic de ani buuuni si trebuie sa exist si eu cumva cumva.In fapt asa mi sa promis si la asa zisul concur pe post unde am fost singur si cu nota cea mai mare.Oameni is rai nu mai vor sa fie slugi.Ce sa vezi mie da da mie I-mi place.
3
0
propun sa i se acorde un spor suplimentar si menegerului PSDist Grasa Catalin ata pt rivna in care isi trimite la plimbare pacienti cu handicap.Acestia avind nesimtirea sa ceara diverse investigati medicale.Normalitatea ar fi sa crape din punctul acestuia de vedere.In fapt ce putem cere unei fecaaaale umane.Zisese acu meneger.Tre sa borasc inchei aici gata.
3
0
Este chiar revoltator ca si personalul auxiliar sa solicite sporuri cu ce se deosebeste munca prestata de un contabil din sistemul sanitar cu munca unui contabil din alt sistem ... ontabilitatea este una singura venituri si cheltuieli iar delaratiile fiscale si a rezultatelor financiare sunt unitare pai sa dam iar sporuri la greu si posturile sa fie vanate pentru sporuri nu pentru salariu din grila de salarizare ....
3
0
dar de ce nu au toti contribuabilii,sporuri,tichete de vacanta,libere de toate sarbatorile precum altii si alte facilitati ca sa nu mai zic de unii care au toate moca nefiind decat locuitori ai bantustanei din centru-H.Coanda?Si mecanicul e important si maturatorul si gunoierul si femeia de serviciu si alte categorii profesionale considerate de unii ca fiind de fraieri.parca prea multa galagie fac angajatii spitalelor,aruncand in derizoriu munca altor oameni.V-a dat Dragnea aripi,aia e problema.
0
1
Nu acte de vitejie,ci de eroism...!Muncim noptea,cand tu contribuabilule dormi,in wekend,cand tu te relaxezi,de sarbatori cand tu petreci!Muncim din greu,sa-ti salvam tie viata cand e in pericol,suferim alaturi de tine!Si mai ales,in munca noastra,nu ne permitem greseli!Tu,contribuabilule poate stai la birou,ai gresit o hartie,o rupi!Eu nu pot face asta!
5
0
Da ce fapte de vitejie faceti fratilor de aveti 30 la suta sporuri?
2
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218